Sanyo VPC S600 & Samsung Digimax S760

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dreamboys69 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,562

dreamboys69

Her an kamp yapabilirim :)
Yer
manisa
Web
gundemdeki.blogcu.com
sanyo vpc s600 & samsung digimax s760 bu iki üründen birini kardeşime almak istiyorum fakat macro başta olmak üzere hangisini tercih etmeliyim kararsız kaldım.sizlere sormak en iyisi dedim.sizce tercihimi hangisinden yana kullanayaım?

Etiketler
samsung
Ynt: Sanyo VPC S600 & Samsung Digimax S760

Merhaba belki konu başlığı gözüne çarpmıştır okumussundur. Ama genede ben önce şu link: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15454.0

sonrada bu link: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=16004.0 leri bir ziyaret etmeni tavsiye ederim. Bende makinamı hem internette hemde forumlarda sorarak son andada gaza gelerek :smiley: aldım. Üstadların Söyledikleri kompak makinalarda alıcaksanız. Canon - Nikon - Panasonic ( Leica lensli olması önemli dikkat.) Ama bu makinarda ihtiyacı görmezmi görür tabiki diye düşünüyorum denemedim örnekler görmedim yorum yapmıyayım

Fiyat olarakta düşündüğün makinelere yakın olması ve kullandığım ve seninde örnekleri yukardaki linklerde gözünle görebileceğin için Canon A590 IS 300 liralık fiyatıyla yada Canon A580 (bunu kullanmadım) 240 Ytl 'lik fiyatlarıya ulaşılıbilir duruyor.

Makinayı internet yerine yerinde görüp hatta fotoğraf çekip çektiklerine bakmanı ve kıyaslama yapmanı tavsiye ederim. Yanıltıcı oluyor gördüğünü çektiğin fotoğrafta göremiye biliyosun çünkü.

Umarım yardımcı olmuşumdur. 2. linki makro çekimleri sorduğun için koydum. Bu makinalarıda değerlendir derim. Hesap Önemli ama çektiğin karelerde önemli.
Birde makinayı aldın herşey tamam değil tabiki.

1. 2600 mah aşağı olmaması gereken performans için markalı en az 4 adet olması gereken piller. İlk başta 2 kesin ama. Adeti : 5 YTL civarında
2. Deşarj şarj özelliğine sahip Sarj cihazı ( yolculukllar için araç kiti olursa yarı yolda bırakmaz makina) Ortalama :15 YTL
3. Hemen 5 liralık sonra daha iyisinide alırsın ama çizilmemesi için çanta. 
4. 1 - 2 yada 4 Gb lık  Sd kart ( Kart modeli makina uygunluğuna göre değişim göstere biliyor ) Ortalama: 15-30 YTL
5. İyi bir çanta alıncaya kadar ekranın üstündeki streşi kaldırmaman (bu tavsiye)

Bunların hepsi yeni kullanıcı için farkedilmeyen ayrıntılar gibi gözükür niye deşarj ? diyebilirsin pil ömrü için. Dahada ihtiyaçların olucaktır ama bunlar başlangıç için şart olduğunu bende kullandıkca anladım. Heleki doğada araçla gidiyosan ve araç sarj cihazı yada Yedek pillerin yoksa kaçırdığım kareler balıkçı için büyük balık gibi olabilir. :smiley:

ilginiz için teşekkürler.diğer aksesuarlarım tamam.samsung olanı aldım.netten satış yapan sitede 108 ytl sıfır kutusunda aldım.zaten kardeşim için yeterli olcaktır.

kendime foto makinası almak için gittiğimde yaşadıklarım....
yeni makina almak için gittiğim mağzadaki satış temsilcisi bu işi bilmediği bildiği halde bilmişlik yapması gözümden kaçmadı.adamı oraya koymuşlar ama fotomakinaları hakkında bilgisi yok.45 dk süren makina testlerimde macro dan fazla bahsedince adam sordune bu macro?
yakından çekim dedimadamın cevapı şu oldu
optik zoom var onda çok güzel
iyide macro ve zoom farklı:S
hani sen bu bölümün yetkili bilir kişisiydin
45 dk sonlarında sıkıntı geldi adama.bana tüm makinaları tek tek çıkardı.ama aklı macroda olan ben hala tercih verememişken adam dedinapıcan macroyu ya
sen yakın niye çekçenkimanzara çekinsan çek.hem öyle dibine kadar yaklaştırırssan güzel çekmez tabiki
ama macro yakından çekimi gerektirir
sen takıldın ama macroyaal işte bu güzel.
güzel dediği eski makinamdan kötü ve pahalı
sonunda bir ürün çıkardı ve tam istediğim gibiydi.
beğendim ama fiyatta indirim yapmak için beğenmemiş gibi yaptım.adam 45. dakikalarda kendinden geçmişti artık sonunda 30 ytl değerinde bir ürün vererek bitirelim dedi.
adam için zor bir satış oldubenim için iyi bir alışverişti...
bilgisiz adamı satış elemanı yaparlarsa bu olur.
teknosa dışında iyi bilgili satış elemanı yok firmaların manisada.teknosa büyük bir firma o firmalara göre kıyaslanmaz derece sağlam bir firma.bölümlerin satış temsilcileri belli dönemlerde sınava bile giriyorlarmış.
yetkili oldugu bölümlerden sınava girip ona göre para alıyorlaryada çalıştırılmıyorlar...
başka bir firmada ise makina bakmam kısa sürdüçünkü bayana makinaya bakmak istedigimde işte vitrinde bak ordan dedi iyide makinanın özelliklerini görmem lazım dediğimdeüzerinde yazar dedi.makinayı çalıştırıp görmem lazım dediğimde ise güzel olar güzel dedi.
firmalar böyle elemanlarla nasıl kazanırki?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri