Sandık Motor Fiyatları (300tdi / td5)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,481

onat

Toyota Land Cruiser FJ60
Yer
Bursa
2hafta içerisinde aracıma sıfır jant lastik hidrolik direksyon takma işlemi ile restorasyona başlıyorum Allah kısmet ederse 2ay içindede motor değişikliğine gidicez. Motor seçimimizi ya td5 yada 300tdi dan yana kullanıcaz 2si arasında kararsızım ama sanırım 300tdi daha mantıklı olucak. 136hp 300nm td5 otomatik. 122hp 280nm de 300tdi otomatik. Buna karşılık çok daha az elektronik parça var td5 e oranla daha sorunsuz daha sıkıntısız bir motor olucak sanırım. Td5 in çıkmasına hiç rastlamadım internette ama bi tane 300tdi buldum. Satanı aradım ama açmadı teli görüşemedim. Sandık motor fiyatları desem en ufak bi bilgi yok td5 ve 300tdi sandık ile ilgili. Burada sizlerden fikir almak isterim öncelikle td5 otomatikmi tercih ederdiniz yoksa 300tdi otomatikmi ve ikinci olarak çıkma fiyatları ve sandık motor fiyatları nedir bu 2motorun (özellıkle sandık fiyatını bilen varsa çok iyi olucak) . Sizce çıkmamı mantıklı sandıkmı. Aracım 87model defender komple soyulup kumlanıcak cıvatasına kadar yeniden boyanıp birleştirilicek. Ön arka disk yapıcaz yeni yaylar 2" yükseltme 33" lastik olucak araçta. Bu araca hangi motoru uygun görürsünüz. Özellikle fiyat konusunda yardımınız gerek şimdiden teşekkür ederim..

Etiketler
Ayrıca unutmadan eklemek isterim

Inter 2.8 TGV, 135Hp, 375nm,mekanik pompa..Bu motor hakkında bilgisi olan varmı TR de bulunurmu nereden bulunur ne kadardır sandık olarak satılıyormu ve yukarıdaki 300tdi,td5 oranla nasıl bir motordur.Duyduğum kadarıyla 300tdi nin biraz geliştirilmiş haliymiş..En önemli sorum bu motorda otomatik şanzıman mevcutmu?

Bir diğer unuttuğum soru 130ps ford puma motora otomatik şanzıman takılabilirmi?

aynı sorulara 1 senedir bende cevap arıyorum. Kim hangisini kullanıyorsa ondan memnun kalıyor. en iyisi merak ettiğin motora sahip defender bulup kullanarak karar vermek. tabiki maliyet önemli konu.
saygılar.

Ynt: Sandık Motor Fiyatları (300tdi / td5)

Forumda maliyetlerinden dolayı çoğu kullanıcı Ford Puma ve Nissan BD30 tercih etmiş. Böyle başlıklar gördükçe karamsar kalıyorum. Halen düz dizel standart direksiyon kara düzen gidiyorum...

fazla seçeneğim yok aslında benim otomatik vites takıcağımız için ya td5 ya 300tdi olacak..ama yukardada belirttiğim gibi şu tgv international motoru merak ettim bikaç video sunu izledim land rover classic de takılıydı otomatik vitesti belli ki otomatiği var..2seçenek arasında kararsızken birde 3. çıktı şimdi napıcam bilmiyorum 300tdi daha çok yatıyo kafama td5 e göre daha mekanik olduğu için..

Değerli Arkadaşlarım merhaba,
Üstatlardan ses çıkmayınca konu hakkındaki düşüncelerimi iletmek istedim. Öncelikle büyük bir işe girişmişsiniz, kolay gelsin, maddi manevi büyük fedakarlık istiyor. Bence alternatifler içinde sıralama Puma 130 hp sonra da 300 tdi olmalı. Bunların sonunda da eğer çok fazla arazi kullanımı olmayacaksa td5 gelmeli. Puma alternatifler içinde en yeni versiyon ve performanslı olduğu için ilk tercihim. 300 tdi da kendini kanıtlamış, arazi içi ve dışında sorunsuz kullanılan, bakımı çok masraflı olmayan bir motor. td5 çok elektronik içermesi ve bakımının daha masraflı olması ve arazide sıklıkla arıza çıkarabilme ihtimali olduğundan dolayı benim tercihim değil. Ama chip tuning ile gücü 180 hp'lar civarına çıkarılması da ayrı bir avantaj, tabii yüksek yakıt sarfiyatı ve kısa motor ömrü dejavantajlarıyla. BD30 çok çok sorunsuz bir motor olmasına rağmen, eski teknoloji ve biraz daha düşük performanslı.
Sandık motor fiyatları göreceli olarak değişiyor, bir aralar Ankara'da 300 tdi 8-10.000 arası bulunabiliyordu. Bu motor tercih edilirse çıkması ucuza alınıp rektifiye edilmesi daha uygun olabilir. Tabii rn 380 şanzımanla birlikte kullanılmalı. Bu motora otomatik şanzıman uygulayanlar oldu ama çok başarılı olmadı, geriye döndüler. Buna karşılık ABD'de otomatik uygulamalı çok Defender da gördüm, ağırlıklı benzinli, azınlıklı td5 olmak üzere.
Sonuç olarak Defender bir arazi aracı ve bu şartlara uygun donanımlara sahip olmalı. Kişisel tercihlerinize göre başta motor olmak üzere bir dizi ekipman ile donatılabilir. Olmazsa olmazlar güçlü ve basit motor, 4 disk fren ve hidrolik direksiyon.
Tekrar kolay gelsin, sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten
Def 110, 300 tdi

otomatik vites konusunda "deneyenler oldu ancak geriye döndüler" demişsiniz ancak avrupada sıkça kullanıldığını biliyoruz onların yapıp bizim yapamadığımız ne ki biz otomatik vites defender kullanamıyoruz. otomatik vites uzun soluklu gezilerde bir lüks değil kesinlikle ihtiyaç olduğunu düşünenlerdenim tabiki arazi için aynı şeyi söyleyemeyiz artılar ve eksiler devreye girer ancak uzun soluklu kamp gezilerinde kesinlikle ihtiyaçtır. diyorum bu nedenlede bu sorunu biraz konuşalım derim.

Teoride yapılmaması için hiçbir engel yok pratikte bir sürü marka ve model araçta bu yapılabiliniyor.

peki defenderler söz konusu olunca eksik olan ne?

Neden yapamıyoruz, ( maliyet, parça, işçilik yakıt artışı vb.) konu hakkında görüşlerimizi paylaşsak nasıl olur.

CJ ler Disco lar çoğu otomatik vites aslında ve çoğu arazide gayet güzel iş görüyor.Tutupta şampiyonalara girmeyeceksek otomatik vites bencede en uygunu ki biz safari için kullanıyoruz ağır off road yok gezilerimizde.Puma konusuna gelirsek ford motoru olduğu için bi türlü ısınamadım aracın orjinalliğini bozmuş olucam kaputun altında Land Rover yazmasını tercih ederim.300tdi düz vites 111hp diye biliyorum otomatik vitesi 120küsur 130luk puma ile arasında pek bi fark yok aslında motor arayışımda sona erdi gibi zaten. 300tdi da karar kıldım ancak sonradan takmak istemiyorum araca sıkıntı çıkar ileride diye korkuyorum. Şuanki aracım satılıkta satarsam orj 300tdi bir def alıp binicem. Otomatik şanzumanı ileride taktırtırım belki.Benim fikirlerim bu şekilde.

Değerli ozntan Kardeşim merhaba,
Otomatik vites ülkemizde Defender için standart olmadığından uyarlama için gerekli original parça bulunamıyor. Bu nedenle flanş kullanılarak motor bağlantıları yapılıyor. Bir süre sonra beklenen randımanı vermediğinden düze döndüler kullananlar. Bence Defender her nekadar hepimiz için bir yaşam tarzı örneği haline geldiyse de, gene de değişen koşullara bire bir hakim olma bakımından düz vitesin tercih edilmesi doğru diye düşünüyorum. En azından motor stop etse iterek çalıştırıyoruz ki çok başıma geldi. Benim ABD'de gördüğüm Defender'lerin hepsi 90'dı ve görünüşleri itibariyle de şehir içi için dizayn edilmişlerdi. Bunlar için otomatik doğru tercih ama sert ya da yumuşak offroad kullanımında düz vitesin daha doğru bir çözüm olduğunu düşünüyorum.
300 tdi ve Puma arasındaki farka gelince, gerçekten çok belirgin bir fark olduğunu düşünmüyorum. Sonunda benim arabam seninkini geçer kavgası yapmayacaksak 300 tdi verdiği tork ve hız özellikleriyle fazlasıyla yetiyor. Ama ben de sıfırdan başlayacak olsam Puma'dan başlamak isterim, daha yeni versiyon ve daha performanslı olduğu için . İlk başlarda belki benim şansıma 300 tdi beni çok yordu ve üzdü, ama şimdi motorum adına hiç bir sıkıntım yok.
Sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten
Def 100

sevgili onat hem hayırlı olsun hem hayırlı satışlar. iki yıldır gecem gündüzüm defender ile geçiyor. geçtiğin yollardan ben de geçtim. düşünceler boğuyor insanı uyku uyutmuyor.
şimdi sana birkaç tavsiye vericem kendimce. 300 tdi a sahip iyi durumda bir defender ı 30 bine rahatlıkla bulabilirsin. zaten sonradan atacak olsan da sana yaklaşık bu paraya mal olacaktır. bence kayalar oto ile bir konuş ve td5 ile şanzumanının sıfır fiyatını öğren. sonra 10 bin liraya plakalı bir dizel al ve değiştir. 40 bin civarı tutsa elinde 0 km bir araç olacak.

ikinci tavsiyem ise ambulans kasa bir tdi alıp onu 110 a çevirmek. 20-25 bin arası bulunabiliyor sanırım 98 modeller. ve kasaları tutulmadıkları içimn uygun fiyatlara satılıyorlar. sonra kalan kısmı sacdan bastırabilir yada çıkma parçalar alabilirsin. çıkma parçalar pahallı mı geldi, sacdan bastırmak pahallı mı geldi. al abi bi tane de düz benzinli.10 bine. al kupasını. motorunu içini, kaputunu, çamurluğunu vs vs sat gitsin.

Hüseyin abi gezide engin abinin kullandığı beyazı aldım ben gürsel abilerin eski aracı.Babam ve Murat abi diyor ki sonradan motor atma ille sıkıntı çıkıyor al orjinal 300tdi kullan gitsin.Bende öyle yapıcam satılığa koydum aracı bakalım satılırsa alıcam bi 300tdi onun üzerinde oynıycam.Ambulans işine gelirsek çok yorar bizi baştan toplayamayız. Zaten şuan eğer dalga geçmiyorsa bi tanıdık benimle malum sitede biri takas teklif etti 94model v8 130. Ciddi ise takas edicem bakalım gerçi v8 de işime yaramaz ama biraz ses dinlerim :smiley: Kısacası toplama işinden vazgeçtik toplamak için aldığımız aracı satıyoruz bende hazır toplanmış yeni bi araç aldım tek sıkıntısı motoru 2.5benzinli. Bunu satıp 300tdi alıcam artk yada v8 130la takas edicem.

onat tdi almadan önce togan ve cihangir abi ile bir görüş. kesinlikle katılıyorum sonradan atma ile orjinal hiçbirzaman aynı olamaz. doğru karar vermişsin.
aldıktan sonra üzerinde de oynama. bırak orjinal kalsın. offroad yapacaksan bile mevcut haliyle yap. kaldığın yerde vinçle kendini. en başından beri bana da orjinal konusunda baskı yapıyorlardı. şimdi kanaat getirdim söylediklerine. kısmetse ben de alıyorum bir 130 V8. hiçbirşeyiyle oynamayacağım.
kafamda yeni göğüs, yeni koltuklar, tavan döşemesi, az kaporta işlemi, metalik boya, orjinal amortisörler ve yayları var şimdilik. motoru sağlam diyor ama yarın inceleyeceğim aracı. şimdilik fotografları elimde.

huseyinyilmaz' Alıntı:
sevgili onat hem hayırlı olsun hem hayırlı satışlar. iki yıldır gecem gündüzüm defender ile geçiyor. geçtiğin yollardan ben de geçtim. düşünceler boğuyor insanı uyku uyutmuyor.
şimdi sana birkaç tavsiye vericem kendimce. 300 tdi a sahip iyi durumda bir defender ı 30 bine rahatlıkla bulabilirsin. zaten sonradan atacak olsan da sana yaklaşık bu paraya mal olacaktır. bence kayalar oto ile bir konuş ve td5 ile şanzumanının sıfır fiyatını öğren. sonra 10 bin liraya plakalı bir dizel al ve değiştir. 40 bin civarı tutsa elinde 0 km bir araç olacak.

ikinci tavsiyem ise ambulans kasa bir tdi alıp onu 110 a çevirmek. 20-25 bin arası bulunabiliyor sanırım 98 modeller. ve kasaları tutulmadıkları içimn uygun fiyatlara satılıyorlar. sonra kalan kısmı sacdan bastırabilir yada çıkma parçalar alabilirsin. çıkma parçalar pahallı mı geldi, sacdan bastırmak pahallı mı geldi. al abi bi tane de düz benzinli.10 bine. al kupasını. motorunu içini, kaputunu, çamurluğunu vs vs sat gitsin.

bilmediğimden birşeyi sormak istiyorum kusuruma bakmayın ambulans kasalardan 5 kapıya çevirmek hem çok masraflı hemde birsürü evrak işi olduğunu okumuştum bu nedenlede kimse böyle bişeye yanaşmak istemiyor diye tahmin ediyorum malum 3 kapı tavan yan kaplamalar iç döşemeler camlar çerceveler vs.vs. devam edip gidiyor liste hadi bunlar bir şekilde çözüldü ruhsat ve muayene içinde bir sürü evrak işi makina mühendisleri odasından plan proje vs gerekiyr diye biliyorum bunları aşmanın ruhsatsız ve muayenesiz kullanım dışında bir yolu var ise ve çünkü gecenlerde malum sitede bir 98 tdi vardı 14.000 tl istiyorlardı ve gayette temiz duruyordu 10.000 tl masrafla çözülebilecek bir işlem ise20.000 - 24.000 tl az ellenmiş bolbol yatmış ve bakımı yapılmış bir tdi gayet hoş olur diye düşünüyorum.

Çıkma parcalarla çözebilecegınız bir iş. Kapı sacını 350 tl ye basan bir arkadas vardı. İlanını görmüştüm sahibinden.com da. Evrak işi korkutmasın sizi. Tahmini konuşuyorum ama 10 bin liraya bu işi çözebilirsiniz. Takoser yada natua ya bir sorun derim size fiyat vereceklerdir.

Hayırlı olsun hüseyin abi gördüm v8 i sesi yeter :smiley: fena işlettin beni buarada :smiley: bakalım araba satılırsa hemen aramaya başlıyorum bi 300tdi. Şuanki halide gayet güzel gerçi hidrolik direksyon aldım yeni aks kafaları aldım montaj için mali abiyi bekliyoruz baya binek otomobil gibi olucak heralde araç. Satılmazsada artık bi süre binerim böyle yaza doğru sandık 300tdi alırım kayalardan 15 16bin civarıymış 0km sandık takarım araca en son çare

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler