Rot-Balans Sonrası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan refikonuroral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,891

refikonuroral

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bugün aracıma rot balans yaptırdım ve delikli rot diye tabir edilen uzun rotu değiştirttim. Usta parçayı taktım gerekli ayarları yaptım bir de direksiyon kutusu çok gevşekti sıktım dedi. Aracı çalıştırdım biraz ileri geri yaptım kapının önüne çıkıp. Direksiyon hidrolik. Daha önce direksiyon kuş gibiydi fakat sonrasında direksiyon taş gibi oldu. Ve arabada vızzzzzz diye bir ses gelmeye başladı. Yağ kutusundan çıkan hortumun değişmesi gerekiyor, hortum eskimiş büzülüyo ve yağ geçişini azaltıyo. Ses bu yüzden geliyo, direksiyon da bu yüzden serttir dedi adam. Kafam allak bullak oldu arabayı rot balansa soktum çıkarttım bi anda bu sorunlar olmaya başladı :S Sizce neden olabilir?

Etiketler
Ynt: Rot-Balans Sonrası

nedenini bilememde yaptırmış olduğun işlem ile direksiyonun alakası yok

Evet abi yok ama sanırım durum şöyle. Önceki sahibi satarken pompanın bozuk olduğunu biliyodu ve ben anlamiyim diye direksiyon kutusunu gevşettirdi. Usta da rot balans yaparken kutuyu fark edip sıkınca sorun ortaya çıktı diye düşünüyorum.

:smiley:)) direksiyon kutusunu gecşetip sıkamazlar yani sadece bağlantı noktası gevşer ama bu dediğin sorunu yaratmaz acıkcası yani o kadar gevşeyip acısını kaybedemez kutu hortum ezilip büzülmeside ayrı mevzu hidrolik hortumlar su hortumu gibi ezilip büzülmez eğer böyle bişe varsa zaten takılma yada hatalı hortum kullanım söz konusudur neyse hortum olsun yeterki sorun cok çüzzi fiyata yaptır bir hortum tak gitsin

Doğrudur abi ustaya da gösterdim hortumdan diil pompadan yapar dedi ama ben yinede seni dinleyip önce hortumu bir değiştireyim :smiley:

yahu sen en başta demişsin ya hortum büzülüyor vs diye ben o sebepten dedim :smiley:))

Hee anladım abi :D Ya evet hortum büzülüyor sanki böyle zorlanıyormuş gibi. İşte götürdüm ustaya o da dediki pompadan yapıyo. Pompa zorlandığı için hortum öyle oluyo. Bakalım daha neler görücez :D

karar verin ama hortum eskimiş burkulmuşmu yoksa pompa calışmıyo diyemi büzülüyor :smiley:)

Valla bende bişey anlamadım abi her ustada farklı sorunlar çıkıyo meydana :D Bi abide pompa varmış ama benim araca olur mu bilmiyorum uygun fiyatlı veriyor. Fotoğrafları ekliyorum Ünal abi sence uyar mı?

8u64p.jpg

8u690.jpg

8u690.jpg

uydurma adı üzerinde yeni hortum bağlantı yaparsın uydurursunda kasnak ölçülerine bak öncelikle :smiley:kasnaklar uyyarsa gerisi sadece teferuat

lafımı olur yahu böyle şeylerin :smiley:) nacizane bir parca yardımımız dokunuyosa insanlara ne mutlu bize

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

SON MESAJLAR

SON KONULAR