RRC mi? Disco 1 V8 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gkr3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,491

gkr3

Ana Kamp
Herkese selamlar
Çok uzun bir süre için tek araç olarak kalacaktır.Bu araç gerektiğinde beni sabahları ofise hafta sonları ve çeşitli etkinliklerde ise dağ tepe veya çamur içinde dolaştırabiliecek kapasitede olmalıdır.Aklımdan ve içimden defender geçiyor.O karizmayı o bakışları başka hiç bir land roverda bulamadım ama ne yazıkki şehir içinde öyle bir aracı kullanmak heleki yoğun istanbul tarfiği içinde kullanmak beni bir kez daha düşünmeye sevk etti ve istemeyerek de olsa vaz geçtim(Kim bilir belki 2. araca sahip olunca bir tane edinirim).Şu an aklımda iki tane model var.Biri range rover classic diğeri ise discovery 1 V8.İkisi içinde yazılan çoğu şeyi okudum.RRC nin arka cam çercevisinni paslanması veya bagaj kapağında pas sorunları çıkarması gibi problemleri görebiliyoruz.Ama bunlar benim için sorun değil.Her ikisininde oldukça konforlu olduğunu duydum ve arazi kabiletlerinin yüksek olduğunu duydum.Sanırım bu iki modelden biri benim aradığım modellerden biridir dedim.Yalnız duyduğuma göre rrc nin 3.5 motoru 3.5 olduğu halde disconun v8 i kadar yaktığını duydum.Bunun doğruluk payı nedir.Siz olsanız Disco 1 v8 mi yoksa range rover classicmi derdiniz.
saygılar
Biraz uzun oldu galiba ;D

Etiketler
Ynt: RRC mi? Disco 1 V8 mi?

gkr3' Alıntı:
Herkese selamlar
Yalnız duyduğuma göre rrc nin 3.5 motoru 3.5 olduğu halde disconun v8 i kadar yaktığını duydum.Bunun doğruluk payı nedir.Siz olsanız Disco 1 v8 mi yoksa range rover classicmi derdiniz.
saygılar
Biraz uzun oldu galiba ;D
merhaba RRC'nin 3.5 inin disconun V8'i kadar yakması normal çünkü Range Rover Classic'in motoru da 3.5 V8. Aralarındaki fark RRC flapper type Disco Hotwire tipi ECU kullanmaları. Ben bir range rover classic kullanıcısı olarak RRC'yi tavsiye edebilirim. Çünkü bana göre dizaynı gerçekten bugüne kadar yapılan en iyi dizayn.Tasarımcı Sir Charles Spencer King'e otomotiv endüstrisi çok şey borçlu. Disco I V8 de çok güzel bir araç ama fiyat açısından bakarsa RRC'ler daha hesaplı. Her iki aracın da gerek konforu gerek arazi performansı hemen hemen aynı. Zaten motor ve altyapı tamamen aynı. Sizin de bahsettiğiniz gibi bagaj kapağı paslanması gibi kronik sorunlar sizi rahatsız etmiyorsa RRC alınır derim. Zira ilk çıktığında Discovery pahalı RRC'ye daha ucuz bir alternatif olarak çıkmış. Yani o yıllarda RRC daha üst sınıf bir araç olarak geçiyor. Tabii ki nihai kararı siz vereceksiniz her iki araç da çok güzel bence.

Selam;

Her iki araçta da 3.5 V8 ve 3.9 V8 motor seçenekleri bulabilirsiniz. Otomatik veya düz tercihi size kalmış. 3.5'lar düz vitesle geliyor. 3.9'larda iki seçenek de var. 3.5'lar 136beygir civarı, 3.9'lar 183beygir. RRC'nin bagajı biraz uzundur, sorun olabilir. Her ikisi de 100 inch dingil mesafeli. Discovery'lerde iç hacim daha ferahtır; RRC yolda daha oturaklıdır. RRC 1994 yılında, Discovery 1 ise 1998 yılında sonlandırıldı. RRC alım maliyeti olarak daha ucuz olabilir. Bakım maliyetleri aşağı yukarı aynıdır. Discovery için daha çok aksesuar bulabileceğinizi düşünüyorum. Her ikisi de güzel araç.

Umarım tercihiniz sizi mutlu edecektir.

canım kardeşim ben öyle heves ettim aldım bir tane discovery ıı 2000 model valla 116.000km aldım sanırım 119.500 de sanırım masrafım 10.000tl yi buldu ve hala da masraf istiyor.aküsüne kadar yeniledim.ne zaman binsem o hafta garanti bir 800tl masrafı var.ha ben masraf etmedim ve masrafı yok diyenin arabasını da bir görmem lazım onun ki nerde imal edilmiş.(sanırım özel yapım :D)hele paran varsa benim gibi iki araban varsa diyorsanki evet alacam kafayıda yicem kapıda duracağına serviste dursun onada razıyım al kardeşim ama bence sana tavsiyem alırsan sıfırını al .benzinde benim ki sanırım 1.3 tl filan yakıyor. gazda .694krş yakıyordu bakımlarını yaptırdım 425 krş kadar düştü bence dağa çıkacaksan kirala bir araba.land rover discovery dağ arabası sanırım onun için yapılmış ama bence dağa seni değilde kendini gezmeye çıkarıyor.

samet53' Alıntı:
canım kardeşim ben öyle heves ettim aldım bir tane discovery ıı 2000 model valla 116.000km aldım sanırım 119.500 de sanırım masrafım 10.000tl yi buldu ve hala da masraf istiyor.aküsüne kadar yeniledim.ne zaman binsem o hafta garanti bir 800tl masrafı var.ha ben masraf etmedim ve masrafı yok diyenin arabasını da bir görmem lazım onun ki nerde imal edilmiş.(sanırım özel yapım :D)hele paran varsa benim gibi iki araban varsa diyorsanki evet alacam kafayıda yicem kapıda duracağına serviste dursun onada razıyım al kardeşim ama bence sana tavsiyem alırsan sıfırını al .benzinde benim ki sanırım 1.3 tl filan yakıyor. gazda .694krş yakıyordu bakımlarını yaptırdım 425 krş kadar düştü bence dağa çıkacaksan kirala bir araba.land rover discovery dağ arabası sanırım onun için yapılmış ama bence dağa seni değilde kendini gezmeye çıkarıyor.

İyi geceler.
Ben halen başka marka bir arazi aracı kullanıyorum, ama merak ettim; 3500 km.de 10.000 TL masrafı aracın nerelerine yaptınız, konuyu biraz açabilir misiniz ?
Her gezi sonunda 800 TL. masraf ciddi bir rakam. Açıklayıcı bilgi verirseniz, bu sitede sizin aracın aynısını uzun süre kullanıp memnun olanlar yaşadığınız sorunla ilgili sağlıklı yanıt verebilir. Ayrıca bu araçtan almak isteyenlere de yardımınız dokunmuş olur. Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,797
Kaydolan Son Üyemiz
Baran58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR