Samurai maksimum lastik ebatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan talkie77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,566

talkie77

Tolga Keskin
Standart yükseltmesiz bir samurai için maksimum yüksekllikte hangi lastiği kullanabiliriz.Standartı 205/70 bunu 215/80 veya 235/75 yapsam sorun olur mu sürtme v.b gibi?

Etiketler

Ynt: Samurai maksimum lastik ebatı

ozer kamalak' Alıntı:
215, tak sorunsuz binersin fazlası tadilat ister
215/80'in uygun olacağını öğrendim net araştırmalarım ile.Lastikçiye gidip deniycem ellerinde A/T olmayanı varmış.Sürtme yapmazsa o ölçüde A/T getirteceğiz.Aracı yükseltmek istemiyorum sadece lastik değişimi ile maksimum ne olursa.Şu an üzerinde 185/65 kışlık lastik var.Aracın eski sahibi 12 ay bu lastikleri kullanıyormuş.Stepne ise 195/65 ne güzel değil mi ::smiley: :p :eek:

talkie77' Alıntı:
Standart yükseltmesiz bir samurai için maksimum yüksekllikte hangi lastiği kullanabiliriz.Standartı 205/70 bunu 215/80 veya 235/75 yapsam sorun olur mu sürtme v.b gibi?

Araçtaki varsa yükseltme ,yampon gibi revizyonlara bağlı olarak 29" lik M/T takılabiliyor. :smiley:

215/80 Lassa Competus A/T taktım araca.Düşündüğümden fazla güç kaybı yaşıyorum.Ayna mahruti değişimi yaparak mı dengeliycem güç kaybını?

enteressan ben 235 75 15 taktım nerdeyse hic fark yaşamadım desem yeridir arazi deseniz parçala behçet :D biraz zorlanınca bu halinde yanlama bile yapıyor
sizinki neden boyle oldu çözemedim motorun ayarlarını bir kontrol ettirin bence tuplu ise kısık olabilir

ozer kamalak' Alıntı:
enteressan ben 235 75 15 taktım nerdeyse hic fark yaşamadım desem yeridir arazi deseniz parçala behçet :D biraz zorlanınca bu halinde yanlama bile yapıyor
sizinki neden boyle oldu çözemedim motorun ayarlarını bir kontrol ettirin bence tuplu ise kısık olabilir
Özer Bey anladığım kadarıyla sizinki benzinli. Ben de benzinli Vitara'ya çekinceli olarak geçen hafta 235-715 taktım. Sizinki gibi çekiş kaybı vs... yok. Daha önce forumlarda özellikle rampalarda çekiş kaybı yaşanacağını ,ayna mahruti isteyebileceğini okumuştum. Fakat Antalya'da profesyonel bir arkadaşın vitarasında 30*9.5-15 gördüm. Ayna mahrutisi de değişmemiş. Arabayı kullandım, çok iyi kaçıyor. Acaba iş biraz da benzinde mi?

benim aracım ve arkadasın aracı aynı model sj 413 2 side benzinli bende lastiği takarken tereddüt ettim ama pişman olmadım
o küçücük motoruna ragmen beni üzmeden arazide ve asfalt da canavar gibi gidiyor hele arazide tam bir tırtıl duz duvar kadar olmasada en az o kadar dik yere tırmanıyor

Fotoğraf037.jpg

P1010169.JPG

Benim araç tüplü,sanırım sorun ordan kaynaklanıyor.Benzine aldığımda güç kaybı biraz azalıyor.
Fotoları koyayım bari ben de artık :

bence aracınızı iyi bir tupcüde ve karburatorcude ( enjeksiyonluysa nasıl bir ayarı vardır bilgim yok ) kontrol ettirin taktıgınız lastik benim taktıgım lastik kadar buyuk degil ben hic performans kaybı yaşamadım denecek kadar az + benzin ve gaz da sürüş performansı ayırt edilemeyecek kadar farksız

Hafta sonu karburatöre bir baktırayım.Eski lastikler aşırı küçüktü belki ondan garip geliyor da olabilir araç üzerinde 185/65 lastik vardı.
Bu sene hava muhalefetinden bir türlü üzerini açıp binmek nasip olmadı arabaya.4 kere ıslandıktan sonra brandayı bir hafta daha sökmeme kararı aldım.

arkadaşlar bu araca 215-225/80/15 ebatlarında hiç değişiklik yapmadan takabilirsiniz, sorun olmaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri