Satılık - 1998 LR Discovery MPI Komple Motor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edaghan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,246

edaghan

Zirve
Yer
İstanbul
Arkadaşlar;

1998 model Discovery aracımdaki 2.0lt MPI benzinli motoru tesisatı ile birlikte satıyorum. Motor 186000km'de. manifoldları, akışmetresi, beyni, radyatörü, kabloları vesaire ile birlikte vereceğim. motor turbo değildir. araca takılmadan önce bir takım conta ve sibop değiştirilmesinde fayda var. motor için 2000 ytl istiyorum.

ilgilenenler olursa, beni arayabilirler. 0542 531 5726.

Etiketler

evet... tahmin edebileceğin gibi bu işlemin tutarı biraz yüklü. az da olsa masrafları azaltabilmek için, yıllardır zevkle kullandığım motoru ve manuel R380 şanzımanı satıyorum.

umarım yeni motor ve şanzımandan araca uyumlu, sorunsuz ve keyifli bir sürüş elde edebilirim.

Ford Puma 2.4 mekanik motor takacağım. LT230'a bağlayabileceğimden emin olursam bir de MT-82 şanzıman denemek istiyorum.

Mevzuat eskisi kadar rahat değil. yine de bazı şartları yerine getirir ve gerekli işlemleri yaptırırsanız, motor değiştirilebiliniyor. İşlem bitince detay bilgi veririm.

edaghan' Alıntı:
Ford Puma 2.4 mekanik motor takacağım. LT230'a bağlayabileceğimden emin olursam bir de MT-82 şanzıman denemek istiyorum.

Mevzuat eskisi kadar rahat değil. yine de bazı şartları yerine getirir ve gerekli işlemleri yaptırırsanız, motor değiştirilebiliniyor. İşlem bitince detay bilgi veririm.
Nasıl yani?benzinliden dizele çevirme şansımız var mı?

niye çeviriyorsunuz ki motorin olmuş 3 ytl en az 450 yakacak bende 5.2 v8 de o kadar yakıyorum lpg le zaten

Ercüment Bey;

ekonomik nedenlerle motor değişikliğine gitmiyorum. zaten arabadaki motoru söküp yerine motor takmak az bir masraf tutmuyor. bunu siz de biliyorsunuz. benimki biraz kaşıntı. Reha abinin arabası çok hoşuma gidiyor. Sordum satar mısın diye, nazikçe "hayır" anlamına gelen bir cevap verdi. :smiley: bari dedim aynı motora sahip olayım. kısacası değişiklik arayışı.

Konuya dönecek olursak, Rover motoruna ihtiyacı olan birisini biliyorsanız haber etmenizi rica ederim. Teşekkürler.

o zaman eksantrik bir şey yapalım 220 turbo motoru takalım gazla en çok dizel kadar yakmaz bile , priz direkte aynı olması lazım aynı şanzıman yürüyene monte ederiz

Aslında bu motor benzinli Defender'lara, hatta sığar mı bilmiyorum Seri 3 kısa şasilere çok güzel bir yenileme olur.

Onur Bey;
İngiltere'de bahsettiğiniz usulde hazırlanmış bir Seri 3 görmüştüm. T16 motoru uzun yıllardır kullanılan ve güç artırımı için oynamaya müsait bir motor. Şu hali ile bile, ister kısa ister uzun şase bir Defender'ı çok rahat kaldırır. 136HP 190Nm güç üreten bir makina. hem LT77 hem de R380 ile rahat çalışacağından eminim.

Aşağıdaki fotoğrafta bir Series sahibinin kendi aracına T16 motorunun turbo verisyonunu takmış hali görünüyor. Dolayısı ile sığma sorunu yok. Non-turbo versiyonu çok daha rahat sığacaktır.

pict1557.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.