Ynt: Sakarya Serbest Muhabbet Köşesi
İyi geceler o zaman ;D
İki aracı karşılaştırmak dogru olmaz bence..Elma -armut meselesi yani..
-Feroza ve Vitara 1600-2000 cc motorlu ve 90-100 hp gücünde orta segmentte kendini ispatlamış araçlardır.1300-1400 kg agırlıgında araçlar.
Ferozayı hep sempatik ve boyundan umulmadık işler başaran haşarı çocuklara benzetirim.Hiç yüzümü kara çıkarmadı.Aradıgın bazı y.parça yada aksesuarı her an bulamayabilirsin...Yada arazi kabiliyetini arttırmak için dif. kilidi arasan bulamayabilirsin.Yada pahalı çözümlere gidersin. Ama elindeki ile yetinmeyi bilen ,aracına bakan biri için bence harika araçtır.Keşke üretime devam etse..Vitara da 1995-2000 kısa şase de öyle..
Bu tip araçlar bazı konularda (kısa yapıda olmaları,dar alanlarda manevra kabiliyetleri ve hafif olmaları,az yakmaları v.s ) arazide müthiş işler çıkartıyorlar..Off road yarışlarında kategorisinde girdikleri dereceler ortada..Tabiri caizse...keçi gibiler..
Toyota Land Cruiser VX80 ise..ayrı bir dünya..Motor 4600 cc 215-250 hp güç..Hem arazi,hem makam aracı,hem kentli hemde köylü.Hem çölde hem kutupta hem çamurda,hemde suda ...zor şartlarda hizmet aracı olması, arıza yapmaması,yada en az arıza yapması ile ünlü kendini ispatlamış araçlardandır.Birleşmiş milletler bütün dünyada resmi olarak hizmet aracı olarak seçmesi boşuna degil..O BİR JAPON..
İçinde insan kendini çok güvende hissediyor.Sanki zırhla kaplı bir araçta gidiyormuşum gibi geliyor.Girdigim zor şartlardaki araziden ne olursa olsun nasıl olursa olsun çıkar-çıkacak düşüncesi hep kafanda oluyor.Güven her zaman seninle yanyana ...O duyguyu yaşamak çok güzel.Ama boyutunun büyük olması bazı dar yerlerden geçişte sıkıntı yaşatabiliyor ve agır olması yumuşak zeminlerde daha çok batmasına neden olabiliyor.Ama....motor gücü bunların hepsinin üstesinden gelmeye yetiyor.
Aracımı ne kadar da olsa yeni yeni tanıyorum.Daha 1 hafta önce Ercovada bulundum.Diferansiyel kildini hiç kullanmamıştım.Bu haliyle bile sürekli 4 çekerle (agır arazi şartları seçenekleri ile degil ) Sinan beyin Vitarasının keçi gibi rahatça çıktıgı yerden patinajla da olsa olsa çıktı.Benim gibi ilk araziye çıkan daha arka ve ön diferansiyel kilitlerini açmasını bimeyen bile istedigi yere girebiliyor.Aynı zamanda zevkine göre inanılmaz arazi ve zevk için aksesuar bol.....
Ama asla ve asla 2 araç karşılaştırılamaz..
Ayrıca..bey falan lafını bırakırsan çok memnun olurum ..içinden geldigi gibi...
abi de..