Salda Kış Kampı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emre175 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,743

emre175

Yeni Üye
Selamlar,kız arkadaşımla kasım sonu gibi Salda'ya gitmeyi düşünüyoruz.Sizce kışın kamp yapmaya uygun mudur? Nelere dikkat etmeliyiz? Ya da kışın gidebileceğimiz Ege Bölgesinde önerebileceğiniz doğayla baş başa güvenli kalabileceğimiz yerler var mıdır? Güvenlikten kastım daha çok insan güvenliği.

iyi uyku tulumları ile neden olmasın?..güvenlik konusu göreceli ki haklısın doğada yaşayan canlılardan değil de hemcinslerimizden gelir asıl tehlike....salda çok bilinen ayak altı bir yer kışın kamptan çok piknikçiler olur hafta sonları aileler gelir hafta içi..??..tercihini ege den yana kullan mordoğan karaburun tarafları sakin ve keyifli olur..keza bademli..yok körfeze çıkarım dersen assos da kışın çok güzeldir...ege de sorun yaşamazsın zaten saydığım yerlerde kışlayan da çok olur..keyifle kal..

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim uyku tulumu ve çadır konusunda sıkıntım yok ben saldayı daha önce görmedim ondan gitmek istiyordum kışı tercih etmemin sebebide sakin olması ve haftasonu gitmeyi düşünüyorduk tatil olduğu için.Söylediğiniz gibi kalabalık olcağını düşünememiştim kış mevsiminde.İsmini verdiğiniz yerler birbirinden güzel peki orlarda bildiğiniz kamp atabilceğim yerler var mı?

Son düzenleme:

iyi uyku tulumları ile neden olmasın?..güvenlik konusu göreceli ki haklısın doğada yaşayan canlılardan değil de hemcinslerimizden gelir asıl tehlike....salda çok bilinen ayak altı bir yer kışın kamptan çok piknikçiler olur hafta sonları aileler gelir hafta içi..??..tercihini ege den yana kullan mordoğan karaburun tarafları sakin ve keyifli olur..keza bademli..yok körfeze çıkarım dersen assos da kışın çok güzeldir...ege de sorun yaşamazsın zaten saydığım yerlerde kışlayan da çok olur..keyifle kal..

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim uyku tulumu ve çadır konusunda sıkıntım yok ben saldayı daha önce görmedim ondan gitmek istiyordum kışı tercih etmemin sebebide sakin olması ve haftasonu gitmeyi düşünüyorduk tatil olduğu için.Söylediğiniz gibi kalabalık olcağını düşünememiştim kış mevsiminde.İsmini verdiğiniz yerler birbirinden güzel peki orlarda bildiğiniz kamp atabilceğim yerler var mı?

saydığım yerlerde kamp alanları var kışın dahi açık olanları var ki benim tercihim suya çeşmeye yakın olan ama kampçı alanı olmayan yerler...daha doğal..tabi yalnız olduğum ruhsatlı silah taşıdığım için dağ kampları tercihim.bununla ilgili de bir yeni paylaşım var eşim ve çocuklarla dağ kampı yapmak istiyorum yazmış arkadaş burada yazan arkadaşların bir kaçı ona da yanıt vermiş okumanı tavsiye ederim..sizi sahil kenarı kamp alanlarına yönlendirdim zeytinlik içi şu an sakin ama wc gibi olanakları olan..Assos Edremit körfezi Ayvalık Dikili Bademli gibi...tercihinizi buralardan yaparsanız salda da haftasonu piknik yapan içen kesim ile karşılaşmazsınız..ki en çok rahatsız olduğumuz kesimdir...keyifle kalın...

kamping alanı dışında kamp yapmak yazısını okumanızı öneriyorum...

saydığım yerlerde kamp alanları var kışın dahi açık olanları var ki benim tercihim suya çeşmeye yakın olan ama kampçı alanı olmayan yerler...daha doğal..tabi yalnız olduğum ruhsatlı silah taşıdığım için dağ kampları tercihim.bununla ilgili de bir yeni paylaşım var eşim ve çocuklarla dağ kampı yapmak istiyorum yazmış arkadaş burada yazan arkadaşların bir kaçı ona da yanıt vermiş okumanı tavsiye ederim..sizi sahil kenarı kamp alanlarına yönlendirdim zeytinlik içi şu an sakin ama wc gibi olanakları olan..Assos Edremit körfezi Ayvalık Dikili Bademli gibi...tercihinizi buralardan yaparsanız salda da haftasonu piknik yapan içen kesim ile karşılaşmazsınız..ki en çok rahatsız olduğumuz kesimdir...keyifle kalın...
Çok sağolun söylediğiniz başlıklarda baya yardımcı oldu.Dikili bademli uygun gibi görünüyor,ama bir çok yerde kışın camping alanlarının kapalı olduğunu duydum gene de tek tek aramam gerekecek sanırım.Olmazsa kamp alanı dışına artık.Ama kız arkadaşım bu konuda biraz çekingen onun bu korkusunu yenmek için ilk kamp olarak campingleri düşünmüştüm.Daha önce bu bölgede kamp yaptınız mı yani dikili bademli bölgesinde bide bir şeyi merak ediyorum kış aylarında deniz kıyısında çok rüzgar olur mu?

selamlar akyaka da orman kampı tam istediğiniz gibi güvenli ve sakin muhteşem doğası var bi deneyin derim. iklim de ılıman yağmura dikkat edin ama.
akyaka orman kampı diye aratın daha detaylı bilgi alabilirsiniz. keyifler olsun.

Akyaka Kamp ve Mesire Yeri - Muğla'ya Hizmet Vakfı İktisadi İşletmesi

Bu yaz gitmiştim Güner bey in dediği gibi çok güzel bir yer. Ben olumsuz bir şeyle karşılaşmadım.
Evet hocam başlangıç için güzel gibi görünüyor.Amacım ege bölgesinden başlayarak yavaş yavaş Türkiyeyi gezmek yaz aylarını çok tercih etmiyorum kabalıktan dolayı buradan sonra da İzmir Karaburun'a geçmeyi düşünüyorum çok güzel yerler var.Bafa gölü ve ağla yaylası da gitmeyi düşündüğüm yerlerden.

Evet hocam başlangıç için güzel gibi görünüyor.Amacım ege bölgesinden başlayarak yavaş yavaş Türkiyeyi gezmek yaz aylarını çok tercih etmiyorum kabalıktan dolayı buradan sonra da İzmir Karaburun'a geçmeyi düşünüyorum çok güzel yerler var.Bafa gölü ve ağla yaylası da gitmeyi düşündüğüm yerlerden.
sakın oltanı unutma hatta oltalarını fotoğraf makinanı sonra çok üzülürsün :smiley: :smiley:

Yeşilova- Salda beldelerinde soba yanmaya başlayalı 1 ay oluyor sağlam uyku tulumu orta iyi seviyede bir çadır olmadan gitmemenizi tavsiye ederim 1300 m soğugu sağlam olur. Konaklama kısmın cogu kisinin tercih ettigi halk plajlarının dışında, Kayadibi köyü yada Salda beldesinden gecerek Doğanbaba köyü plajına yaparsanız daha bakir daha sessiz bir yerde konaklarsınız, bölge gençleri alkolsever tarzda oldugundan çok göze batmadan kendi halinizde takılırsanız sorun olmayacagı kanısındayım. Akyaka cok güzel bir başlangıç yeri, yarım saat daha araç kullanırım derseniz akyaka-ören istikametindeki Akbük ü tavsiye edebilirim tek bir market var, kumanyanızı yanınızda götürürseniz rahat edersiniz korkulucak bir durumla karşılaşmazsınız.

Yeşilova- Salda beldelerinde soba yanmaya başlayalı 1 ay oluyor sağlam uyku tulumu orta iyi seviyede bir çadır olmadan gitmemenizi tavsiye ederim 1300 m soğugu sağlam olur. Konaklama kısmın cogu kisinin tercih ettigi halk plajlarının dışında, Kayadibi köyü yada Salda beldesinden gecerek Doğanbaba köyü plajına yaparsanız daha bakir daha sessiz bir yerde konaklarsınız, bölge gençleri alkolsever tarzda oldugundan çok göze batmadan kendi halinizde takılırsanız sorun olmayacagı kanısındayım. Akyaka cok güzel bir başlangıç yeri, yarım saat daha araç kullanırım derseniz akyaka-ören istikametindeki Akbük ü tavsiye edebilirim tek bir market var, kumanyanızı yanınızda götürürseniz rahat edersiniz korkulucak bir durumla karşılaşmazsınız.
Çadır ve uyku tulumum fena sayılmaz

bol.com | High Peak Talos 3 Koepeltent - 3-Persoons - Donkergrijs

bol.com | Vaude Dreamer Adjust 450 Slaapzak - 190x80 cm - Groen

Çadır ve uyku tulumum bunlar benim gibi düşüncesi olanlar varsa komple malzeme listemi yazabilirim.
Ama maalesef arabam yok otobüs ve çok zorda kalınırsa otostopu düşünüyorum.

Çadır ve uyku tulumum fena sayılmaz

bol.com | High Peak Talos 3 Koepeltent - 3-Persoons - Donkergrijs

bol.com | Vaude Dreamer Adjust 450 Slaapzak - 190x80 cm - Groen

Çadır ve uyku tulumum bunlar benim gibi düşüncesi olanlar varsa komple malzeme listemi yazabilirim.
Ama maalesef arabam yok otobüs ve çok zorda kalınırsa otostopu düşünüyorum.

Otostop zor, özellikle antalyada yolundan salda istikametine dönen yol oldukca sakin fakat yeşilova dolmuşları saat başı geçiyor diye hatırlıyorum. Akyaka-Akbük vb yerlerden birini denetin isterseniz ilk kamp cok zorlayıcı olursa arkadasınızın hevesi kaçabilir eşimle ilk kampımızda yıldırım yağmuru vardı tedirginlik yaşamaktansa sukunet daha iyi bir başlangıc olacaktır tecrübeyle sabit :D

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR