SAKARYA Ayyıldız Doğa Yürüyüş Gurubu YEDİGÖLLER KAMP'I (27-28 Ekim 2012)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hasan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,977
Ynt: 27 Ekim 2012 SAKARYA AYYYILDIZ DOĞA YÜRÜYÜŞ GURUBU YEDİGÖLLER KAMP'I

Sabah 07:00 de kalkıp kahvaltımızı yaptık.... Büyük göl ve Derin göl arasına müsade edilen kamp alanı geceleyin geç saatlere kadar bazı kibar vatandaşlarımızın nara ve kahkahalarıyla çınladı durdu.eeee şişede durduğu gibi durmuyor....Ama fazla takılıp rahatsız olmadık neşemizi kaçırmadık. ;)

48.jpg

48A.jpg

48B.jpg

49.jpg

Etiketler

Paylaşım için teşekürler.ve selamlar

Kahvaltı sonrası Selçuk arkadaşımızın getirdiği Ok ile uzun bir zaman boş su bidonuna atışlar yapıp eğlendik... ;D

50.jpg

51.jpg

52.jpg

53.jpg

A.selam Bayramın 3.v3 4.günü memleketinizdeydim.

Yaklaşık 3 km kadar mesafede bulunan Pisagor ağacı ve kuru ve nazlı göle doğru yola çıktık

54.jpg

54a.jpg

55.jpg

56.jpg

Nazlı...İnce ve sazlı göller den manzaralar.....

57.jpg

58.jpg

59.jpg

60.jpg

Göllerden sonra 5 km mesafedeki Kapan kaya seyir tarasına doğru yola çıktık.Terasten Büyük gölün manzarasına doyum olmadı.

Dönüş yolu için Direk Bolu içine çıkan değişik güzergahı kullanmaya karar verdik.Bu yolun manzarası Mengen üzerinden gelinen yola göre daha güzel ve sürekli yüksek rakımdan devam ediliyor 42 km lik yolun 37 km si şose ve az bozuk .Kışın bu yolun kardan temizlenmediğini büyük ölçüde kapalı kaldığını...Yeniçağa mengen üzerinden gelinen yolun yaz kış açık tutulduğu bilgisini alıyoruz.

2 gün 1 gecelik yedi göller kap maceramız :::: 8 tl araç başı..... 13 tl * 2 çadır ücreti= 26 tl ye mal oldu.Manzara ve eğlenmemiz bedava ;D

61.jpg

62.jpg

63.jpg

64.jpg

yedigoller_yerlesim_plani.jpg

freegraf' Alıntı:
A.selam Bayramın 3.v3 4.günü memleketinizdeydim.

Hoş gelmişiniz Mehmed bey..Gezi amaçlı bir plan dahilinde gelirseniz özelden mesajla bildirin seve seve yardımcı olup katılırız.Eee nede olsa 1 yıldır emekliyiz.. :D

Ynt: SAKARYA Ayyıldız Doğa Yürüyüş Gurubu YEDİGÖLLER KAMP'I (27-28 Ekim 2012)

merhaba Hasan Bey,
güzel bir gezi olmuş, fotoğraflar için teşekkürler. Fakat bir şey beni şaşırttı bu dönemde yedigöllerin daha renkli olmasını bekliyordum fakat fotoğraflarınızı çoğunda yeşil tonlar hakim. bu hafta yedigöllere gidip sonbahar fotoğrafları çekmeyi planlıyoruz, ne dersiniz bunun için erken mi? kızıl ve sarı tonlar için önereceğiniz yerler varmı?

Sonbaharın güzelliğininin tadını çıkarmak isteyenler için en güzel yerlerden biri...

Paylaşım için teşekkürler elinize sağlık....

miro' Alıntı:
merhaba Hasan Bey,
güzel bir gezi olmuş, fotoğraflar için teşekkürler. Fakat bir şey beni şaşırttı bu dönemde yedigöllerin daha renkli olmasını bekliyordum fakat fotoğraflarınızı çoğunda yeşil tonlar hakim. bu hafta yedigöllere gidip sonbahar fotoğrafları çekmeyi planlıyoruz, ne dersiniz bunun için erken mi? kızıl ve sarı tonlar için önereceğiniz yerler varmı?

Aynı bölgeye bir arkadaşımda 15 gün önce fotoğrafçı turları ile gitmişti.Maalesef o zamanda yeşil,Bizim gittiğimi dede yeşil tonlar hakim.Yedi göllere bolu içinden gidilen yolun etrafı sarı ,kırmızı,Yeşilin tonları mevcut.

Bir 15 daha bekleyip öyle gitmenizi öneririm.

Fotoğraflar güzel çıkmış aynı gün bende bir arkadaş ile orda kamp kurmuştuk. Bizim çadırımız Büyükgölün olduğu kısımda idi. Gerçekten doğa bir harika idi

zewoulezs' Alıntı:
Fotoğraflar güzel çıkmış aynı gün bende bir arkadaş ile orda kamp kurmuştuk. Bizim çadırımız Büyükgölün olduğu kısımda idi. Gerçekten doğa bir harika idi

Desenize aynı tarihte,,,,,,, aynı doğa güzellikleri yaşamışız, :smiley:

hasan110' Alıntı:
Desenize aynı tarihte,,,,,,, aynı doğa güzellikleri yaşamışız, :smiley:

aynen öyle ama ben orayı istediğim gibi bulamadım ağaçların biraz daha sararmış bazı bölgelerde kırmızıların meydana gelmiş olmasını bekliyordum fakat her taraf yeşildi. Ama yinede iki güzel gün geçirdik arkadaşım ile orada. Bür dahaki sefere aralık yada ocakta Abant gölüne gitmeyi düşünüyorum karın üstünde mangal yakmaya :smiley:

zewoulezs' Alıntı:
aynen öyle ama ben orayı istediğim gibi bulamadım ağaçların biraz daha sararmış bazı bölgelerde kırmızıların meydana gelmiş olmasını bekliyordum fakat her taraf yeşildi. Ama yinede iki güzel gün geçirdik arkadaşım ile orada. Bür dahaki sefere aralık yada ocakta Abant gölüne gitmeyi düşünüyorum karın üstünde mangal yakmaya :smiley:

Bu sonbahar genelde her yer yeşil tonlarda ,Yedigöllerde biraz çukurda kaldığı için sonbaharın sarı kızıl renklerininden nasibini alamamış.Yinede oldukça güzel ve etkileyici bir güzelliğe sahip.Dönüşte Direk Bolu üzerinden yoladan gittik.Oraları yedigöllerin içine nazaran daha yüksek rakımda olduğundan bütün çevre sarı ve kızllığa bürünmüş.
Aynen bizde kışın karda bir kere daha yedigöller düşünüyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Bu konuya bir cevap yazın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,587
Kaydolan Son Üyemiz
basenov

Çevrimiçi üyeler