Sahilden Batı Ve Doğu Karadeniz Gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Turkfan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,943

Turkfan

Yeni Üye
Mesajlar
11
Tepkime Puanı
0
Yer
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,
2007 Haziran ayında yaptığımız sahilden batı ve doğu karadeniz gezimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Gezi planını aşağıdaki saati saati ve kilometresi kilometresine yaptım.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
23 HAZİRAN – 30 HAZİRAN KARADENİZ GEZİ PROGRAMI

HACI ALİ YILMAZ TAKDİM EDER….

23 Haziran Cumartesi sabahı Saat 04.00 te Bismillah diyerek yola çıkıyoruz. İstanbul –Abant 285 km lik yolu katedip Saat 07.15 sularında kahvaltı için Abant gölünde mola veriyoruz. 08.30 sularında Abant Gölü-Bolu-YediGöller arasındaki toplam 109 km lik yolu katedip 10,30 gibi Yedi Göllere varıyoruz.Çevreyi dolaşıp öğle yemeğini yedikten sonra saat 13.00 gibi yola çıkıp Yedigöller-Mengen-Devrek arasındaki 82 km lik yolu katedip 14,30 gibi Devrek’e varıyoruz. Bastonlar diyarı devrekte 30 dakikalık moladan sonra 71 Km lik Devrek Bartın yolunu tamamlayarak 16,15 sularında Bartına varıyoruz. Dayımlarla kısa bir görüşmenin ardından 17,15 gibi Amasraya hareket ediyoruz. 17 Km lik yolu tamamlayıp tekrardan Bartına dönüyoruz. Dayımlarda konaklıyoruz.

24 Haziran Pazar günü sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkıyoruz. Bartın-Amasra (17 Km) ,Amasra-Kurucaşile (45 Km), Kurucaşile-Cide (28 Km), Cide-İnebolu (101 Km), İnebolu-Abana (22 Km), Abana-Ayancık (62 Km) yolu 5-6 saatte bitirip Ayancık – Sinop – Gerze arasındaki Akliman, Hamsilos Koyu, İnceburun, Sarıkum, Ayancık İnaltı Mağarası, Akgöl, Boyabat Kaya Mezarları, Boyabat Evleri ve Boyabat Kalesi ile Dranaz Soğuksu mevkiinden geçip, Erfelek Tatlıca Takım Şelalelerini geziyoruz. Sinop'u daha iyi tanımak için, şehir merkezindeki Müze ve bahçesinde bulunan Serapis Mabedi, Eski Sinop Cezaevi ( Sinop Kalesi ), Pervane Medresesi ve birçok Selçuklu ve Osmanlı eserlerini g,örüyoruz. Mutlaka Sinop'un ünlü Nokulunu, İçi Etli Hamurunu, İçli Tavasını, Mamalikasını, Sinop Kestanesinin tadına bakıyoruz. Akşam konaklama için ya gerzede kalınıyor ya da çanakçıya gidiliyor.

25 Haziran Pazartesi Sabahı Saat 7.00 de Gerze – Samsun Çarşamba arasındaki 163 Km mesafeyi katedip havaalanından 9.30 gibi Selçuğu alıyoruz. Kısa bir kahvaltının ardından Girsuna doğru yola çıkıyoruz. 185 km lik yolu katedip 12.30 sularında Giresuna varıyoruz.
Meşhur Giresun Pidesiyle karnımızı doyurduktan sonra Giresun Kalesine ziyaret ediyoruz. Buradaki gezimiz bitince sırasıyla Giresun Müzesini, Peştemal ve Kazancılar Çarşısı
Giresun adasını, Zeytinlik mahallesi ziyaret ediyoruz. 79 Km lik Giresun-Çanakçı katetmek için yola çıkıp, Gece konaklamak için Çanakçıya varıyoruz..

26 Haziran Salı sabahı Trabzona doğru yola çıkıyoruz. Meşhur Vakfıkebir ekmeğimizi Akçaabattan da mangallık köftelerimizi alıp Trabzona varıyoruz. Trabzon – Çanakçı arası Yaklaşık 100 km. Trabzon gezimize Atatürk köşkü başlıyoruz. Daha sonra Trabzonun 17 Km güneyindeki Sümela Manastırını ziyaret ediyoruz. Daha sonra Trabzon gezimizin son durağı ve geceyi geçireceğimiz yer olan Uzun Göle gidiyoruz.

27 Haziran Çarşamba günü Rize şehir gezisi ve Ayder yaylası tüm vaktimizi alıyor. Ayder yaylasında kaplıcalara giriyoruz.

28 Haziran Perşembe Günü sabahı saat 7.00 de Ayder yaylasından Artvin – Yusufeli gezisini başlamak için ayrılıyoruz. Ayder Yaylası-Ardeşen-Fındıklı-Arhavi-Hopa-Borçka istikametimizde toplam 158 km yolu alıp saat 10 gibi Borçka – Karagöle varıyoruz. 90 dakikalık dinlenme ardından Artvine doğru yola çıkıyoruz. Borçka-Artvin arası 32 km 11.30 gibi Artvin Merkez Hatila vadisi ve milli parkında öğle yemeğimizi yedikten sonra 13,30 gibi Yusufeline doğru yola çıkıyoruz. Yusufeli – Artvin arasındaki 105 km lik yolu 2 saatte almayı alıp 15,30 gibi yusufeline varıyoruz. Çoruh nehrinde rafting yapıyoruz ve Yusufelindeki İşhan,Barhal Kiliseleri, Dört Kilise ve Demirkent Camisini ziyaret edip Yusufelinde geceyi geçiriyoruz.

29 Haziran Cuma Günü Yusufeli-İspir-Bayburt-Gümüşhane-Torul-Kürtün-Tirebolu-Görele-Çanakçı istikametideki toplam 450 km yolu gezerek günü Çanakçıda tamamlıyoruz..

30 Haziran Cumartesi Akşam Kuşdili festivalinin açılışının ardından gece 12.00 gibi istanbula dönüş.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oğlak burcu olduğumdan plana programa önem veririm biraz. Planı yaptık ama ne yazık ki herşey planlandğı gibi olmadı.
Yolculuğa amcamın 1999 model bordo renkli kartal otomobili ile cumartesi sabahı saat 1.00 gibi başladık. Zeytiinburnundan FSM köprüsü vasıtası ile karşıya 2 saatte geçmek planlarımız arasında değildi ama moralimizi hiç bozmadık :smiley:
Günün ilk ışıkları ile beraber kendimizi abant gölünün o müthiş doğasında bulduk.

abant1.jpg


Gerçekten çok güzeldi. Zamanımızı doldurmuştuk ve yola devam etmemiz gerekiyordu. Bolu - Abant yolu arasında gördüpümüz yol kenarına kurulmuş bir baraka restoranda harika bir kahvalı yaptık. Biraz tuzlu oldu ama yapacak bir şey yoktu :smiley: Bir hayli acıkmıştık...:smiley:

abanthahvalt.jpg


Kahvaltıdan sonra Boludan nevalelerimizi alıp düştük yedigöller yoluna.

yedi1.jpg


Yedigöllere ulaşım hakikaten çok eziyetli idi. Yollar stabilize olduğu için saatte ortalama 20 Km hız ile gidebiliyorduk.
Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuktan sonra Yedigöllere vardık.

Yedigöller bekçi kulübesi
yedi2.jpg


Yedigöllerden sazlı göl sanırım :smiley:
yedi3.jpg


Mangal ve çay keyfimizi yaptıktan sonra akşam konaklayacağımız Bartın'a doğru yola çıktık.
Yedigöller - Mengen arasındaki yolda çok kötü idi.
Devrekte bir kaç tanıdık ile görüştükten ve arabamızın fren disklerini değiştirdikten sonra akşam saatlerinde Bartın'a ve akrabalarımızın yanına vardık. Fakat Ahmet abimizden (Kel olan :smiley: ) bizi amasraya götürmesini rica ettik.

Amasra nın bir tepeden görünüşü
amasra1.jpg


Amasrada balık tutanlar
amasraba.jpg


Ve biz...
Soldan sağa Ben- Amcaoğlu Serdar- Serdarın teyzeoğlu murat- Babaannemin yiğeni Ahmet Abi :smiley:
amasra2.jpg


Sabah kahvaltımızı ettikten sonra yola koyulduk. (Bartın ile Sinop arasında yolların çok virajlı olduğunu fakat o müthiş manzaraları görmek için tercih edilesi olduğunu da belirtmeliyim.)

İlk durağımız Gideros Koyu idi.
gideros.jpg


Gideros koyuna aşık olup planlanandan daha uzun süre burada kaldık. Denize girdik, balık yedik, tekne ile koyu turladık. Restoranın sahibi olan abimiz sağolsun.

Hamak Keyfim.
giderosh.jpg


Programa göre geceyi samsunda geçirmemiz gerekiyordu yeniden yollara koyulduk.

Kastamonu - Sinop arasında bir manzara
sinopara.jpg


Geceyi Samsunda geçirdikten sonra ertesi sabah dubai den istanbul aktarmalı samsuna gelen diğer amcooğlu ve serdarın kardeşi
selçuğu samsun havaalanından alıp hiç durmadan memleketimiz olan Giresun - Görele ye ulaştık.

Göreleye gidip te meşhur pidesinden yememek olmaz tabi...
pide.jpg


Turkish Cowboys - (Selçuk-Serdar-Ali)
kowboy.jpg


Pidelerimizi yedikten sonra Köyümüz Çanakçıya doğru yola çıktık. Gerçi şu an Giresun'un bir ilçesidir ama bizim için hala köydür.

Çanakçının bir tepeden görünüşü
canakci.jpg


Geceyi Çanakçıda geçirtdikten ve kahvaltıdan sonra Uzungöle doğru yola çıkıyoruz.Trabzon/Arsin ilçesinde trafik çevirmesinde amcamızın arabasının yakalamalı hazci olduğunu öğrenince ve polisin arabayı altımızdan alışını görünce dern bir şok geçiriyoruz.
Allah'tan çevremiz çapımızdan biraz geniş , karakolda 2 saat geçirdikten sonra eş ve dosttan aldığımız yardımlarla bir Albea kiralayıp yola devam kararı alıyoruz. Planızmızda ufak bir değişiklik yaparak uzungöl yerine ayder yaylasına doğru yola çıkıyoruz.

Öğle yemeği için Rize, Çayeli limanında kendimize balık ziyafeti çekiyoruz.
cayeli.jpg



Ayder Yaylası yolu Fırtına Deresi
firtina.jpg


Yoldan erzaklarımızı alıp, geceyi geçireceğimiz Ayder yaylasına varıyoruz.

Ayder Yaylasından görünüş (Ertesi sabah çekilen fotoğraf)
ayderklas.jpg


Ayderde kemer haline gelmiş bir kar tabakası
ayder.jpg


Ayderde güneş batmaya başlıyor
ayder2.jpg


Ayderden Kaçkçar tepelerine bir bakış
kackar.jpg


Aydere gidipte meşhur kaplıcasına girmek olmaz tabi kaplıca sefamızdan sonra çadırımızı kurup kamp ateşimizi yakıyoruz.
ayderkamp.jpg


Ertesi gün Artvin üzerinden Yusufeline doğru yola çıkıyoruz. Bu yol bizi fazlasıyla yoruyor. Neredeyse tüm günümüz yolda geçiyor. Güneşin batmasına 2-3 saat kala Yusufeline varıyoruz. Sağolsun Caner kardeşim kendi imtiyazlarını kullanarak o saatte rafting olayını organize ediyorda rafting yapabiliyoruz. Yoksa o saatte çok zor yani.

Rafting öncesi
rafting.jpg


Rafting sonrası
rafting2.jpg


Yusufeli - Çoruh Nehri üzerinde tahtadan bir köprü
coruh1.jpg


Geceyi Yusufelinde geçirdikten sonra efendim İspir üzerinden ovid dağına varıyoruz. Ovidden Rize İkizdereye inerken görmüş olduığum bir mini şelalenin içine kendimi atıveriyorum. Zeminin donmuş kar olduğuna dikkatinizi çekerim. Gerçekten buz gibiydi... :smiley:

ovid1.jpg


ovid2.jpg



Ovid zirvesinden bir görünüş
ovid3.jpg


Bugünümüz oldukça yoğun geçiyor. Uzungöle öğlen saatlerinde varıyoruz.

Uzungöl'e tepeden bakış
ug1.jpg


Uzungöl
ug2.jpg


Daha sonra Sümela manastırına uğruyoruz.

Sümela manastırı dıştan görünüş
sum4.jpg

sum3.jpg


Sümela manastırı içten görünüş
sum2.jpg

sum1.jpg


Sümela manastırından sonra kısa bir Giresun turu yapıp tekrar Çanakçıya dönüyoruz.
Ertesi günü de çanakçıda geçirdikten sonra Trabzon'a dönüp arabayı teslim ettikten sonra yolculuğumuz Atatürk Havalimanında son buluyor.

Şunu belirtmek isterim ki, çok yoğun bir programı olan bu geziyi 1 haftaya sığdırmak hem çok güzel hem de çok yorucu eğer programladığım geziyi yapmak isterseniz en az 12-15 güne yaymanızı tavsiye ederim.
Böyle bir gezinin maliyetine gelince İstanbula uçak ile dönmesek ve araç kiralamak durumunda kalmasak 2 yıl öncesi için kişi başı 350 ytl gibi bir rakam tutuyordu. Fakat biz kişi başı ozaman 500 ytl yakın bir rakam ödemiştik. Bu rakama araçın bakım masrafları ve selçuğun istanbul - samsun uçuş ücreti de dahildi.

Umarım bu yazıyı beğenirsiniz. Herkese böyle bir tatili canı gönülden dilerim.
 

Etiketler
Ynt: Sahilden Batı Ve Doğu Karadeniz Gezisi

Merhaba,

Bu turu(!) gerçekleştirebilmek için, "genç olmak yetmez" sanırım. Bu ne hız arkadaşlar?!... Şaka bir yana emeğiniz için teşekkür ederim.

Cavid Sezen
 

Ynt: Sahilden Batı Ve Doğu Karadeniz Gezisi

gezmen' Alıntı:
Merhaba,

Bu turu(!) gerçekleştirebilmek için, "genç olmak yetmez" sanırım. Bu ne hız arkadaşlar?!... Şaka bir yana emeğiniz için teşekkür ederim.

Cavid Sezen

Sağolun.
 

Ynt: Sahilden Batı Ve Doğu Karadeniz Gezisi

merhaba,

Temmuz ayı içerisinde Borçka-Karagöl 'de, eşim ve 2 arkadaşımla birlikte, 4 günlük bir konaklama planımız var. O bölgeyi bir kampçı ve doğasever olarak gezmiş birinin tecrübeleri işimize yarayacaktır düşüncesindeyim.
Bölge ile ilgili bir kaç soruma cevap verebilmenizi umuyorum.

Yanılmıyorsam, Şavşat ve Borçka da aynı isimli 2 farklı Karagöl bulunuyor. Tercihimizi Borçka - Karagöl den yana kullanmayı tercih ettik. Bunun sebebi daha sakin ve az kalabalık bir yer olduğunu düşünmemiz. Birinci sorum bu konu ile ilgili. Borçka - Karagöl haftaiçi ve haftasonu günlerde rahatınızı kaçıracak kadar ziyaretçi alan bir bölge midir? Şavşat ın daha sakin olamayacağı düşüncesi doğru mudur?

Trabzondan araç kiralayıp Borçka'ya öyle gitmeyi planlıyoruz. Borçka-Karagöl de konaklayacağımız tesise kadar araçla ulaşım imkanımız var mı?

Bölgenin en sıcak olduğunu düşündüğümüz Temmuz ortasında sıcaklık kaç derecelerde olur ve gölde yüzme imkanımız olur mu?

biliyorum biraz fazla oldu sorular ama son bir tane daha var, öngöremediğimiz ama tatil keyfimizi kaçırabilecek herhangi bir ayrıntı var mı gözden kaçırabileceğimiz?

Koca yılda 2 hafta izin hakkı olan biz ofis insanları için takdir edersiniz ki ayrıntılar daha önem kazanıyor.

Zaman ayrıdığınız için şimdiden teşekkürler.

Sevgilerimle

Eray
 

Ynt: Sahilden Batı Ve Doğu Karadeniz Gezisi

nasuryare' Alıntı:
merhaba,

Temmuz ayı içerisinde Borçka-Karagöl 'de, eşim ve 2 arkadaşımla birlikte, 4 günlük bir konaklama planımız var. O bölgeyi bir kampçı ve doğasever olarak gezmiş birinin tecrübeleri işimize yarayacaktır düşüncesindeyim.
Bölge ile ilgili bir kaç soruma cevap verebilmenizi umuyorum.

Yanılmıyorsam, Şavşat ve Borçka da aynı isimli 2 farklı Karagöl bulunuyor. Tercihimizi Borçka - Karagöl den yana kullanmayı tercih ettik. Bunun sebebi daha sakin ve az kalabalık bir yer olduğunu düşünmemiz. Birinci sorum bu konu ile ilgili. Borçka - Karagöl haftaiçi ve haftasonu günlerde rahatınızı kaçıracak kadar ziyaretçi alan bir bölge midir? Şavşat ın daha sakin olamayacağı düşüncesi doğru mudur?

Trabzondan araç kiralayıp Borçka'ya öyle gitmeyi planlıyoruz. Borçka-Karagöl de konaklayacağımız tesise kadar araçla ulaşım imkanımız var mı?

Bölgenin en sıcak olduğunu düşündüğümüz Temmuz ortasında sıcaklık kaç derecelerde olur ve gölde yüzme imkanımız olur mu?

biliyorum biraz fazla oldu sorular ama son bir tane daha var, öngöremediğimiz ama tatil keyfimizi kaçırabilecek herhangi bir ayrıntı var mı gözden kaçırabileceğimiz?

Koca yılda 2 hafta izin hakkı olan biz ofis insanları için takdir edersiniz ki ayrıntılar daha önem kazanıyor.

Zaman ayrıdığınız için şimdiden teşekkürler.

Sevgilerimle

Eray
Merhaba Eray Bey;
Planlanan gezide gerçekleştiremediğimiz ender yerlerden biri olan borçka ve karagöl hakkındaki sorularınızı malesef yanıtlayamayacağım.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Mesajlar
1,521,926
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst