Şanzıman Rulmanları Dağılmış

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lynx255 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,257

lynx255

HUDOFF Off Road Club
Mesajlar
890
Tepkime Puanı
2
Yer
İstanbul
Araç geçen hafta bizim yeğendeyken bir anda vitesten atıyor. Bir deniyor atıyor, iki, üç, dört yok. Geri vites deniyor 10 cm gidiyor gitmiyor yine atıyor. Mecburen çektiriyoruz aracı servise. Şanzıman bilyaları arka kuyruk dağılmış deniliyor. Hatta 40 yıllık ustayım görmedim diyede ekliyor usta.
İşin ilginci, aracı hiç zorlamadık. Offroad yapmadık. Bir iki patika yalnızca. Üzerinde 235.75.15 lastik var. standart dif. Bir sene olmadan baskı balatayı da bitirmiş. Ne yapmak gerekir sizce? Sorun nedir?
 

Etiketler
şanzıman
Ynt: Şanzıman Rulmanları Dağılmış

Çok geçmiş olsun öncelikle. Araçlarımız sorunsuz araçlar aslında Türkiye haricinde Yurt dışındada hiç rastlamadığım bir durum bu. Inşallah tez

zamanda sorun çözülür. Aklıma ilk sahibi değilseniz sizden önceki bir sorun nüksetmiş olabilir gibi geldi bana.


Bizide haberdar ederseniz hem takip etmiş hemde bilgilenmiş oluruz. Tekrar çok geçmiş olsun diler, kimsenin başına böyle

bir durum gelmemsini umarım.
 

Ynt: Şanzıman Rulmanları Dağılmış

benimde 2007 model jimny var düz şanzuman 4. vitesten atıyor daha söktürmed
im biraz araştırdım neden olur diye jimny modellerinin şanzumanı fazla devirli kullanıldığı zaman yağlamayı tam yapamıyormuş bu yüzden şanzuman arıza veriyormuş
 

Ayni sorunu gecen hafta bende orjinal sanzumanli 235/75/15 lastikli 2006 jimnyimle yasadim aracimla romorkla iki adet motokross cekiyorum ve bunlar bagliyken benimkide kalkarken kacirma sesi cikarip (bilya katir kuturtuleri) ile vitesden atti cektirdik aksiyona sanziman rulmani dagilmis sanzumanin ust devirlerde yaglamamasi tuhaf geldi 120.000 km de ki aracin rulman bozmasida aslinda pek canimi sikmadi 1 senede 20.000 km kullanip bakimlarindan baska hic bir sey icin ugrattirmadi servise.
 




Ynt: Şanzıman Rulmanları Dağılmış

Fiyat vermek doğru olur mu bilmiyorum. Rulman (Arka kuyruk mu dediydi usta) + muadil baskı balata (O'da 1 yılda bitti ?)
Toplam 920 TL tuttu. (Kdv dahil)
 

Ynt: Şanzıman Rulmanları Dağılmış

ARKADAŞLAR BENİMDE 2008 JİMNY VAR ŞANZIMANUM ARIZALIYDI SAMSUNDA İSMAİL USTA ADLI BİR ARKADAŞ TOFAŞ ŞANZIMANI KOYDU ARABAMA COK MEMNUNUM SORUNSUZ CALIŞMAKDA ŞU ARABAMIZ KARADENİZ MAHALLİ YARIŞLARINDA YARIŞMAKDA İLK AYAK OLAN GİRESUNDA İLK YARIŞINA RAĞMEN 2 LİKLE BİTİRDİ SORUNSUZ OLDU ŞANZIMANI
 

Ynt: Şanzıman Rulmanları Dağılmış

İlginç doğrusu. Peki yükte, ağır dört çekerde dayanmama ihtimali var mı? Şanzıman üzerinde ki yük değişmiyor mu yoksa?
 

Ynt: Şanzıman Rulmanları Dağılmış

ömer erhan bey tofaş şanzuman taktığınızı yazmışsınız jimny ye bu konuyu biraz açarmısınız lütfen kaça mal oldu nasıl bir tadilat yaptı yapan ustanın adresi telefonu nedir acaba?
 

Ynt: Şanzıman Rulmanları Dağılmış

özür arkadaşlar cok gec gördüm msj ları samsunda İsmail usta var o arkadaş yaptı şanzıman dahil 2000 tl ye yapıldı hemde hiç sorunsuz şu an ulusal yarışlarda yarışıyor arabamız
 



SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Mesajlar
1,525,368
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst