Ynt: Sanyo VPC S600 & Samsung Digimax S760
Merhaba belki konu başlığı gözüne çarpmıştır okumussundur. Ama genede ben önce şu link: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15454.0
sonrada bu link: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=16004.0 leri bir ziyaret etmeni tavsiye ederim. Bende makinamı hem internette hemde forumlarda sorarak son andada gaza gelerek

aldım. Üstadların Söyledikleri kompak makinalarda alıcaksanız. Canon - Nikon - Panasonic ( Leica lensli olması önemli dikkat.) Ama bu makinarda ihtiyacı görmezmi görür tabiki diye düşünüyorum denemedim örnekler görmedim yorum yapmıyayım
Fiyat olarakta düşündüğün makinelere yakın olması ve kullandığım ve seninde örnekleri yukardaki linklerde gözünle görebileceğin için Canon A590 IS 300 liralık fiyatıyla yada Canon A580 (bunu kullanmadım) 240 Ytl 'lik fiyatlarıya ulaşılıbilir duruyor.
Makinayı internet yerine yerinde görüp hatta fotoğraf çekip çektiklerine bakmanı ve kıyaslama yapmanı tavsiye ederim. Yanıltıcı oluyor gördüğünü çektiğin fotoğrafta göremiye biliyosun çünkü.
Umarım yardımcı olmuşumdur. 2. linki makro çekimleri sorduğun için koydum. Bu makinalarıda değerlendir derim. Hesap Önemli ama çektiğin karelerde önemli.
Birde makinayı aldın herşey tamam değil tabiki.
1. 2600 mah aşağı olmaması gereken performans için markalı en az 4 adet olması gereken piller. İlk başta 2 kesin ama. Adeti : 5 YTL civarında
2. Deşarj şarj özelliğine sahip Sarj cihazı ( yolculukllar için araç kiti olursa yarı yolda bırakmaz makina) Ortalama :15 YTL
3. Hemen 5 liralık sonra daha iyisinide alırsın ama çizilmemesi için çanta.
4. 1 - 2 yada 4 Gb lık Sd kart ( Kart modeli makina uygunluğuna göre değişim göstere biliyor ) Ortalama: 15-30 YTL
5. İyi bir çanta alıncaya kadar ekranın üstündeki streşi kaldırmaman (bu tavsiye)
Bunların hepsi yeni kullanıcı için farkedilmeyen ayrıntılar gibi gözükür niye deşarj ? diyebilirsin pil ömrü için. Dahada ihtiyaçların olucaktır ama bunlar başlangıç için şart olduğunu bende kullandıkca anladım. Heleki doğada araçla gidiyosan ve araç sarj cihazı yada Yedek pillerin yoksa kaçırdığım kareler balıkçı için büyük balık gibi olabilir.