Ynt: S100 Sevdalısı Arkadaşlar Buraya
Kendi tecrübem özetle:
- Motorla çok uğraştım. özellikle karbüratör. çok kazıklandım. yeni diye tamir edilmiş, temizlenmiş çıkmalara para verdim. en sonunda sanayide bazı ustalar ile kankalık düzeyine geldikten sonra "gerçekten" bakıp gaz hortumlarını ve kafa yerlerini değiştirip sorunları azalttılar. şu anda kendine has bir çalıştırma prosedürü var ancak en azından aynı şekilde yapınca her seferinde çalışıyor. (1 saat yada daha fazla tekrar çalıştırmayacaksam benzine alıp benzinde bırakıyorum, gaz ile çalıştırıyorum. aksi halde direk gaz ile)
-Kaporta için 2 kez ayrı para verdim. Bursa'da bu işlere en meraklı dediğim ustayı buldum ancak onda dahi istediğim özenle detay kaporta işçiliği alamadım. geniş düz alanları dikkatle boyayıp yaptı ancak kabin içi ve ön konsol istediğim gibi olmadı.
-Elektrik aksam arada hala sorun çıkartıyor ancak sinyaldi lambaydı gibi nispeten önemsiz vakalar.
Aracı ben ve küçük kızım çok seviyoruz. yüksekliği, yukarıdan ve herşeyin üzerinden geçerek gitmesi süper. arada toprak arka yollarda ufak bir tur atıyoruz, o bile yetiyor. Muayenesi geçti ve yaptırmakla uğraşamıyorum, en büyük sorun şu anda bu..
Sana kolay gelsin diyorum.
Not: tüketim demişsin, benim tecrübem şöyle: 70lt LPG tankım var. 60-65lt ancak alıyor. bu haliyle tam dolu depoyla tahmini gidişim 130km gibi. benzinde ise bir depo ile tahminen 200km gider diye hissediyorum. Depo yanılmıyorsam 60lt kadar.