Sapanca Bulışması (16-17 Nisan 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,981

insel

Zirve
Cuma gecesi baslayip pazar biten UKKF'nin organize ettigi Sabanca Gol kenari kamp etkinligi cok ama cok guzeldi. Hava nefisti. Cem birara bronzlasti bile. :D Benim icin en guzel an Huseyin Bey'in Ruzgar'in bizlere katilmak icin kalkip gelmesi idi. Gercekten cok buyuk mutluluk verdi bize.
Arkadaslar fotolarinizi buraya eklerseniz gelecek zamanlara kalacak guzel bir ani olur.

Etiketler
Ynt: Sapanca Bulışması (16-17 Nisan 2011)

Arkadaşlar,

Güzel ve verimli bir etkinlik gerçekleştiğini düşünüyorum. Katılımınız için teşekkür ederim. Umuyorum ki bu ilerideki birlikteliklerimiz için atılmış güzel adım olmuştur.

Bu arada etkinlik sırasında Taraklı Belediye Başkanı ve Kaymakamı ile yaptığımız görüşmede 4-5 Haziran tarihlerinde (Cuma yada Pazartesinide dahil etmeyi düşünüyoruz) geleneksel hale getirmek üzere 1. Taraklı Karavan Festivali düzenlenmesine karar verilmiştir. Festival programını önümüzdeki günlerde kesinlştirince sizlere detayı bildireceğim.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Ulusal Kamp ve Karavan Dernekleri Federasyonu etkinliği olan buluşma, Sakarya Turizm Platformu Derneği desteği ile Kaycan Sucukları sponsorluğunda gerçekleşmiştir.

Mevsim itibarı ile güzel bir bahar havası umut etmemize rağmen kışı aratmayacak serinlikteki bir hava ile karşılaştık. Ama bu durum hiç de keyfimizi kaçırmadı. (Artık soğuğa alıştık. Zaten hava sıcak olsa da yaylalara çıkmak isteyeceğimiz için değişen hiçbir şey yok. :smiley: ) Grubumuz tam formundaydı.. Kamp ateşi için karanlığın çökmesini bile beklemeden harekete geçtik. Ateşin parlamasıyla birlikte şarkılar, türküler eşliğinde güzel bir akşam geçirdik. Komşu grupla şarkılı türkülü atışmalarımız ise gerçekten görülmeye değerdi.

Gezi öncesinde hava durumunu takip ederken Levent abi "hava nasıl olursa olsun, bizim havamız güzel olsun" demişti. İşte tam da öyle oldu.. Artık iyice inanıyorum ki bu grupla her koşulda güzel bir şeyler yapabiliriz.

Bu gezinin bizim için önemli olan bir yönü de daha önce sıcak ilişkiler geliştirememiş olduğumuz UKKF ve UKKF'na bağlı dernekler camiası ile tanışıp dostluklarımızı pekiştirebilecek olmamızdı. Kısıtlı zaman sürecinde Erdal bey ile sohbetlerimizde federasyonun yeni yol haritası konusunda epey olumlu izlenimler edindik. Bizler de grubumuz açısından olumlu izlenim bırakabilmiş olmayı ümit ediyoruz.

Başta Sn. Erdal Ötügen olmak üzere UKKF'na, Sakarya Turizm Platformu Derneği'ne, cumartesi gün boyunca yaptıkları sınırsız sucuk ikramları ile sofralarımızı şenlendireren Kaycan Sucuklar'na ve organizasyonda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

PIC_1725.jpg

PIC_1718.jpg

PIC_1715.jpg

PIC_1743.jpg

PIC_1731.jpg

Çok güzel geçtiğine inandığım bir tanışma kampı oldu.Ukkf den çok değerli insanlarla tanıştık umarım ileride başka kamplarda da karşılaşırız.Taraklı festivali bizim için güzel bir süpriz, Raci hocam 19 mayıs ı Taraklıda yapabilir miyiz diye soruyordu meğer duyması gereken kişiler çağrısını duymuş.

Kampımızın genel havası her zaman ki gibi çok neşeli geçti.Her zaman ki gibi en uzak yerden ben geldim geldiğimde Levent hocam çayı demlemiş ,yeri mi ayırmış bir şekilde beni bekliyordu umarım sizde bu güzelliği bir gün yaşarsınız.

Kampımız da artık hiç vazgeçilmeyen olan ateşimiz kampımızın dinamosu Mehmet hocam tarafından yakıldı ve hiç söndürülmedi.İstanbulda ağaç bulmak için arkadaşlarına gitti,yol kesti,göl kıyısında ağaç topladı,etraftan çalı çırpı topladı ama o ateşi hiç söndürmedi.Aynı şekilde güveç yaptı,mısırı patlattı,patatesi közledi inanın yakından bir kuzu geçse onu da çevirirdi kendisine buradan çok teşekkür ediyoruz.
Not:Mehmet hocamın koro şefliği de varmış bu gizli yönünü bize bu kampta gösterdi,biraz baskıcı bir şekilde gösterse de biz bu durumu çok sevdik.

[attachment=1]

Herkesin toplantı yapabilmesi için zaman yeterliydi.

[attachment=2][attachment=3][attachment=4]

DSCF0453.jpg

DSCF0492.jpg

DSCF0430.jpg

DSCF0460.jpg

Aynı hisleri ben de İnsel ve diğer bu güne değin tanışma fırsatı bulamadığım çok değerli arkadaşlarım için söyleyebilirim.
Zaten yüzümden de okunuyor :smiley:

[attachment=1]

Pek az fotoğraf çekmişim ama çok değerli anılar benim için.
İşte bir diğeri. UKKF ve GEZENBİLİR moderasyonları arasında bir hatıra fotoğrafı.

[attachment=2]

Yolda,( Hereke' yakınlarında), babamı da ziyaret etmeyi ihmal etmedim. Işıklar içinde yat...

[attachment=3]

Gittiğimiz yeri işleten Nermin&Murat çiftinin yakın ilgisini de sizlere aktarayım.
Bize göl kenarında ikram ettikleri az şekerli kahveler çok güzeldi, ama asıl güzel olanı Nermin hanımın dedesi , geçmişin büyük tango üstadı "Fehmi Ege" den ikram ediilen Türkçe tangolardı .
Gençliğimizin güzel anıları dalgalarla savrulduğunda gözlerimizden akan iki damla yaşı saklayamadık birbirimizden.
O da ışıklar içinde yatsın...

16-17 Sapanca Buluşması-2 -İnsel ile.jpg

16-17 Sapanca-3 -Erdal-Yüksel-Cem ile.jpg

16-17 Sapanca Buluşması-1 Babamı ziyaret.jpg

Hüseyin ağabeyin viyadük üstü estirdiği " rüzgâr " karavancılar üzerindeki kararan bulutları dağıtmışa benziyor. Bu sefer katılamadım ama, giderek daha sağlam bir birlikteliğe doğru " karavancılaştığımız " hissiyle bu etkinlikten ayrı bir mutluluk duydum.

Sanırım zaman içinde bazı değerler daha iyi yerine oturacak gibi bir ümit taşımak mümkün.

Bu vesileyle Erdal beyin bu çağrısına ve bu çağrıyı karşılıksız bırakmayanlara Türkiye karavancılığı adına teşekkür ediyorum.

Haldun dostum söylenecekleri söylemiş, bize de kutlamak kalıyor. Havanın serinliğine rağmen, katılanların sıcaklığı hissediliyor fotoğraflarda. Bir dahaki sefere diyelim.
Sağlıcakla...

Hüseyin ağabeyimizin mavi kamperi ile "rüzgar" gibi kamp alanına girişi gerçekten hepimizi çok mutlu etti. Değerli kabin amirleri Selma hanımefendi ile birlikte daha önce yüz yüze sohbet imkanı bulamadığım duayenlerle havanın soğukluğuna inat sımsıcak sohbetler gerçekleştirdik. Biz ayrılırken vedalaşmak için kapılarını tıklattığıma birazcık pişman oldum, içeride dalgaların şıpırtısı eşliğinde mışıl mışıl rüzgarlar esiyordu bu kez. :smiley: Bu keyife de imrenmedim değil ama... :smiley:

Taraklı konusunda;

Kişisel olarak "Karagöl yaylası" görmek istediğim yerlerin başlarında yer alıyor. Mevsim de çok uygun olacak. Şenlik süresi Cuma'dan Pazar'a genişletilirse Cuma akşamından şenliğe intikal ve Cumartesi öğlene doğru katılmak isteyenlerle yaylaya çıkıp orada geceleme fikrine bizim gruptan hayır diyen çıkmaz sanırım.

Ulusal Kamp ve Karavan Dernekleri Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu etkinliğe katılmak,
Yıllarca görmediğimiz dostlarla hasret gidermek,Yeni arkadaşlarla tanışmakdan dolayı eşim ve ben son derecemutlu olduk.
Buradan Sn başkan Erdal Ötügen nezlinde tüm UKKF yönetimine,Her zaman olduğu gibi başarılı bir birliktelik sağlayan Gezenbilir karavan gurubu yönetimine,
Geziye katılarak bizlerden hoş sohbetini esirgemeyen tüm dostlara teşekkür eder saygı ve sevgilerimizi sunarız.

Güzel bir etkinlikti. Hava bayağı serindi. Bizimkiler bir ara bayağı üşüdüler. Ama akşam mangalbaşı sıcak sohbet içimizi bayağı ısttı.

Çok keyifli geçtiği fotoğraflardan çok belli, çok yakınımda olup kaçırdığım ikinci buluşma (Kartepe) bu, şehir dışında olmak zorunda kaldığımdan, henüz karavanımız olmasa bile katılmayı çok istediğimiz bir etkinlikti eşimle birlikte. Biraz daha süreci hızlandırmam gerektiğini hatırlattı, şartları biraz daha zorlayabilmem için iyi moral oldu fotoğraflarınız, teşekkürler.

Eser Sunter

Keyifli bir kamp daha yapmış olduk . Biz cuma akşamından gidince cumartesi erken kalkıp, göl kenarı yürüyüşü yapmış oldum. Havada pek güzeldi ve Güneşin doğuşu ile oluşan sabah manzarasını yakaladım. Ferhat onları düzenleyinca koyarız . Kahvaltı sonrasında İnsel den aldığım bisiklet ilede tekrar bir tur attım. Göl kenarında bisiklet kullanmayıda pek severim. Aynen Poyrazlardaki gibi :smiley: Benim keyiflerimdendir İnsele tekrar teşekkürler.

Göl kenarına kurulan araçlar ve önlerini göle karşı kurulan varendalı manzaralar pek hoştu. Buna arkadaşların tatlı muhabbetleri eklenince tadına doyulmaz oldu. Cumartesi Türk sanat müziği halk korosu ile bu zevk zirveye çıktı. Mehmet hocamızın eşliğinde diğer karavancı arkadaşlara konser vermeye bile gittik :smiley: Koro şefimiz iyiydi

Pazar günü ise yine güzel ve serin hava gidip gelirken , bizde kah gitar çaldık " mehmet hoca ile mürşide hn özel " göl manzaraya masalarını kurunca " love story şarkısıda benden oldu :smiley: umarım keyifli anlarını artırmışızdır . Bu ara 3 ibişleri , gitar keyfinden mahrum bırakmış olduk ama başka sefere diyelim :(

Hüseyin bey ile Selma hn ile Karadeniz turu planı üzerinde biraz konuştuk. Bunu detaylandıralım istiyorum. Onlar ile gezi sohbetleri yapmak bizi mutlu ediyor . İnşallah beraber geziye çıkma fırsatınıda yakalarız

Bu ara ilk defa bir konu başlığı açtım. " Dünya müziğinden objektifimize takılanlar" Amaç dünya üzerinde yurtiçi - yurtdışı gezerken kameraya aldığımız sokak şarkıcıları , profosyeneller gibi sizin dinlerken keyif aldığınız, farklı müzik ve anları paylaşıma açalım istiyorum. Bakalım herkesin veri hazinesinden neler çıkar :smiley: ilk olarak cumartesi akşamki koromuzdan başlayabiliriz

Tekrar geziye katkısı olan Kamp organizatörlerimize teşekkür ederiz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON MESAJLAR

SON KONULAR