215/80'in uygun olacağını öğrendim net araştırmalarım ile.Lastikçiye gidip deniycem ellerinde A/T olmayanı varmış.Sürtme yapmazsa o ölçüde A/T getirteceğiz.Aracı yükseltmek istemiyorum sadece lastik değişimi ile maksimum ne olursa.Şu an üzerinde 185/65 kışlık lastik var.Aracın eski sahibi 12 ay bu lastikleri kullanıyormuş.Stepne ise 195/65 ne güzel değil mi :ozer kamalak' Alıntı:215, tak sorunsuz binersin fazlası tadilat ister
talkie77' Alıntı:Standart yükseltmesiz bir samurai için maksimum yüksekllikte hangi lastiği kullanabiliriz.Standartı 205/70 bunu 215/80 veya 235/75 yapsam sorun olur mu sürtme v.b gibi?
Özer Bey anladığım kadarıyla sizinki benzinli. Ben de benzinli Vitara'ya çekinceli olarak geçen hafta 235-715 taktım. Sizinki gibi çekiş kaybı vs... yok. Daha önce forumlarda özellikle rampalarda çekiş kaybı yaşanacağını ,ayna mahruti isteyebileceğini okumuştum. Fakat Antalya'da profesyonel bir arkadaşın vitarasında 30*9.5-15 gördüm. Ayna mahrutisi de değişmemiş. Arabayı kullandım, çok iyi kaçıyor. Acaba iş biraz da benzinde mi?ozer kamalak' Alıntı:enteressan ben 235 75 15 taktım nerdeyse hic fark yaşamadım desem yeridir arazi deseniz parçala behçet biraz zorlanınca bu halinde yanlama bile yapıyor
sizinki neden boyle oldu çözemedim motorun ayarlarını bir kontrol ettirin bence tuplu ise kısık olabilir