Şanzımanda Titreme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ardos-der Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,513

ardos-der

Ana Kamp
öncelikle selamlar.96model5.2 cheeroce aldım.vites d konumunda iken ani kalkışlarda titreme şeklinde(abs li araçlarda ani frendeki titreşim gibi)kaçırma var.daha sonra kaptımı vites geçişlerinde filan problem yok yardımcı olursanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: Şanzımanda Titreme

Merhabalar, az önce Iğdır'da Tarık aradı bu probleminiz hakkında bir fikrim veya tecrübem olup olmadığını sizinle paylaşmam için ancak maalesef yok, yalnız size Ankara Şaşmaz'dan "HMC Amerikan Garaj" dan Murat usta'nın telefonunu vereyim, çekinmeden arayın, selamımı da söyleyin, size mutlaka gerekenleri söyleyecektir,

Murat ustanın telefonu
0 555 998 68 08

Selamlar
Erdoğan

"EKSİ 36 Offroad"/KARS

sefer amerikanlar ile ilgili çok bilgim yok fakat erdoğan hocam anlar ona söyledim zaten diğer bilgisi olan arkadaşlarda bilgilerini paylaşacaklardır.

ilginiz için teşekkür ederim.amerikan araca biniyosan tecrübelerden faydalanacan söktürmeden önce.ustayla görüşecem

amerikancıdan öte otomatik şanzuman konusunda referansi iyi olan birilerine baktırmak lazım sanırım.

Bu bana açıkçası düz viteste az gaz verince ya da yüksek viteste düşük hız yapınca oluşan titreme gibi geldi anlatmanızdan. Fazla gaz verip kalktığınızda da aynı şey oluyor mu? Şanzuman sıkıntısı olabileceği gibi, motorun devirlenmesinde de sıkıntı olabilir. Bence güvendiğiniz bir amerikancıya danışıp fikirlerini alın. Sorun şanzumanda çıkarsa bunu bir amerikancı yerine bu konuda usta birine yaptırın derim.

şanzumanının ayarını doğrudan etkileyen TV kablosuna bir bakmak lazım. gaz gelebeğine giden 3 çelik kablodan birisi. "Kickdown cable adjustment" diye aratın. o çok gerginse yada çok boş ise kaçırmaya yada aşırı sert vites değişimlerine sebep olabiliyormuş.

merhabalar benzer bir sorun benim aracımdada kalkışlarda aracım titriyor sanki gaz bitiyormuşcasına ve arac titriyor şanzumanda kaçırma olduğunu sanmıyorum sizinkide böyle birşeymi?

araç benzin ve lpg dedemi yapiyor .sadece titrememi stopda ediyormu.vuruntu sesi falan geliyormu.

Ben 91 xj kullanıcısıyım ve 2 hafta önce şanzımanı Erdoğan bey'inde söylediği gibi HMC'de yaptırdım ve şu an saat gibi benim balataların çoğu bitmiş idi ve kaçırıyordu + araba vitesleri zor geçiriyordu sizin de kaçırma var demişsiniz yalnız kalkış da kaçırma yapıyor diğer viteslerde sıkıntı yok ise benim tahminim ilk vites balataları bitmiştir çünkü bundan önceki xj'm de gene aynı otomatik vites geri vites balataları bitmişti diğerleri sağlamdı yani balatalar her vitesin ayrı bitebiliyor size tavsiyem Ankara da iseniz HMC Murat ustaya gidin gerçekten de iyi ustadır çünkü sizin aracın balataları iyice aşınmış ve bu şekilde devam ederseniz araç yürüyemez hale gelir benim eski xj'nin geri balataları bittiğinde geriye takıyorum gaz veriyorum ama geriye gitmiyordu araba boş viteste gibiydi bir süre sonra mecbur yaptırdım ama 2. xj'de akıllandım ve direk zorlamadan yaptırdım birde bu sorunu yaptığı zaman vitese geç doldurma yapıyormu? Ona bir dikkat edin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR