Şasi Araca Karavan Bindirmek..?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tarabya1001 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,348

tarabya1001

Yeni Üye
Web
emniyetfren.net
Herkeze Selamlar...

Yaşım kemale"mi erdi yoksa içimdeki karavan hevesimi kabardı bilmiyorum ama bu sıralar aklımdan karavan özgürlük gezi üçlüsünden ayrılmıyor aklımdan başka birşey geçmez oldu...

Adım Yaşar ÖZ.... İstanbuldanım Yaşım 40

Yazlık alma arefesindeyken aklıma düşen karavan havasi bir türlü çıkmak bilmiyor hele buradaki gezi yazı ve resimleri gördükçe karavanla yatar kalkar oldum.
Eşimi'de ikna ederek yazlıkdan vazgeçtik ve karavan aramaya başladık . bütcemiz 70.000tl civarında Sahindencom da bulduğum birkaç karavan İveco daily karavanlar oldu , ne kadar büyük olsalarda büyüklük iyidir rahat ederim düşüncesiyle aklım bundan yana .

ihtiyaçlarımız :
4 (yetişkin) kişilik yatak, sıkışık olmayan banyo wc ,geniş bir oturma alanı bol malzeme için depo alanı.

Kapalı kasa bir panelvan alıp kendi isteğim gibi yaptırbilirim yada Ford transit extra uzun şase çift teker, Renault master extrauzun şase çift teker , iveco daily uzun şase çift teker.
Tecrübeli arkadaşlardan ricam : Hazır karavanmı almak , Kapalı kasa aracı karavana çevirmek , Uzun şasi araca karavan bindirmekmi daha avantajlı olur, avantajdan kastım istediğim gibi yapılması , Fiyat=işlevselliği açısından .. Yeni yaptırmak astarı yüzünü geçermi kaba bir hesapla

Tabiki bir çok konuyu bu forumda araştırdım okudum takip ettim ama sonuç olarak kendi sorularımın cevap bulduğu bir topik başlatmakdı maksadım.
Yardımcı olacaklara şimdiden Teşekkürler...

http://www.adnauto.fr/photos/articles/attelage-pour-renault-master-iii-opel-movano2-chassis-cabine-roues-jumelees-44611-300x300.jpg
http://s1.aecdn.com/images/news/gallery/motorhome-conversion-ready-renault-master-launched_6.jpg

Etiketler
Ynt: Şasi Araca Karavan Bindirmek..?

Başka topiklerde cevaplanmış sorulara cevap vermek isteyen pek kimse çıkmaz. Dolayısıyla sorularınızı daha spesifik olarak sormanızda fayda var.

4 kişilik karavan için Atila Dinçer'in (atiladi) şu anda yapmakta olduğu araca bakmanızda fayda var.

Aramıza hoşgeldiniz. :smiley:

Gezenbilirde her türden karavan için örnekler var. Teknik konularda karavan başlığının altını iyi incelemenizi öneririm. ::smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?board=336.0

Öncelikle karavanda olmazsa olmazlarınızı belirleyip tam olarak nasıl bir şey olması gerektiğini hayal etmelisiniz. Bu arada tam istediğiniz gibi hazır yapılmış bir karavana da rastlayabilirsiniz.

Hoş geldiniz!.. :smiley:

Ferhat'ın söylediği gibi, isteklerinizi netleştirmelisiniz. Örneğin, verdiğiniz araç örnekleri bile kendi içinde ayrılıklar taşıyor; Master önden çekişli iken, Ford ve İveco arkadan itişli. Bunu bile önemsemek gerek. Marka, model, hacim, boyutlar, bakım&onarım giderleri ...vb konulara dikkat etmek gerek. Sizin gereksinmelerinizi, en iyi siz bilirsiniz. ;)

70.000 TL'lık bütçe, satın alma ya da yaptırma konularında yeterli olur.

Kolay gelsin. :smiley:

Cavid Sezen

Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler..
evet haklısınız biraz karışık bi durum oluşmuş ,

en iyisi yapılmış bir araç bulmak çok çok iç dizaynında ufak değişikliklerle kendime göre uyralayabilirim sanırım..
Klawye başında bu işi çözemeyeceğim öyle görünüyor .

tarabya1001' Alıntı:
Herkeze Selamlar...

Yaşım kemale"mi erdi yoksa içimdeki karavan hevesimi kabardı bilmiyorum ama bu sıralar aklımdan karavan özgürlük gezi üçlüsünden ayrılmıyor aklımdan başka birşey geçmez oldu...

Adım Yaşar ÖZ.... İstanbuldanım Yaşım 40

Yazlık alma arefesindeyken aklıma düşen karavan havasi bir türlü çıkmak bilmiyor hele buradaki gezi yazı ve resimleri gördükçe karavanla yatar kalkar oldum.
Eşimi'de ikna ederek yazlıkdan vazgeçtik ve karavan aramaya başladık . bütcemiz 70.000tl civarında Sahindencom da bulduğum birkaç karavan İveco daily karavanlar oldu , ne kadar büyük olsalarda büyüklük iyidir rahat ederim düşüncesiyle aklım bundan yana .

ihtiyaçlarımız :
4 (yetişkin) kişilik yatak, sıkışık olmayan banyo wc ,geniş bir oturma alanı bol malzeme için depo alanı.

Kapalı kasa bir panelvan alıp kendi isteğim gibi yaptırbilirim yada Ford transit extra uzun şase çift teker, Renault master extrauzun şase çift teker , iveco daily uzun şase çift teker.
Tecrübeli arkadaşlardan ricam : Hazır karavanmı almak , Kapalı kasa aracı karavana çevirmek , Uzun şasi araca karavan bindirmekmi daha avantajlı olur, avantajdan kastım istediğim gibi yapılması , Fiyat=işlevselliği açısından .. Yeni yaptırmak astarı yüzünü geçermi kaba bir hesapla

Tabiki bir çok konuyu bu forumda araştırdım okudum takip ettim ama sonuç olarak kendi sorularımın cevap bulduğu bir topik başlatmakdı maksadım.
Yardımcı olacaklara şimdiden Teşekkürler...

http://www.adnauto.fr/photos/articles/attelage-pour-renault-master-iii-opel-movano2-chassis-cabine-roues-jumelees-44611-300x300.jpg
http://s1.aecdn.com/images/news/gallery/motorhome-conversion-ready-renault-master-launched_6.jpg
Yaşar Bey,Her yaşın fantazileri farklı farklı.Size tavsiyem (yaşım 65)iki konuda netleşin.
1 - Kendi karavanınızı kendiniz mi yapacaksınız?
2 - Karavanınızı yaptıracakmısınız?
Bu kararınız netleştikten sonra bir karavan kiralayıp 15 gün gezdikten sonra, karavan isteyip istemediğinize karar vermelisiniz.
Bu sitede 3 yıldır bulunduğunuza göre karavan istemediğiniz kanısına vardım.Sanki de diğer üyelerde öyle.
Karavan alırsanız kendinize,yazlık alırsanız ellere hizmet edersiniz. Sevgiler bizden.

Teşekkürler alakanız için

Kendim yapmak için müsait yerim yok , zamanımda , bilgi ve tecrübemde ..
Yaptırmak kafama yatıyor çünkü iç dizaynı kendi isteklerim ihtiyaçlarım doğrultusunda olacak ... Maliyet , hazır bir araçdan dahamı fazla olacak onuda bilmiyorum.

Ama bu soruların cevabını bir karavan imalatcılarında bulabilirim.

Dediğiniz mantıklı ,kiralayıp bunu yaşamak . ama her tatil gibi 15 günlük bir deneme bana turistliği yaşatacağı için eminimki çok beğeneceğim
ama duygularımdan eminim . vazgeçebilecegimi sanmıyorum.. ::smiley:

tarabya1001' Alıntı:

Yaptırmak kafama yatıyor çünkü iç dizaynı kendi isteklerim ihtiyaçlarım doğrultusunda olacak ... Maliyet , hazır bir araçdan dahamı fazla olacak onuda bilmiyorum.

Dediğiniz mantıklı ,kiralayıp bunu yaşamak . ama her tatil gibi 15 günlük bir deneme bana turistliği yaşatacağı için eminimki çok beğeneceğim
Kullanılmış karavanın illaki elden geçmesi gerekir.Bir yerine dokunursun diğer tarafı açılır.Sıfır karavanın havası başka olur.Sıfırdan hesaplı yapan arkadaşlar var. Metre karesi belli.ekstreleri kendin alırsın.Aldığın arabanın modeli de size bağlı.Bunlar hep imalatı etkiliyor.Yerin yoksa kendinin yapmasını tavsiye etmem.zaten 6,7 bin lira fark eder.Karavan imalatçılarına o paranın üstüne enaz yarısı kadar koyman gerekli.Selamlar.

tarabya1001' Alıntı:

Yaşar bey ben aracımı yeni yaptım her şeyi düşünmek gerekiyor. İmalat yaparken maliyetten biraz kısarsanız istediginiz sonuçu alamaya bilirsiniz. Size özel mesajdan bir ileti gönderdim . İletimde telafon numaramı yazmıştım tekrar yazıyorum.
Selamlar Saygılar Turan YUCEL 0 505 331 90 93.

Aramıza hoş geldiniz Yaşar Bey,
Ben de daha çok uzun olmayan bir süre önce bulunduğunuz konumdaydım. Sonra gönlüme ve isteklerime uygun ki sizinkilere sanırım benziyorlardı, 2.el bir karavan buldum ve hazırdan aldım. Böylece sizin bulunduğunuz o aşamayı bir yenisini düşününe kadar geride bıraktım.

Aslında tüm diğer dostlar karavan almanın koşullarına ait ana hatları belirtmişler. Daha henüz karavan almış biri olarak sizle de yaklaşımımda benzerlik olduğunu düşünerek bende şöyle söyleyebilirim;
Temelde karavanlar birbirlerine benziyor olsalar da, detayda kullanılan mobilya malzemesi, donanımı, kullanım koşullarını oluşturan dizaynı, taşıtın markası, kilometresi ve daha içine girdiğinizde göreceğiniz başkaca benzer konular etrafınızı sarıveriyor. Bunları araştırın, tek tek... Mümkünse imalatçıları dolaşın. Aklınıza yatar gördüğünüz 2.el karavanları görün. İhtiyacınız olduğuna inandığınız malzemelerinizi, karavan hacmini, büyüklüğünü belirleyin. Örneğin çok geniş bir karavan arzunuz sürüşü eziyet olacak bir araca dönüşmemeli. Sonuçta karavan sadece konaklamak için değil aynı zamanda yol yapmak, gezmek için. Büyüklüğü sığabileceğiniz en küçük büyüklük olarak seçmenizi öneririm. Tabi bu belirleyişte karavanı yoğun kullanacağınız mevsimin de önemini unutmamak gerek... Sanırım kış için kış şartlarında sürüşü zorlamayacak, ancak içi daha geniş bir karavan düşünülebilirse de, yaz karavancılığı için dış mekanın daha çok kullanılabileceği unutulmamalı. Yaz gezilerinde yatma ve yine sürüş durumu öne çıkabilir diye düşünmüştüm ben.
Sürüş deyince, bazı durumlarda bu olasılığı 2.el hazır karavanlarda bulmak olası da olsa, yeni yapılan karavanlarda ruhsata işlenecek yolcu sayısı 1+1 veya 1+2 yi geçmiyor. Özel dizaynlar ve durumlar hariç 4 yolculu yeni bir karavan yaptırmak kolay değil. Buna karşın bu koşulun zorlaştırıldığı, yasalara bağlandığı zamandan önce verimiş izinler olabiliyor. 2. el satışlarda böylesi karavanlara denk gelebilirsiniz.

Dahaları da var da, sonunda seveceğiniz karavanı belirliyorsunuz. Benim gibi karasız bir adam bunu yapabildiyse inanıyorum herkes yapabilir. Bütçeniz bence de az değil, ancak aklınızda olsun bunun çok üzerinde fiyatları olan karavanlara da aşık olabilirsiniz :smiley: Yok mu, onlar da var...

Arayış ve buluşlarınızı paylaşırsanız takip ediyor olacağım... Umarım dilediğiniz karavana en kısa zamanda kavuşursunuz.

Alpaslan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR