Sakarya Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan şen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10,583
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 686,964
Ynt: Sakarya Serbest Muhabbet Köşesi

sen işini bilirsin ;D ;D ;D ;D

güzel vakit geçirme olayı belki suzikilere değişik yapılmamış bir proje hayata geçirirsin neden olmasın

Etiketler

Günaydın Sakarya,,

Günaydın Karamürsel

Günaydın Arkadaşlar..

Hayırılı işler bol kazançlar..Hayırlı cumalar..

ismail iyi akşamlar akşamı da gecti zaten yeni toyota abimizle nasıl gidiyor eski feroza ya ait hatıralar ve anılar vs.derken yakında bir karşılaştırma bekleriz sizden.iyi ve hoşca kallınız.

sn mdr.ismail bey yahu kusura bakmayın özür dilerim yazıyı yazarken hata ettim ismail diye giriş yaptım .dedim.telefon geldi aklım orda kaldı yarım akıl yarım yazı oldu. böyle bir kusur oluştu yoksa böyle bir niyet ve tutum içinde değilim.bunu düzelteyim. tekrar iyi vakitler

İyi geceler o zaman ;D

İki aracı karşılaştırmak dogru olmaz bence..Elma -armut meselesi yani..

-Feroza ve Vitara 1600-2000 cc motorlu ve 90-100 hp gücünde orta segmentte kendini ispatlamış araçlardır.1300-1400 kg agırlıgında araçlar.
Ferozayı hep sempatik ve boyundan umulmadık işler başaran haşarı çocuklara benzetirim.Hiç yüzümü kara çıkarmadı.Aradıgın bazı y.parça yada aksesuarı her an bulamayabilirsin...Yada arazi kabiliyetini arttırmak için dif. kilidi arasan bulamayabilirsin.Yada pahalı çözümlere gidersin. Ama elindeki ile yetinmeyi bilen ,aracına bakan biri için bence harika araçtır.Keşke üretime devam etse..Vitara da 1995-2000 kısa şase de öyle..
Bu tip araçlar bazı konularda (kısa yapıda olmaları,dar alanlarda manevra kabiliyetleri ve hafif olmaları,az yakmaları v.s ) arazide müthiş işler çıkartıyorlar..Off road yarışlarında kategorisinde girdikleri dereceler ortada..Tabiri caizse...keçi gibiler..

Toyota Land Cruiser VX80 ise..ayrı bir dünya..Motor 4600 cc 215-250 hp güç..Hem arazi,hem makam aracı,hem kentli hemde köylü.Hem çölde hem kutupta hem çamurda,hemde suda ...zor şartlarda hizmet aracı olması, arıza yapmaması,yada en az arıza yapması ile ünlü kendini ispatlamış araçlardandır.Birleşmiş milletler bütün dünyada resmi olarak hizmet aracı olarak seçmesi boşuna degil..O BİR JAPON..
İçinde insan kendini çok güvende hissediyor.Sanki zırhla kaplı bir araçta gidiyormuşum gibi geliyor.Girdigim zor şartlardaki araziden ne olursa olsun nasıl olursa olsun çıkar-çıkacak düşüncesi hep kafanda oluyor.Güven her zaman seninle yanyana ...O duyguyu yaşamak çok güzel.Ama boyutunun büyük olması bazı dar yerlerden geçişte sıkıntı yaşatabiliyor ve agır olması yumuşak zeminlerde daha çok batmasına neden olabiliyor.Ama....motor gücü bunların hepsinin üstesinden gelmeye yetiyor.
Aracımı ne kadar da olsa yeni yeni tanıyorum.Daha 1 hafta önce Ercovada bulundum.Diferansiyel kildini hiç kullanmamıştım.Bu haliyle bile sürekli 4 çekerle (agır arazi şartları seçenekleri ile degil ) Sinan beyin Vitarasının keçi gibi rahatça çıktıgı yerden patinajla da olsa olsa çıktı.Benim gibi ilk araziye çıkan daha arka ve ön diferansiyel kilitlerini açmasını bimeyen bile istedigi yere girebiliyor.Aynı zamanda zevkine göre inanılmaz arazi ve zevk için aksesuar bol.....

Ama asla ve asla 2 araç karşılaştırılamaz..

Ayrıca..bey falan lafını bırakırsan çok memnun olurum ..içinden geldigi gibi...

abi de..

teşekürler ismail abi.zaten teknik olarak karşılaştırmak gibi bir şey olmaz.eski alışkanlıklar ferozanın cevikliği.hafifliği vs. ve yeni devasa güçlü bir v8 e gecmenin gücü konforu.... zaten belirmişsiniz uzatmaya gerek yok.kısaca bu gecişteki alışkanlıklar ve yeni edinimler gibi.mesela defransiyel kilidi gibi.durumlara yakından sizden anı ve tecrübe olarak dinleyeceğiz anlamında aradaki farklardan bahetmiştim.tekrar yeni aracınızı keyif ve sağlikla kullanmanızı dilerim.iyi gezmeler.

Günaydınn Sakarya..

Günaydın Karamürsel.

Günaydın Arkadaşlar..

Yeni..güzel bir haftaya başlıyoruz..Hayırlı işler ..bol kazançlar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,761
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR