Sadece Yol Arkadaşı Değil Bir Öğretmene De İhtiyacım Var.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan designerk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,696

designerk

Kozmoz'da bi insan kırması...
Yer
Antalya - Konyaaltı
Web
www.designerk.net
Merhabalar,

Sene başı itibari ile İstanbul'dan Antalya'ya yerleştim. Şehir merkezinde bile bilemediğim tonla yer olduğunu biliyorum. Acelem yok yavaş yavaş öğreniyorum.

İstanbul'da 2 yıl önce başladığım koşu sporuna Antalya' da da devam etmekteyim. Günlük 8 ile 12 km arası koşuyorum. Galiba şehirden uzak sayılan Hurma civarında oturmam bu işi kolaylaştırıyor. Sessiz ve sakinliğinin yanı sıra doğa ile içiçice portakal bahçeleri arasında koşabilmem en büyük şansım olsa gerek.

Lafı fazla uzatmadan derdimi anlatmak isterim. Koşu ve bisiklete olan ilgilimin yayına yürüyüş sporunu da eklemek istiyorum. Özellikle bu konuda yardımcı olabilecek, yol ve yöntem gösterebilecek, bu işi yeni veya uzun zamandır yapmış insanlarla tanışmayı, bir şeyler paylaşmayı çok isterim.

Antalya'ya yakın veya uzak yürüyüş yolları hakkında hiçbir fikrim yok. Bu sporu ilk defa yapacağım içinde alet-edevat konusunda da sıkıntılarım olabilir. Ama dirençli olduğumu, doğayı çok sevdiğimi ve iyi bir yol arkadaşı olabileceğimi belirtmek isterim.

Bu konuda benimle iletişime geçmeniz konusunda sizi nasıl teşvik edebilirim bilmiyorum. Sadece burdayım ve sizin benimle iletişim kurmanızı bekliyorum. Şimdiden tüm geri dönüşler için teşekkür ederim.

Umarım beraber aynı yollarda yürüme şansına ulaşabiliriz.

Sevgiler.
Korkmaz V.

Etiketler
Ynt: Sadece Yol Arkadaşı Değil Bir Öğretmene De İhtiyacım Var.

Gezenbilir Facebook sayfasında paylaştım.

Antalya da ikamet eden üyelerimiz size ulaşacaktır mutlaka.

Merhaba,
LİDOSK kulübü olarak her hafta sonu günübirlik doğa yürüyüşleri yapıyoruz Antalya çevresinde. Antalya hem doğa hem de iklim olarak doğa sporlarına son derece uygun bir şehir. Sadece Temmuz ve Ağustos aylarında ara veriyoruz sıcak ve nem dolayısıyla..Eylül'de tekrar başlıyor. O ara dönemde de ben bireysel olarak bazen hafta sonları eşim ve arkadaşlarımla kamplı etkinlik yapıyorum C.tesi öğleden sonra çıkış/gece kamp/Pazar gezi ve dönüş şeklinde...Oturduğunuz muhit bana göre Antalyanın diğer ucunda, Lara tarafındayım ben, fırsat olursa tanışmayı isterim.
saygılar

Merhabalar,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Şu an iş nedeniyle istanbuldayım. Antalya'ya geri dönüşüm ile birlikte sizlerle tanışmayı çok isterim.
İletişim bilgilerimi dilerseniz geldiğimde mesaj olarak atabilirim.
Tanışabilmek dileğiyle..

biral' Alıntı:
Merhaba,
LİDOSK kulübü olarak her hafta sonu günübirlik doğa yürüyüşleri yapıyoruz Antalya çevresinde. Antalya hem doğa hem de iklim olarak doğa sporlarına son derece uygun bir şehir. Sadece Temmuz ve Ağustos aylarında ara veriyoruz sıcak ve nem dolayısıyla..Eylül'de tekrar başlıyor. O ara dönemde de ben bireysel olarak bazen hafta sonları eşim ve arkadaşlarımla kamplı etkinlik yapıyorum C.tesi öğleden sonra çıkış/gece kamp/Pazar gezi ve dönüş şeklinde...Oturduğunuz muhit bana göre Antalyanın diğer ucunda, Lara tarafındayım ben, fırsat olursa tanışmayı isterim.
saygılar

https://www.facebook.com/groups/gznblr/

Aşağıdaki linkteki siteyi incele, düzenli olarak yürüyüş yapıyorlar. Ayrıca facebook adresleri var. gruba katılırsan etkinlik devetlerini görebilirsin.
http://gocyoluyolculari.com/
Todoks Antalya'daki doğa yürüyüşleri ve kampçılık için iyi bir adres.
Terracity alışveriş merkezinin karşısındaki dağevi de bu konuda yardımcı olur. Onlarda düzenli olarak yürüyüş düzenliyorlar. Facebook adreslerinden eklersen etkinlikleri görebilirsin. https://www.facebook.com/groups/576680749018756/
Ayrıca bizimde Alanya'da küçük bir grubumuz var. Yolu düşerse katılabilirsin. https://www.facebook.com/groups/515655935215211/
Kolay gelsin.

Bilgi için teşekkürler. Facebook gruplarına isek gönderdim. Kabul edilirse yakından takip edeceğim.
Terracity karşısındaki dağ evi tam olarak nerede bilemedim. Bir kaç kez gitmişliğim var o civara ama öyle bir yer görmedim. Daha detaylı bilgiye nasıl ulaşabilirim?

kensaygi75' Alıntı:
Aşağıdaki linkteki siteyi incele, düzenli olarak yürüyüş yapıyorlar. Ayrıca facebook adresleri var. gruba katılırsan etkinlik devetlerini görebilirsin.
http://gocyoluyolculari.com/
Todoks Antalya'daki doğa yürüyüşleri ve kampçılık için iyi bir adres.
Terracity alışveriş merkezinin karşısındaki dağevi de bu konuda yardımcı olur. Onlarda düzenli olarak yürüyüş düzenliyorlar. Facebook adreslerinden eklersen etkinlikleri görebilirsin. https://www.facebook.com/groups/576680749018756/
Ayrıca bizimde Alanya'da küçük bir grubumuz var. Yolu düşerse katılabilirsin. https://www.facebook.com/groups/515655935215211/
Kolay gelsin.

Antalyada bir çok yürüyüş grubu var. Genelde 25,00 tl civarında hafta sonları yürüyüşler organize ediyorlar. Belli bir güzergahtan sizi topluyorlar yürünecek lokasyona götürüp genelde 10-15 km lik rotalarda yürüyüş yapıp tekrar aracla geri getiriyorlar. Aslında aracın maliyeti 10 tl civarında iken rehberlik adı altında ve sözde giderlerin paylaşımı yalanı altında 25 tl alıyorlar. bu konuyu ben pek etik bulmuyorum. Ben ekim-kasım gibi Antalya ya yerleşeceğim. Sizinle yürüyüşler yapabiliriz. hatta başka arkadaşlarlada. çok kalabalık yürümek genelde doğanın sessizliğini ve etkisini azaltıyor. maximum 4-5 kişilik gruplarla yürümek daha çok insana zevk veriyor. Ekipman konusunda hemen açılmayın. iyi bir yürüyüş botu (su geçirmeyen), vucud sıcaklığını dengede tutabilen giysilerle başlayıp yavaş yavaş eksiklerinizi giderin derim. Genelde The North Face-Jack Wolfskin-Marmot-Salewa- Vaude-Mammut-Columbia gibi markaların ürünleri iyidir. Ama aynı işi gören bir çokmarkada mevcuttur. Ayrıca günlük yürüyüşler için 15-20 lt lik sırt cantası,şapka,güneş gözlüğü ve suyunuzu rahat içmenizi sağlayacak borulu bir suluk almanız iyi olur.

Benim Antalyaya geldiğimde planın bisikletle belli bir rota yaklaşmak ve orda yürüdükten sonra bisikletle tekrar dönüş yapmak. Umarım sizle yürürüz...

Merhabalar,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Yürüyüş turizminde verilen hizmetler ve bedelleri ile ilgili açıkçası olumsuz bir bakış açım yok. Sonuçta bazı insanlar buna ihtiyaç duyabilir ve ödemesini yapabilir.
Ben şahsen hangi etkinlik olursa olsun öncelikle kendim yapabilmekten hoşlanıyorum. Yurtdışı gezilerimde de bugüne kadar hiç bir turizm firması veya aracı kurumla çalışmadan araştırarak öğrenerek kendi olanaklarımla yaptım. Bu maddi anlamda da rahatlatıcı bir durum.

Şu an iş amacıyla istanbuldayım. Bir aksilik olmaz ise 14 Ağustosta Antalyaya dönmüş olacağım. Dönüşümle beraber İstanbul'dan arkadaşlarımla beraber 1 hafta boyunca Antalya-Fethiye arası bir tur yapacağım.

Ekim-kasım ayından önce eğer yolunuz düşerse buluşmayı ve tanışmayı isterim. En azından ilerisi için neler yapılabileceği yönünde konuşma fırsatımızda olmuş olur. Hatta onun öncesinde dilerseniz iletişime geçebiliriz.

Sizin gibi kalabalık olmayan ortamlardan hoşlandığımı en azından koşarken, yürürken veya bisiklete binerken bu şekilde hareket etmenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Tekrardan cevabınız için teşekkür ederim. Umarım en kısa sürede iletişime geçmiş oluruz.

fotometo' Alıntı:
Antalyada bir çok yürüyüş grubu var. Genelde 25,00 tl civarında hafta sonları yürüyüşler organize ediyorlar. Belli bir güzergahtan sizi topluyorlar yürünecek lokasyona götürüp genelde 10-15 km lik rotalarda yürüyüş yapıp tekrar aracla geri getiriyorlar. Aslında aracın maliyeti 10 tl civarında iken rehberlik adı altında ve sözde giderlerin paylaşımı yalanı altında 25 tl alıyorlar. bu konuyu ben pek etik bulmuyorum. Ben ekim-kasım gibi Antalya ya yerleşeceğim. Sizinle yürüyüşler yapabiliriz. hatta başka arkadaşlarlada. çok kalabalık yürümek genelde doğanın sessizliğini ve etkisini azaltıyor. maximum 4-5 kişilik gruplarla yürümek daha çok insana zevk veriyor. Ekipman konusunda hemen açılmayın. iyi bir yürüyüş botu (su geçirmeyen), vucud sıcaklığını dengede tutabilen giysilerle başlayıp yavaş yavaş eksiklerinizi giderin derim. Genelde The North Face-Jack Wolfskin-Marmot-Salewa- Vaude-Mammut-Columbia gibi markaların ürünleri iyidir. Ama aynı işi gören bir çokmarkada mevcuttur. Ayrıca günlük yürüyüşler için 15-20 lt lik sırt cantası,şapka,güneş gözlüğü ve suyunuzu rahat içmenizi sağlayacak borulu bir suluk almanız iyi olur.

Benim Antalyaya geldiğimde planın bisikletle belli bir rota yaklaşmak ve orda yürüdükten sonra bisikletle tekrar dönüş yapmak. Umarım sizle yürürüz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR