Sanzuman La Ilgılı Bılgı Istıyom

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zeki Üner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,327

Zeki Üner

Ana Kamp
reimde gorulen sanzımanda arazıye bağlı olan beyaz ve sıyah bolumun ısmını bılen ve 3b ye uygulamak ıstıyom bulabılırmıyım 54 vıllyslere uygun olurmu takılırmı bıde bılen veya elınde bulundurandan fıyatı şimdiden teşekkur ederım

jeep sanzuman.jpg

Etiketler

Ynt: Sanzuman La Ilgılı Bılgı Istıyom

Uzun süredir forumdan uzaktım.Dün ve bugün şöyle bir göz attım.Sözünü ettiğiniz arazi şanzumanı arkasındaki aliminyum gövdeli aparat " Overdrive " denilen aparattır.Her vites devri arasında bir devir elde etmek içindir yani bir tür buçuk vites diyebiliriz.Söz gelimi 1. vitesin fazla , 2. vitesin az geldiği yerde her iki vites arası bir devir elde edilir.Diğer vitesler için de durum aynıdır.
Bunun arkasındaki diğer aparat ise Pover Take Off (PTO) denilen aparattır ve bazı modelleri arkaya doğru , bazı modelleri ise öne doğru şaft çıkışı almak içindir.Arkaya doğru şaft çıkışı olanlar ( birkaç farklı modeli var) tıpkı traktörlerde olduğu gibi gerek harıçı bir şaft ve gerekse kayış-kasnak aracılığı ile hemen her türlü tarım ekipmanı çalıştırmak için kullanılır.Yada jenaratör,motopomp vs çalıştırmak mümkündür.
Willys ve Willys-Kaiser serisi jeeplerin tümüne uygulanırlar.Zaten özellikle bu araçlar için üretilmiş aparatlardır.CJ 3B ister T 90 ana ve Dana 18 arazı , ister T98(yukarıdaki resimde olduğu gibi) ve yine Dana 18 arazı olsun bunlar uygulanır.

seyit' Alıntı:
Uzun süredir forumdan uzaktım.Dün ve bugün şöyle bir göz attım.Sözünü ettiğiniz arazi şanzumanı arkasındaki aliminyum gövdeli aparat " Overdrive " denilen aparattır.Her vites devri arasında bir devir elde etmek içindir yani bir tür buçuk vites diyebiliriz.Söz gelimi 1. vitesin fazla , 2. vitesin az geldiği yerde her iki vites arası bir devir elde edilir.Diğer vitesler için de durum aynıdır.
Bunun arkasındaki diğer aparat ise Pover Take Off (PTO) denilen aparattır ve bazı modelleri arkaya doğru , bazı modelleri ise öne doğru şaft çıkışı almak içindir.Arkaya doğru şaft çıkışı olanlar ( birkaç farklı modeli var) tıpkı traktörlerde olduğu gibi gerek harıçı bir şaft ve gerekse kayış-kasnak aracılığı ile hemen her türlü tarım ekipmanı çalıştırmak için kullanılır.Yada jenaratör,motopomp vs çalıştırmak mümkündür.

peki abi bu Overdrive sistemine göre şaft çıkışının yeri değişiyor.
oraya şaft talkılıp diferansiyele nasıl bağlanacak seyit abi

Bu aparatların bağlandığı yer arka şaft çıkışı değil.Arka şaft arazi şanzumanın arkadan öne doğru bakerken sağ tarafında el freni kasnağı ile birliktedir.Yine arkadan öne doğru bakarken arazi şanzumanının bu kez sol arka tarafında yuvarlak sac bir kapak vardır.İşte ister tek başına overdrive,ister tekbaşına PTO ya da her ikisi birbirine akuple olarak bu sac kapak alınıp oraya takılırlar. Zaten yukarıdaki resmi dikkatli incelersen bu durumu göreceksin.

seyit' Alıntı:
Bu aparatların bağlandığı yer arka şaft çıkışı değil.Arka şaft arazi şanzumanın arkadan öne doğru bakerken sağ tarafında el freni kasnağı ile birliktedir.Yine arkadan öne doğru bakarken arazi şanzumanının bu kez sol arka tarafında yuvarlak sac bir kapak vardır.İşte ister tek başına overdrive,ister tekbaşına PTO ya da her ikisi birbirine akuple olarak bu sac kapak alınıp oraya takılırlar. Zaten yukarıdaki resmi dikkatli incelersen bu durumu göreceksin.
seyit' Alıntı:

seyit abi bundan türkiyede nerede buluruz ve fiyatı ne civarlarda?

Seyit Hocam bu konudan daha önce forumda bahsetmişti diye hatırlıyorum... Hocam foruma tekrar hoşgeldiniz... Epeydir derin bilgilerinizden faydalanamıyorduk, özledik... Saygılarımla,,, Takip,,,

Merhaba

Overdrive amerika/kanada maliyeti 1000 dolar civarinda. TUrkiyede bulmak bence hayal.

PTO ise onu da heryere sordurmama ragmen elimden geldigince ben TUrkiyede bulamadim. Resimdeki arkadan saft cikisli PTO lar 80-150 dolar civari, onden saft cikislilar 150-200 dolar civarina gidiyor. Hem onden hem arkadan cikisli olanlar ise daha pahalli ve genelde nadir. Hem overdrive hem de PTO kullanacaksaniz araya adaptor lazim. BU verdigim fiyatlar overdrive haric hepsi cikma urunler.
Tabi uzerine nakliye gumruk vs.vs. gelecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR