Sabit Telefonları Susturuyoruz (1 Kasım 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,111
Ynt: Sabit Telefonları Susturuyoruz (1 Kasım 2009)

bu konunun güncel olması gerekiyor türk telefon deli dumrul gibi çalışıyor üç senedir sabit hattı iptal ettim hayatımda hiç birşey degişmedi hayat devam ediyor ben kazıklanmıyorum

Etiketler

Sabit hattımı uzun bir zaman önce kapattırdım. Cepten hem yarı yarıya ucuza konuşabiliyorum hem de beni her yerde DİNLEYEBİLİYORLAR.

arkadaşlar herkes internet kullanmak için telefon alma zorunluluğundan bahsetmiş ama yaklaşık 1,5 yıldan fazladır Türk telekomda ndsl (yalın dsl )hizmeti veriliyor.
yanlış anlamayın bir Türk telekom personeli olarak ekmeğimi Türk telekomdan kazanıyorum.
Bir çok müşterim telekomdan kaçıp diğer firmalardan adsl hizmeti aldı çoğuda aldığını sandı ama imzalatılan kampanyalar dahilinde 24 ay o firmaya bağlı kaldılar.
Türk telekom da böyle nbişey yoktur. taahhüt imzalamış ve taahhütten vazgeçmiş bile olsanız yalnızaca modem ücreti ve aldığınız indirimin farkı sizden tahsil edilir. (ilk 6 ay 9,99 sonrasında 29,99 ise o 6 ayın aradaki 20 tl lilk kısmı tahsil edilir.)
ayrıca diğer şirketlerin %90 ı telekomun alt yapısını kullanıp telekomdan ucuz fiyat veriyor niye çünkü btk diye bir kurum var diyorki tekel sende en ucuz sen olamazsın.
Aklıma gelen bir şey daha atıyorum internetiniz arılandı ve x bir dsl firmasından ekip istiyorsunuz arızanızın çözülmesi için size gelicek ekip için değişik değişik servis ücretleri talep ediliyor başınıza gelmediyse bir deneyin.
umarım farklı firmalardan sorun yaşayan arkdaşlarımızda bu konu altında sıkıntıları iletir ise konu daha detaylı ve araşytırmaya müsait hale gelecektir.

ben kendi adıma ölçtüm biçtim 19 tl telefonuma ödüyorum ayda kullanabileceğim 100 dk veriyor (gsm ve şehirler arası da dahil) akşam 7 den sabah 7 e kadarda şehir içi şehirler arası ücretsiz konuşuyorum ki eşim bundan çok memnun :smiley:
16 mbit sınırsız adsl ise 59 tl veriyorum.ve çokta menunum.

herkes istediği firmayı seçmekte özgürdür. inşallah 1 musibet 1000 nasihat olayına dönmez.

bu yazıyı okuma zahmetinde bulunan herkese teşekkür ediyorum. bana katılsada katılmasada..

akın61' Alıntı:
arkadaşlar herkes internet kullanmak için telefon alma zorunluluğundan bahsetmiş ama yaklaşık 1,5 yıldan fazladır Türk telekomda ndsl (yalın dsl )hizmeti veriliyor.
yanlış anlamayın bir Türk telekom personeli olarak ekmeğimi Türk telekomdan kazanıyorum.
Bir çok müşterim telekomdan kaçıp diğer firmalardan adsl hizmeti aldı çoğuda aldığını sandı ama imzalatılan kampanyalar dahilinde 24 ay o firmaya bağlı kaldılar.
Türk telekom da böyle nbişey yoktur. taahhüt imzalamış ve taahhütten vazgeçmiş bile olsanız yalnızaca modem ücreti ve aldığınız indirimin farkı sizden tahsil edilir. (ilk 6 ay 9,99 sonrasında 29,99 ise o 6 ayın aradaki 20 tl lilk kısmı tahsil edilir.)
ayrıca diğer şirketlerin %90 ı telekomun alt yapısını kullanıp telekomdan ucuz fiyat veriyor niye çünkü btk diye bir kurum var diyorki tekel sende en ucuz sen olamazsın.
Aklıma gelen bir şey daha atıyorum internetiniz arılandı ve x bir dsl firmasından ekip istiyorsunuz arızanızın çözülmesi için size gelicek ekip için değişik değişik servis ücretleri talep ediliyor başınıza gelmediyse bir deneyin.
umarım farklı firmalardan sorun yaşayan arkdaşlarımızda bu konu altında sıkıntıları iletir ise konu daha detaylı ve araşytırmaya müsait hale gelecektir.

ben kendi adıma ölçtüm biçtim 19 tl telefonuma ödüyorum ayda kullanabileceğim 100 dk veriyor (gsm ve şehirler arası da dahil) akşam 7 den sabah 7 e kadarda şehir içi şehirler arası ücretsiz konuşuyorum ki eşim bundan çok memnun :smiley:

herkes istediği firmayı seçmekte özgürdür. inşallah 1 musibet 1000 nasihat olayına dönmez.

bu yazıyı okuma zahmetinde bulunan herkese teşekkür ediyorum. bana katılsada katılmasada..

BİRİ den sınırsız internet paketine 43 tl veriyorum,2 yıl sonunda AİRTİES modemde bana kaldı,BİRİ de bu 3.mutlu yılım.telekomun internet için katlandığım 19 tl lik en küçük sabit hattına verdiğim paraya acıyorum 444 lü numaralarını kaç kere arayıp faturamı MAİL olarak gelsin isteğimi bildirmeme rağmen 2 yıla yakındır bu isteğimi bile yerine getirmediler.Postacıla faturaları düzenli getirmediklerinden telekom faturaları elimede geçmediğinden her ay faizli 25 tl ye yakın ödüyorum.

hasan110' Alıntı:
BİRİ den sınırsız internet paketine 43 tl veriyorum,2 yıl sonunda AİRTİES modemde bana kaldı,BİRİ de bu 3.mutlu yılım.telekomun internet için katlandığım 19 tl lik en küçük sabit hattına verdiğim paraya acıyorum 444 lü numaralarını kaç kere arayıp faturamı MAİL olarak gelsin isteğimi bildirmeme rağmen 2 yıla yakındır bu isteğimi bile yerine getirmediler.Postacıla faturaları düzenli getirmediklerinden telekom faturaları elimede geçmediğinden her ay faizli 25 tl ye yakın ödüyorum.

Postada aşağı yukarı tüm faturalar oldukça gecikmeli geliyor. Bu nedenle, düzenli ödenen faturalar için hesabınız olan herhangi bir bankadan otomatik ödeme talimatı verirseniz en azından faiz ödemek zorunda kalmayacaksınız....

hasan110' Alıntı:

biri ile gayet mutlusunuz anlıyorum. ama faturalarınızın geç gelmesi 25 tl faiz filan biraz abartı geldi sanki bu gün bankamtiklerden bile fatura tutarlarını öğrenip gerekli ödemeleri yapabiliyorsunuz. mail konusuna gelinceben tam 4 senedir faturalarımı e-posta yoluyla alıyorum ve hatta bunu aldığım için bana ücretsiz hayat ve evime de konut sigortası yaptılar.

akın61' Alıntı:
biri ile gayet mutlusunuz anlıyorum. ama faturalarınızın geç gelmesi 25 tl faiz filan biraz abartı geldi sanki bu gün bankamtiklerden bile fatura tutarlarını öğrenip gerekli ödemeleri yapabiliyorsunuz. mail konusuna gelinceben tam 4 senedir faturalarımı e-posta yoluyla alıyorum ve hatta bunu aldığım için bana ücretsiz hayat ve evime de konut sigortası yaptılar.

Akın Bey; İnanın faturalar 2 yıldır hiç gelmiyor ve 444 lü nolarına kaç kere bildirdim .Biz sizi tekrar arıyacağız diyorlar.İnternet üzerinden de sayfalarından bildirmeme rağmen faturalar mail olarak gelmemekte .sakaryadaki ATM lerin uzun kuyruklarını görseniz şaşarsınız.Bu hayat koşuşturmasına birde faturaların yoğunluğu eklenince insan bunalıp telekomun gelmeyen faturalarını takip edemiyor.Altta 9 ve 10 aya ait geçikmeli fatura ödeme makbuzlarını ekledim 11 ay geçmiş yeni farkettim.Napalım 11 ve 12 .ayları yine beraber faizli ödeyeceğiz. ;D ;D

DSCF5212.jpg

DSCF5211.jpg

sizi gayet iyi anlıyabiliyorum anlatmak istediğim şey 21,92 veya 25 tl lik faturalarnızın gecikme faizi en fazla 5 tl dir. hangi tarifedesiniz bilmiyorum ama av avantaj 100 paketinin aylık ücreti 19,90 tl bide hesaplı hat var sabit ücreti 16 tl civarında. hattınızı iptal ettirmediyseniz özelden sabit telinizi gönderin ben email yoluyla gönderilmesini sağlayabilirim. teşekkürler.

sayın akın61 aidiat duygunuzu anlıyorum kablo netten internet hizmeti alıyorum 4 cb lik paket 12 tl paket aşımında üst sınır 39 lira . ne kadar aşarsak aşarsak aşalım 39 tl yi geçmiyor yazın ve coçukların kullanımını düşünürşek hesaplı oldugunu düşünüyorum ayriyeten ödeme kolaylığı ve muhatap bulma konusunda ise bana göre cok iyiler şunuda belirtmek isterim sabit hatla 5-6 liralık görüşme karşılığı 56 liralık bir fatura ile karşılaştık

zamanında gsm faturalarımızın önemli bir kısmı sabit ücrete giderdi, keser döndü sap döndü gün geldi hesap döndü gsm operatörleri para kazanmanın millete call gibi faturalar göndermekten değil konuşturmaktan geçtiğini anladılar ama türk telekom hala bunun farkında değil. ama ümitliyim türk telekom da adam olacak. tıpkı gsm operatörleri gibi. değilse bu gidişle milletten gelecek call gibi faturayı ödeyemeyip havlu atar :D

yasarergun' Alıntı:
zamanında gsm faturalarımızın önemli bir kısmı sabit ücrete giderdi, keser döndü sap döndü gün geldi hesap döndü gsm operatörleri para kazanmanın millete call gibi faturalar göndermekten değil konuşturmaktan geçtiğini anladılar ama türk telekom hala bunun farkında değil. ama ümitliyim türk telekom da adam olacak. tıpkı gsm operatörleri gibi. değilse bu gidişle milletten gelecek call gibi faturayı ödeyemeyip havlu atar :D

:smiley: hiç kimse sudan çıkmış ak kaşık değil. dorru söze ne denir.

gezenbilir üyesi bütün arkadaşlara...
Telekom ile ilgili problemleriniz olursa özelden veya bu konu başlığı altından sorunlarınızı paylaşırsanız elimden geldiği kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.
hem müşteri mağdur olmaz hemde ben aldığım ücreti 1 kademe daha fazla haketmiş olurum teşekkürler....

bu gün ttnet bir abonesini daha kaybetti ünüversite arkadaşım evindeki hattı fiber optikli baglantı yaptırdı internet kullanıcılarının sabit hat alması gerekmiyo diyolar ama hizmet bedeli adı altında 17 tl internete ilave ediyorlar diye iptal ettirdi avantaşına gelirse 66 tl yerine 44 tl ödiyecek ayrıca her yöne 300 dakka üçretsiz görüşme .sabit hatlı olup ttnet tarafından soyulan arkadaşların dikkatine

akın61' Alıntı:

Sevgili arkadasım dogru telekom yalın internet hizmeti veriyor ve gecen ay ben bundan faydalanmak istedim. Telekom yetkilisi ile aramızda gecen konuşmayı naklediyorum

- merhaba telefon hattı almadan eve internet hizmeti almak istiyorum mümkünmüdür.

- evet mümkündür

- ozman abonelik işlemlerini başlatalım ayrıca ek bir ödeme varmı

- tabi efendim tarifenize ek 16 (11 tl de olabilir) hat cekme ücreti var.

- bir sefere mahsumu alınmakta

- hayır her ay faturanıza ekliyoruz

-ne aladık bu işte şimdi .....Bye......

olay budur işte telefon yok ama parası var:smiley: gecirmekse her sekilde :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR