Sakarya-Taraklı Karagöl Yaylası (31 Ocak - 1 Şubat 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutc54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,321

umutc54

Ana Kamp
Yer
Sakarya
Herkese merhaba. Haftasonu hem biraz dinlenelim hem de hayır duası alalım niyetiyle baba ocağı Taraklı'ya (nam-ı diğer "Mümkünlü) gitmeye karar verdik. Cumartesi akşama doğru yola çıktık. Taraklı ufak yerdir. Memleket bile olsa insanın canı sıkılır. Pazartesi akşam saat sekiz gibi Şafak'la otururken ortak arkadaşımız Naci ile kafa bulalım niyetiyle çay içmeye çağırdık. Evlendiğinden beri eve erken gitmeyi alışkanlık haline getiren Naci ile kafa bulurken bize "O kadar biliyorsanız yaylaya çıkalım hadi!" dedi. Ve işte sonumuzu getiren cümle... ;D Şafakla ben tamam deyince Naci de ağzından çıkanı yutamadı ve işte bundan sonrası da tam anlamıyla bize bir anı. Naci eve gidip izin alırken ben de bize uğrayıp bana kar botlarını almasını söyledim. Cevabı : "Olm arabadan mı ineceğiz sanki!" ;D ;D ;D

Neyse lafı fazla uzatmadan bi kaç fotoğraf paylaşayım... Sonrasına devam edeceğiz.

31012011127.jpg

31012011128.jpg

31012011130.jpg

31012011132.jpg

31012011135.jpg

Etiketler
Ynt: Sakarya-Taraklı Karagöl Yaylası (31 Ocak - 1 Şubat 2011)

Arabaya bindik ve sizin de anlayacağınız üzere yaylaya çıktı. Yayla 20 km civarında olup rakım 1200 mt. civarında. Tabii akşam dokuzda tipi başladı ve artık bir ara önümüzü görmekte bile zorlandık. Artık dönmemiz gerektiğini söylememe rağmen biraz daha biraz daha diyerek artık bizden başka hiç araç izi olmayan bir mevkiye geldik ve olan oldu... Zj artık ben gitmem dedi. Ve saplandı. [attachment=1]Uğraşlar nafile... İleri geri sağa sola yok olmadı altındaki karı temizle saat oldu on...[attachment=2]

Artık son çare araba kalacak biz gideceğiz. Nereye? Yürüyerek 5 km aşağıdaki köye :D Nacinin söylediği Arabadan mı ineceğiz sözünü hatıratıp hatırlatıp gülerken yürümeye başladık. Ama herkes birbirine atıyor suçu. Yapacak birşey yok yol uzun. Allahtan arabada ışıldak vardı. Yoksa gerçekten halimiz kötü. Bir de birbirimize cesaret vereceğiz ya aklımız sıra "Ayı ışığa gelmez" ;D Bu arada yaylada gerçekten ayı var... Neyse.... Gece o soğukta yürüdük, yürüdük... Ve telefonun çektiği bir yerde Naci kardeşini aradı (pardon önce eşini ;D). Kimse inanmıyor yaylada kaldığımıza hatta yaylada olduğumuza! Naci biraz dil döktükten sonra kardeşini bizi köyden almaya ikna etti. saat onbir çeyrek gibi köye indik. Arabaya bindik herkes üşümüş, yorgun... Naci'nin ayaklar Şafak'ta kulaklar artık yok ;D ;D ;D Araç içinde zj'yi kurtarma planları. Gece kepçe aramalar fakat nafile. Baktık olmayacak operasyon yarına. Tipi devam etmekte ve gece eğer bu şekilde devam ederse mart gibi almayı planlamaktayız. O kadar yani! Neyse sabah ola hayrola cümleleri ile gece bitmekte....

31012011136.jpg

31012011137.jpg

arkadaşlarınızın gazına gelip bir daha hazırlıksız yola çıkmamayı öğrenmiş oldunuz o da iyi bir şeydir. en azından tecrübe edindiniz bir daha kine (tabi olursa,arkadaşlarınız bir daha cesaret edemez gibime geliyor) daha iyi bir gezi olur sizin için inşallah.

Sabah olması ile birlikte yatakatan kalkar kalkmaz camdan baktım. Şükür! Kar çok yağmamış... Şimdi Naci ile buluşma zamanı. Önce birer çorba sonra plan... Kepçe işi olduğundan öğleden sonra müsaitmiş. İş kaldı gene öğlene deyip vedalaşıyoruz. Naci homurdanmakta ayakları yüzünden. Bu arada ilginç bir gelişme olur ve yayladan aşağı indiğimiz köyden tanıdık bir abimiz Burhan abi traktörle çıkarabileceğinden bahseder. Aynı zamanda kendisi Taraklı - Adapazarı hattında otobüsçülük yapmakta. Tamam diyerek Taraklıdan yola çıkarız.[attachment=3]

Sağdaki yer alabalık tesisidir. Aklınızda bulunsun... :smiley: Köye vardığımızda bir ufak hayal kırıklığı. Naciyle fısıldaşıp bu bizi çıkarmaz ağa deyişimiz...[attachment=4]

Ya nasip deyip gene de koyulduk yola..[attachment=1][attachment=5]

İz yok yol yok... Nerdeyse bizim izler bile kapanmış.[attachment=2]

01022011142.jpg

01022011147.jpg

01022011138.jpg

01022011140.jpg

01022011146.jpg

Bir kaç kar manzarası... Traktörden bu kadar oluyor...
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Bu resimde gizli zj yi bulunuz... ;D ;D

[attachment=4]

01022011150.jpg

01022011153.jpg

01022011154.jpg

01022011149.jpg

buraya bir işaret koyalım,,merak ettim vallahi traktör bir sürpriz yapıcak mı diye

Ve kavuşma anı...

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4] Şimdi sıra traktörle nasıl çıkar hesabını yapmaya geldi. Naci ile Burhan abi arkadan ben ise önden çıkarabileceğimizi söylüyorum. Denenerek doğru yol bulunuyor...

01022011155.jpg

01022011156.jpg

01022011158.jpg

01022011160.jpg

Traktör giderken de bize sürpriz yapmıştı zaten :smiley: Bizim gece oynaya zıplaya çıktığımız yerde takıldı kaldı ama abimiz iyi şoförmüş ki zorlayarak çıkarttı sağolsun traktörü battığı yerden. Yoksa bir daha yürümek vardı o köye!!!

Kar önce temizlenir arka tarafta ama malum traktör dört çeker değil saplanır kalır. Önce traktör itilerek olduğu yerden kurtarılır tabi gene sırılsıklam olarak. Sonra öne doğru çekme fikri oybirliğiyle kabul edilir... Küreklere asılmaya devam... Off off :D
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Tabi bu olaylar yaklaşık iki saat sürer ve sonunda zj'nin sıcak yuvası...

[attachment=4]

Ve son... Karagöl'e ve bu maceraya ;)

[attachment=5]

01022011162.jpg

01022011164.jpg

01022011165.jpg

01022011169.jpg

01022011170.jpg

Kesinlikle tek araç gitmek zaten başlı başına bir macera... Ama o vakitte oraya çıkmak isteyecek ikinci bulmak biraz zor ;) Anlayacağın başlı başına mantıksızca yaptıklarımız...

umutc54' Alıntı:
Kesinlikle tek araç gitmek zaten başlı başına bir macera... Ama o vakitte oraya çıkmak isteyecek ikinci bulmak biraz zor ;) Anlayacağın başlı başına mantıksızca yaptıklarımız...
BENSİZ BÖYLE OLUR İŞTE..AMA ROMAN GİBİ ANLATMIŞSIN

mtnbrck54' Alıntı:
BENSİZ BÖYLE OLUR İŞTE..AMA ROMAN GİBİ ANLATMIŞSIN

Daha gidecek çok yol ve çok yer var... başkanı bi kandırayım. Sende yaz gelsin al da sonra gelmezseniz ben size sorarım.

O zaman bi dahakine sultanpınarda buluşalım :D biz akyazıdan çıakrız siz taraklıdan :=)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri