Ruhsatsız karavana ruhsat çıkarma?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ygoksela Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,481

ygoksela

Yeni Üye
Herkese saygılarımı sunarak bir soru sormak istiyorum. Ben Erba karavandan bir karavan aldım. Karavan alırken 2000 tl ek bir ücret vererek ruhsatlı olabileceğini söylediler. O zaman 2000 tl fazla geldiği için ruhsatsız aldım. Açıkçası şimdi biraz pişman oldum ve ruhsat çıkarmak istiyorum. Bu saatten sonra karavanıma ruhsat çıkarabilir miyim? Çıkarabilirsem ne yapmalıyım? Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Ruhsatsız Karavana Ruhsat Çıkarma?

Karavanınızı aldığınız firma ile görüşmenizi öneririm,zira müşteri memnuniyeti adına mutlaka yardımcı olacaklardır.

Selamlar

Levent bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben karavanı alırken firmadakilere sormuştum. Bana aldıktan sonra ruhsat çıkarmanın mümkün olmadığını söylediler bana. Ama sağdan soldan aldığım duyumlara göre çıkartılabiliyormuş. Açıkçası kafam karıştı. Acaba daha önce benim durumumda olan birisi ruhsat çıkarmış mı diye merak ettim. Firmayı tabii ki arayacağım ama aramadan önce elim güçlü olsun diye yazdım bunları. Yardımcı olursanız sevinirim...

Firma geriye dönük işlem yapıyorsa buradan paylaşılmasını dileyelim. Forumda böyle bir bilgiyle karşılaşmadım.

Bu tür bilgileri paylaşmayı uygun görmeyen üyelerimizin sizinle özel mesaj veya e-posta ile iletişimde olmalarını dileyelim.

Selamlar

Ynt: Ruhsatsız karavana ruhsat çıkarma?

Süreç hakkında gelişmeleri burada paylaşırım. Teşekkür ederim ilginize.

Merhaba;
Bugün firma ile görüştüm. Bana üretilmiş bir karavana sonradan ruhsat çıkartılamayacağı söylendi. Bu verilen normal şase numarasıymış. Ruhsat çıkartılacak karavanlarda başta araçlarınki gibi uzun bir şase numarası veriliyormuş. Dolasıyla çıkartamayız dediler. Bunun dışında bir yol yordam bilen var mı arkadaşlar?

Bunun dışındaki yordam, hakkını sonuna kadar aramak.
Yurdumuzda herkes, aklına geldiği gibi ahkam kesiyor.
Ahkam devri bitti, tüketici hakkı devri başladı.

Kolay gelsin.

Yasal yolları deneyebilirsin. Avukat yardimi alabilirsen cok daha cabuk geri dönüş alacagina eminim. 750 kg ustuyse zaten ruhsat mecbur degil mi?

Oncelikle karavaninizin uzerinde kac kilo oldugu yaziyor buna bir bakin. Sonra gidip bosken tartirin. Eger uzerine yazilan ile gercek kilosu tutmuyorsa ureticiye karsi yasal yollardan hakkinizi arayin.

Bir ureticinin ruhsat almasi gereken bir karavani istersen ruhsatli, istersen ruhsatsiz satarim diyebilme luxu oldugunu dusunmuyorum. Normalde olmasi gereken sizden istedikleri 2000TL ninde fiyata dahil edilip butun tuketicilere bu karavanin ruhsatli olarak satilmasi. Sonucta yasalar 2000 tl verene ruhsat verin, para vermeyene degisik yollardan ruhsatsiz karavan satin demiyor.

Sent from my iPad using Tapatalk

Hiç merak etme sevgili Melih Kardeşim,
Erba son 3 yıldır ürettiği karavanların üzerine artık ağırlık yazmıyor.

Bence agirlik yazip yazmamasi onemli degil. Bos agirlik tartilip faturasi birlikte ruhsat yasal yoldan, hatta ucretsiz istenebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR