Sakarya Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan şen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10,583
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 685,568
Ynt: Sakarya Serbest Muhabbet Köşesi

Hafta sonu yaptığımız özel etkinliğin amacına dair...

SAKARYA DA OFFROAD:

Offroad; Dört tekerlekten çekişi olan ve bünyesinde iki ayrı şanzıman ve diferansiyel sistemi barındıran arazide gitme kabiliyeti olan araçlarla doğada mevsim ve zemin gözetmeksizin yol alabilmektir.Offroad kişisel bir hobi olabileceği gibi özel olarak hazırlanmış parkurlarda zamana karşı ve engelleri aşma becerisi üzerine kurulmuş bir spordur.
Türkiye’de spor olarak offroad ,otomobil sporları ile ilgili tek resmi ve yönetici organ olan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonuna bağlı olarak yapılmaktadır.Tosfed çatısı altında 60 otomobil kulübü ve 750 lisanslı sporcu bulunmaktadır.Sakarya Otomobil Sporları ve Offroad kulübü’de lisanslı sporcuları ile birlikte bu federasyona bağlı kulüplerden biridir.
1999 yılında Ferruh Çelebi,Faruk Atçılar,Şener Özkay,Murat Zafer ve Murat Karahan’ın Tosfed’in düzenlemiş olduğu ralli,ralli klasik,tırmanma,otokros,pist,karting,of-road,klasik otomobil ve oto-drag gibi otomobil sporlarında görev almaları ile başlayan süreç ;Ferruh Çelebi,Faruk Atçılar,Şener Özkay,Murat Öztürk,Murat Karahan,Murat Zafer,Alper Altan,Himmet Velioğlu ve Tekin Gök’ten oluşan kurucu üyelerin çabası ile 2003 yılında kulübe dönüştü ve Sakarya Otomobil Sporları ve Offroad Kulübü kuruldu.Ulusal Off-road yarışında yarışacak ilk off-road aracı da aynı sene hazırlandı.Kurulduğu günden beri önemli başarılara imza atan Sosder ,uluslararası ve ulusal pek çok organizasyonda kulüp olarak önemli görevler üstlenmektedir.Bu organizasyonların içinde F1 Dünya Şampiyonası, WRC ve Avrupa Ralli şampiyonası da bulunmaktadır.
Ulusal Offroad Yarışlarında yarışan pilotları;Murat Öztürk,Alper Altan,Şener Özkay,Ferruh Çelebi,Murat Karahan,Osman Kutlu,Şemsi Erdoğan’dır.
Doğayı ve arazi araçlarını seven , her fırsatta doğayla kucaklaşmak için bir araya gelen bizlerin tanışması ve kaynaşması ise Türkiye’nin Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Forumu Gezenbilir.com aracılığı ile oldu.Bu foruma üye Sakarya’lı arkadaşlar bir araya gelerek organizasyonlar düzenledik.Kamplı geziler,Günübirlik geziler,Offroad etkinlikleri. Diğer Gurup ,Topluluk ve Dernekler tarafından yapılan etkinliklere katıldık Sosder,Gezenbilir,Arazideyiz formu yönetici ve üyeleri, sağ olsunlar bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar.Bizim Coğrafyamız bu tür organizasyonlar için oldukça müsait.
Çiğdem Yaylası, Dikmen Yaylası,Kındıra Yaylası, Dırımdırım Yaylası,Turnalık Yaylası, Soğucak Yaylası,Kırca Yaylası,Katırözü Yaylası,Kirpiyan Yaylası,Keremali Yaylası,Sultanpınarı Yaylası, Acelle Yaylası,Yanık Yaylası,Sulucaova Yaylası,Yörükyeri Yaylası,Çilekli Yaylası,Haydarlar-Kuloğlu Yaylası,Belengerme Yaylası,İnönü Yaylası,Güzlek Yaylası,Karagöl Yaylası,Dablumbaz Yaylası ve Ercova Yaylası,Sapanca Gölü,Poyrazlar Gölü,Çaltıcak Gölü, Büyük ve Küçük Akgöl,Küçük Bağaz Gölü ile birlikte Türkiyenin İkinci büyük su basar ormanı Acarlar Longozu,Sakarya Nehri,Büyükmelen,Doğançay,Maden Deresi,Çark Deresi ,İstanbuldere,Yanıkderesi,Mahmudiye deresi,Akçay deresi ,Dinsiz deresi,Karaçay deresi ,Yırtmaç deresi,Değirmen dere,Uludere,Kabalak deresi gibi akarsuları ile birlikte Doğan Çay Şelalesi,Kanlıçay Kanyonu,Maden Şelalesi gibi doğa harikası yerleri vardır.
Karadenize 60 km kıyısı bulunan İlimizin Kaynarca,Karasu ve Kocaali ilçeleri bulunmaktadır.Çok uzun kumsalların bulunduğu bu kıyı şeritinde Türkiyeninde ilk Kum Offroad yarışları yapılmıştır.Bu bölgede Turizmin yanı sıra offroad odaklı bir çok kamp ve offroad oyunları yapılmaktadır.
Kısacası Biz bu coğrafyanın kıymetini bilen ,güzelliklerini gezerek görerek öğrenen bunu yaparken de içimizdeki doğa sevgisini ve arabalarımıza olan sevgimizi bütünleştirerek ortaya çıkaran,Off-roadun ;Doğayı korumak,Kendini kollamak,diğer canlılara zarar vermemek ve aracını kırmamak ilkelerine sıkı sıkıya bağlı güvenlikten asla ödün vermeyen gezilerimizde konvoy kurallarına uyan,uymayanları uyaran gezmeyi seven ağzının tadını bilen bir topluluğuz.
İsimlerimiz;
Serkan,Hakan,Sinan,Bircan,Zeki,Leyla,İsmail,Murat,Dündar,Müfit,Salim,Ali, Şener,Şemsi olsa da bunların ne önemi var ki?.....

Biz hepimiz ‘’Sakarya’lı Off-roadcular’’ız…..

Serkan ŞEN
SAKARYA

Etiketler

Günaydın Arkadaşlar...

Hayırlı işler....gününüz aydın olsun..

Bugün abilerimden ,ablalarımdan ,dostlardan uzak kaldım. :(
Ama hayırlı bir işti....
Çok şükür yüksek lisansa kayıt yaptırdım.İki hafta sonra başlayacak :smiley:
Yarın görüşmek üzere.....

Kaydınız hayrlı olsun,Allah utandırmasın yolun huzurlu ve açık ola.

Günaydın Arkadaşlar..

Hayırlı sabahlar hayırlı işler...

Serkan bey tebrikler..çok sevindimm..

Günaydın Dostlar Hayırlı İşler,Hayırlı Kazançlar

Serkan Hayırlı Olsun, Allah yar ve yardımcın olsun senin adına çok sevindim

Alıntıdır....

Sakarya Doğal Güzellikleri Ve Kültürel Zenginlikleriyle Emitt Fuarı’nda Olacak

Bu Yıl 15'incisi Gerçekleşecek Olan "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Sakarya'nın Doğal Güzellikleri Ve Kültürel Özellikleri Tanıtılacak.
Bu yıl 15'incisi gerçekleşecek olan "doğu Akdeniz uluslararası turizm ve seyahat fuarı'nda (emıtt) Sakarya'nın doğal güzellikleri ve kültürel özellikleri tanıtılacak. 3 gün sürecek fuarda Dünya Güzeli Almeda Abazi'de, Sakaryalı kadınların ördüğü kıyafetleri sergileyecek.

Doğal Güzellikleri Ve Kültürel Özellikleri
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) faaliyet alanında yer alan Kocaeli, Bolu, Düzce, Yalova ve Sakarya illeri, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 10 ve 13 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan EMITT Fuarı'na katılacak. Marka'nın bünyesinde Sakarya 10. Holde stand açacak olan Sakarya; burada herşeyi ile Sakarya'nın doğal güzellikleri ve kültürel özellikleri tanıtılacak. Fuardaki 2 bin 200 metrekarelik stantta Sakarya; ''Deniz-Kum-Sahil'', ''Kültür'', ''El Sanatları'', ''Gastronomi ve Günü Birlik'', ''Doğa'' ve ''Termal'' kategorilerinde tanıtıma katılacak.

Etkinliklerde; Adapazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Atatürk İlköğretim Okulu, Karaosman İlköğretim Okulu, Şehit Abdullah Ömür İlköğretim Okulu, Taraklı Belediyesi ve Karasu Belediyesi'ne ait halk Oyunları ekipleri gösterileri yapacak. Ayrıca Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile Sakaryalı Türk Pop Müziği Sanatçısı Akif Yener birer konser verecek. Fuarda; 2008 Miss Globe Dünya Güzeli Abazi de Yaşayan Sakarya Örgü Kadınları'nın ördüğü kıyafetleri sergileyerek, ilin tanıtımına katkı sağlayacak.

Sakarya Protokolü
Sapanca ilçesi'nde SASA Deluxe Tesisleri'nde düzenlenen EMITT tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Daire müdürleri ve STK temsilcileri ile Fuar Organizasyonu Temsilcileri katıldı.

Sakarya'yı En Üst Düzeyde Tanıtacağız
Sapanca ilçesindeki SASA Deluxe Tesisleri'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan MARKA Dönem Başkanı ve Sakarya Valisi Mustafa Büyük, bu yıl EMITT Fuarı'na değişik bir anlayışla, MARKA şemsiyesi altında katıldıklarını söyledi. EMITT Fuarı'nın dünyadaki turizm fuarları içinde önemli bir yere sahip olduğunu ve Türkiye'deki en geniş katılımlı turizm fuarı olduğunu belirten Vali Büyük, ''Bu fuar iki temel görevi yerine getiriyor. Bunlardan birincisi, dünyanın çeşitli turizm ülkeleri Türkiye'de kendilerini tanıtıyor. İkincisi, kendi turizm değerlerimizi bu vesileyle hem Türkiye, hem de dünyaya anlatma ve tanıtma fırsatımız oluyor'' dedi.

Büyük, şehirlerin turizm değerlerini tanıtmak amacıyla fuara katıldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Geçen yıllarda bu anlamda çok güzel örnekler oluştu. Başarılı çalışmalar ilgi gördü. Kentler, şehirler turizm açısından fuarı iyi değerlendirdi. Bu yıl MARKA'nın organizasyon ve Mali desteğiyle, MARKA'yı oluşturan 5 ilin temsil edildiği büyük stantta kendimizi anlatma fırsatımız olacak. MARKA'nın dönem başkanlığını da yürütüyorum.

Bu vesileyle Sakarya'yı da en üst düzeyde tanıtma fırsatımız oluşacak. Ümit ediyorum ki, hem MARKA'nın, hem de Sakarya'nın tanıtımı kendi sınırlarımız içinde değil, ülke sınırlarını da aşan büyük bir ilgiye sebep olacak düzeyde gerçekleşecek.'' Sakarya'nın doğal turizm değerleriyle önemli bir kent olduğuna dikkati çeken Büyük, reklam yapmadıklarını, gerçeği olduğu gibi tanıtmak için çalıştıklarını da özlerine ekledi.

Dünya Güzeli Sapanca'da
Yaşayan Sakarya Örgü Kadınları'nın ördüğü kıyafetle SASA Deluxe Tesisleri'nde düzenlnen tanıtım toplantısına SASA'nın sponsorluğunda katılan 2008 Miss Globe dünya güzeli Abazi ise toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların el emeğiyle ördükleri kıyafetleri giymesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti.

(Levent Candan / SAPANCA) 08.02.2011

serkan şen' Alıntı:
Bugün abilerimden ,ablalarımdan ,dostlardan uzak kaldım. :(
Ama hayırlı bir işti....
Çok şükür yüksek lisansa kayıt yaptırdım.İki hafta sonra başlayacak :smiley:
Yarın görüşmek üzere.....
Serkan abi Hayırlı uğurlu olsun allah yolunu açık etsin..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri