Versiyon olarak bilmiyorum satan da bilmiyor ruhsata bakılması lazım km düşük diye ilgilendim aslında 2005 model düğmeye çekiş sistemi ayrılanlar daha mantıklı geliyor sizin araç için düşüncenizi paylaşabilirsiniz sevinirim
ASUS_Z00VD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2001 santa fe gold hakkında düşünceleriniz nedir fiyat olarak 33 isteniyor 140 binde
ASUS_Z00VD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
16 yaşında olan bir araç için 140.000 km olması aracın yaklaşık olarak yılda 8.750 km demek oluyor. 10 yaş sonrası için araçlarda yatan araç iyi değildir derler. Bu araç 3-4 ay yatıp, sonra uzun yol yapıp tekrar 3-4 ay yattı ise ben o araç ile ilgilenmezdim. Ben kendi Santa Fe mı alırken 2005 model makyajlı kasa diye tabir edilen araçları da inceledim, açıkçası en büyük farkı olan çeker sistemi ayırmak bana mantıklı gelmiyor. Muadili olan Sorento nun sistemi de aynı şekilde düğme ile ayrılıyor bu da virajlarda denge durumunu etkiliyor. Savurma oluyor mu derseniz eğer olmaz ama akıllı 4 çeker sistemde savrulma katsayısı biraz daha yüksek oluyor mantık olarak.
Benim aracıma gelirsek, benden önce ki sahibi Emniyet Teşkilatın da yöneticilerden biri imiş, dolayısı ile aracı hanımı kullanmış genelde ve bakımları aksamadan yapılmış ve bakım evraklarını muhafaza etmişler. 190.000 küsur km de motor yapılmış ve torbosu sıfır takılmış. Yapılma sebebi ise hararet imiş. Bu araçların motor üst kapakları taşlama olmuyormuş yani üst kapağında değişmesi gerekiyormuş dolayısı ile üst kapağı da sıfır takılmış. Şu an 255.000 küsur km de. Ben hiç bir sorun yaşamadım. Geçen ay tüm bakımlarını yaptırdım. Motor yağı, iki şanzıman yağı, iki diferansiyel yağı, fren ve direksiyon hidroliği ile tüm filtreleri değişti, fren balataları değişti.