ducato alma aşamasındayım bu konularda bilgim hiç yok daha acemiyim en güvenli yoldan enerjiye ihtiyacım var o yuzden güneş panelsiz olsun diye yazdım günde 10saat solunum cihazı kullanıyorum 90wattlık adaptörü var onun dışında 1 laptop günde(2 3 saat) 2 telefon şarjı kullanıcagım en güvenli nasıl çalıştıra bilirim ? almam gerekenler nedir? solar panelsiz olmazsa mecvur takılıcak yardımları bekliyorum500 Watt kullanan cihazların kaç saat çalışacak günde ?
Günde hepsi toplam 10 saat çalışırsa 5000 Watt saat yapar.
6 gün dayansın derseniz 30000 Watt yapar.
12V akü kullansanız 30.000/12= 2500 Ah akü gerekir.
% 5o akü boşalsın, akü ölmesin derseniz 5000 Ah akü gerekir.
50 tane 100 AH akü işinizi görür.
Günde hepsi toplam 1 saat çalışırsa 500 Watt saat yapar.
6 gün dayansın derseniz 3000 Watt yapar.
12V akü kullansanız 3000/12= 250 Ah akü gerekir.
% 5o akü boşalsın, akü ölmesin derseniz 500 Ah akü gerekir.
5 tane 100 AH akü işinizi görür.
Sn tgbrk34 öncelikle geçmiş olsun. Solunum cihazı adaptörü oksijen tüpüne bağlıykenmi 90w tüketiyor. böyle değilse yani oksijen tüpü kullanırken enerji tüketmiyorsanız yanınzda bir tane oksijen tüpü bulundurmanız da fayda var. Akü ile beslenen böyle bir durumda aksaklık yaşama riski her zaman vardır.
BİR ALINTI DAHA:
LİTYUM AKÜLERİ DİĞER AKÜLERDEN AYIRAN ÖNEMLİ ÖZELLİKLER:
Asit ve jel akülere göre küçük boyutları sayesinde daha yüksek amperli lityum akü kullanma imkanı
Asit ve jel akülere göre %150 'ye varan ağırlık farklı
Standby bekleme süresinde sıfır enerji kaybı ( iki yıla kadar enerjiyi stabl tutma özelliği )
Bir saat içinde %100 dolululuk kapasitesine erişme olanağı
Doğru kullanım şeklinde beş yıl kadar ömür, 10 yıla kadar çıkabilir.
Tek dezavantajı, fiyatlarının yüksek olması.
Birazcık pahalı evet
Mesela şu 200AH olan modeli.
https://www.dekamarine.com/product/1564885-victron-energy-lityum-aku-12-8v-200a/n_a/0
Hediyesi sadece 21.500 TL.
Şaka bir yana avantajı gerçekten çok fazla. Zaman içinde ucuzlamasını umuyorum.