Tunç Bey merhaba,
Erken alarm keyfinizi kaçırmış olsa da bundan sonraki kamplarınızda rahat edeceğinizi umuyorum, en son imal ettiğim 17 m3 boxer camper da ben de sizin kullandığınız regülatörü kullandım, akü grubu da sizinki ile hemen hemen aynı 2 x 95 amper ve önceki mesajlarda sorduğunuz gibi ana akımı regülatör üzerinden alıyorum, böylece regülator çıkışı kontrol ediyor ve harcamaları görebiliyorum. Durum böyle olmasına rağmen bahsettiğiniz görsel yine de doğru göstermiyor. Ferhat Bey'in verdiği tabloyu ezberleyerek voltaj durumunu takip etmek en doğrusu ancak bu sırada da aküler üzerinde yük olmaması lazım. Çünkü yük olursa regülatör üzerinde yazan voltaj düşük olur ve sizi yanıltır. Ayrıca ben araç aküsünü bütün imal ettiğim karavanlarda şalter ile yaşam akülerine bağladım, ancak farklı aküler birbirini bozacağı için araç aküsünü de değiştirerek yaşam akülerinin aynısından alıp taktım. Biz baba oğul karavanlarımızı kullanırken ve evin bahçesinde uzun süreli bıraktığımız zamanlarda şalteri hep açık olarak kullanırız, yani bütün aküler birbirine bağlıdır. Böylece güneş panelleri sürekli olarak ana araç aküsünü de şarj eder. Aylarca kullanılmasa bile karavana geldiğimizde araç aküleri tam doludur. Yoldayken de alternatör hepsini şarj eder.
Kamp esnasında da ayırmayız, böylece 3x95 amperlik bir akü grubunu kullanmış oluruz, akü grubu böyle büyük olunca voltaj çok daha yavaş düşer, endişe edilecek durumlara yaklaşılmaz. Olur da uzun süre aynı yerde kalınır ve bu süre zarfında hiç güneş çıkmaz ve aküler yavaş yavaş tükenir , o zaman 12.0 volta ulaştığında araç aküsünü yaşam akülerinden ayırır ve araç aküsünü marş basacak (11.9 volt ) voltajda bırakır, yaşam akülerini kullanmaya devam ederiz diye düşünüyoruz ama zaten bu sistemi kullandığımız 3 yıldır hiç böyle bir şeye ihtiyaç duymadık, yani aküleri hiç ayırmadık. Tüketim elemanlarımız da aynı sayılır, 130 litre indel b buzdolabı, 30 litre indel b derin dondurucu ve truma combi4 , aydınlatmalar ise led. Sisteminizi bu şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.
Konu Saroz olunca ilgimi çekti 4-5 senedir ben de Saroz'a balığa gidiyorum, giderken kayığımı da götürüyordum şimdi işi ilerlettim balık turu yapmak için 7.40 metre özel bir tekne yaptırıp Saroz'a koydum, beklerim. Veya böyle bir kıyıdan balık avı amaçlı kaçamak yapacak olursanız katılmak isterim.
Hüseyin Bey kamış arayışı için bir tavsiyem olacak, 'shimano catana' kamış ve makinası atçek avcılık için hem uygun fiyatlı hem de fiyatına göre oldukça başarılı, kullanan amatör balıkçılar oldukça memnunlar , ben de makinası arkadaşlarımda ise kamışları var. Bazı sitelerde 240-250 tl civarında takım olarak yanında misina vs. hediyeli olarak satışı var ama daha kaliteli bir şey isterseniz orası size kalmış.
Video da görünen 'popper' tipi sahteler için WTD (walk the dog) aksiyonu vermek gerekiyor, bunun için de sert kamış veya orta sert gerekiyor, yumuşak kamışlar bu aksiyonu iyi veremiyor, kamış seçerken bu ayrıntıyı dikkate almanızı öneririm.
Ayrıca Saroz'da balık avlarımızı ve teknemizi facebook 'bakuka fishing' grubundan takip edebilirsiniz.
Facebook'a Giriş Yap | Facebook