SAMURAİ ARACIMDA TİTREME SORUNU

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kedicik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,528

kedicik

Gelişimin Temeli Değişimdir..
Bütün forum üyesi arkadaşlarıma iyi akşamlar diliyorum şimdiden Mübarek Kurban Bayramlarını kutluyorum.
Gelelim sorunuma.95 model Samurai kullanıcısıyım.Aracım bakımlı ve temiz.Ne su eksiltiyor ne de yağ azaltıyor.Şanzumanlar iyi ,şaftlar ve dişliler iyi.Nerden biliyorum geçen hafta şanzumanla motor arasındaki keçeyi değiştirtmişken şaft bilyaları,stavrozlar her şeye bakıldı.Bu hafta yine teker balansları yapıldı.Ön poryalara lifte kaldırıp baktırdım çalışıyor ve ayrılıyor sorun yok.
Eeeee o zaman ne?....
Arkadaşlar aracım 60 km hızı geçtiği zaman ön konsol resmen titriyor.Vites farketmiyor hız 60 ı geçtimi başlıyor.60 ın altına düştüm mü yok oluyor.Ustam ve ön düzene bakan arkadaş bu şaft balansından olur dedi.Fakat bulunduğum yerde bu şaft balansını yapabilecek usta görünmüyor ve en yakın Konya'ya gitmeliyim.Peki gerçekten burdan mı acaba.?Bu sorunu yaşayan arkadaşlar var mı? Çözüm ne olabilir.?Bir de benim aracın ön poryalarında manuel hub yok sürekli bağlı sadece arazi şanzumanından ayrılıyor.Yani ön akslar,difrensiyal ve şaft doğal olarak sürekli dönüyor.Zaten bunu aracı lifte kaldırdığım zaman bizzat görmüş incelemiş bulunuyorum.Acaba bu ön çekiş sistemi ile mi ilgli acaba?
İnşallah sayenizde çözeriz.Şimdiden herkese teşekkür ediyorum....

Etiketler
Ynt: SAMURAİ ARACIMDA TİTREME SORUNU

Öncelikle bir rot balansçıya gidip balans ayarı yaptırsanız sorununuz çözülebilir...

Koray bey yukarıda belirtmiştim,balans ayarlarının hepsi yapıldı,yani yapmam gerekenleri yaptım fakat geriye bir tek şaft balansı kalıyor ki acaba yaptıran var mı?Ben bulunduğum yerde yaptıramıyorum en yakın Konya'ya yolum düştüğm zaman yaptıracağım.Teşekkür ediyorum.

ön şaftı sök yola cık titreme devam ederse arka şaftı sök ön le devam et şaftların mafsallarını degiştikten sonra balansları bozulmuş ola bilir şaftları teker teker denersen hanki şafta balans oldugunu bula bilirsin

Teşekkürler Dursun Usta dediğinizi yapacağım.Zaten ben de size bir telefon açmayı düşünüyordum bu konuda.Bir de sizde ön manuel çıkma kilit var mı acaba varsa maliyeti ne kadar olur acaba?Tekrar teşekürler.Bayramınızı da kutluyorum.

kedicik' Alıntı:
Teşekkürler Dursun Usta dediğinizi yapacağım.Zaten ben de size bir telefon açmayı düşünüyordum bu konuda.Bir de sizde ön manuel çıkma kilit var mı acaba varsa maliyeti ne kadar olur acaba?Tekrar teşekürler.Bayramınızı da kutluyorum.

Sizede hayırlı bayramlar şu an için elimde manuel hup yok

sana 3 tavsiyem var
1 direksiyonda boşluk varsa veya olmasa bile dreksiyonun amortösörüne bi baktır
2 tekerlerin bilyelerine bağlantılarına bi baktır defransiyel teker bağlantılarında boşluk varsa titreme yapar
3 baktın baska nedeni var gibi son çare aracı 4 çeker normal düz yolda bi kullan ama sürekli gaza basarak gazı kestinmi titreme yapıosa hub kilit alman gerekicek gibi.

saygılarımla . kolay gelsin.

sayın kedicik, anladım kadarıyla titreme değil de kafa sallama sorununa yakalanmışsınız. samuraı ve jimny her iksi de bu problemi ortaya çıkarabiliyor. çnkü yaşadım. jimny bölümünde kafa sallama sorunu başlığı altında pek çok imuhtemel sorunlardan bahsedilmişitir. bir göz atın derim.

Enes bey evet direksiyonda boşluk var,amortisörün durumuna hiç baktırmadım.Fakat 3 numaralı şık benimde kafama yatıyor.Olmazsa bir arkadaştan geçici olarak manuel hub takarak deneyeceğim.
Bilgiler için teşekkürler.İnşallah çözeceğiz diye ümit ediyorum.

Erol bey kafa sallama olayı değil herhalde çünkü aracım bakımlı motor temiz çekiş çok iyi.Okula gidip gelirken 80-90 hız yapabileceğim yoldan gidiyorum ve bu hızlarda titremeyi hissediyorum fakat araçta kesinlikle gezinme yok.
Fakat yeni yeni aklıma lastiklerin içinin öldüğü de gelmiyor değil.Çünkü bu yaz oldukça bozuk yol hatta traktör yolu gibi yolu olan bir yere günübirlik bir kamp yapmıştık.Hatta pişman da olmuştum fakat iş işten geçmişti.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri