Römork Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,154
Ynt: Römork Sorunu

anladıgımkadarıyla benim ruhsata römörk işletmeme gerek kalmıyo zaten enfazla 300 . 250 kg geçmez alıcagım römörk zaten hollanda malı çok hafif ve orjinal bi römörk elle yerden kesilecek kadar hafif toplamda 400 bulmaz agırlıgı
bu şekilde takıp polisle sorun yaşamadan gezerim
dogrumu anlamışım olayı 750 kg geçmessem sorun yok

Etiketler

merhaba.bende şu an römork işi ile kafamı bayağı meşgul ediyorum.avcılık,zıpkınla balık avcılığı,köpek taşınması ve değişmez mangal kültürümüz için homojen bir römork kafamdan tasarladım.yurt dışında çok güzel modeller var.türkiyedede var.ama hem çok pahalı ve hemde tam ihtiyacımı karşılamayacak.başoğlu karavanın carette modelini inceledim geçen gün.8000 ytl istediler.birde aynı kasayı avcılara uyarlamışlar.arkadaki tüp bidon olan kısmı köpekler için yapıp kaplamasını kamuflaj desenli yapıştırma ile yapmışlar.onun fiyatıda 11000 ytl.Sonuç itibari ile bende yurtdışındakilerden esinlenerek kendi ihtiyaçlarımı karşılayacak şekilde bir römorku kendi işyerimde yapacağım.işin temelinde dingil var.makaslı yapacaktım sonra torsiyon sistemini öğrettiler.torsiyonlu dingiller 450 yt.ben çift dingil düşünüyorum.....sonuç, hurdacıdan 2 adet reno 9 dingili aldım.(torsiyonlu)220 ytl.daha önce römork kullanan dostlarım seninki ağır olur fren sistemi koy dediler.fren sistemini araştırdım.orjinal frenli kaplinler var.türkiyede 525 ytl deiler.belki araştırsam daha ucuzu bulunabilirdi ama,almanyadan akrabalara ebay dan sipariş verdim.(125 euro)750-1500 kg arası.....ürün bu (http://www.knott-anhaenger-shop.de/product_info.php/products_id/40/cPath/27_28/kf/kf_gesamtgewicht_500_3000kg.htm)yan tarafa bakacak tarafı itfaiye araçlarındaki gibi kepenkli sistem yapacağım.römork bünyesinde tüp,mangal,şemsiye,köpeklik,bidon,ızgara,tava,akü vb.... bir çok ihtiyacımı barındıracak....ayrıca esinlendiğim modellerden bir kaç resim yolluyorum......
sperrin-dog-trailers-3.jpg

trailer_gen3.jpg

dwtaircon.jpg

D2289-48.jpg

a60f_3.jpg

açıkçası bir proje falan düşünmüyorum.ruhsatta römork takar diyor.kayığımıda aynı araçla çekiyorum.artık yaptıktan sonra trafikte sorun çıkarsa düşüneceğim.

çift kabinlerin arkasına adanada amortisörlü fiberden kapak yapan arkadaşlar var ayrıce kabinde yapıyorlar . römorkun arkası birebir çift kabin boyutunda olursa üzerine be kabinlari oturtun cok palı degil muhakkak istanbuldada yapan vardır

Kanuna göre ağırlığı yükü ile birlikte 750 kg. ı geçmeyen römorklar için ruhsatta "takar" kutusunun işaretli olması gerekmiyor zaten mesele o kutuyu işaretletmek, ondan sonra istersen 4 ton römork bağla ;)

efe_41' Alıntı:
ama ruhsatınızdaki römork takar / takamaz ibaresi bölümünde takabilir olanının işaretli olması gerek..

bende de römork var gecen sene hurdacıdan aldım 450 kg Birgün trafik polisi durdurdu ruhsattaki römork takar/takmaz bölümüne baktı daha sonra ağırlığnı sordu araba da fatura vardı onu verdim son olarak stop lambalarına baktı ve iyi yolculuklar diledi

Ortaya birşeyler çıktı.Ama işlerim dolayısıyla hızlı ilerleyemiyorum.Bazı yerleri bozup tekrardan yapmak icap edebiliyor.İlk resimleri yolluyorum.Bu arada yurtdışından sipariş verdiğim çeki kafasıda geldi.
30072008107.jpg

30072008108.jpg

30072008109.jpg

Selamlar;
Şuan elimde t2 volkswagen minübüs şaseninin arka yarısı var. Römork yapmak için 2 hafta önce aldım. Torsiyonlu ve torsiyonlar tahmini 1 tona kadar yük çekebilecek durumda. T2 minübüs 1400 kg civarı. Motor ve şanzımanında arkada olduğu düşünülürse 1 tonu taşır gibi. Aracım ambulans kasası olduğu için orjinal çeki demiri yok. Olsada iş görmez kasanın içinde kalıyor. Orjinal Parçayı mı kullansamı yoksa topuz başlı aparatımı kullansam diye düşünüyorum. ( Orjinali sıfır 100 ytl, topuz başlı 15 ytl )Orjinal parça yatay harekete izin verebiliyor. Fakat hareket esnasında fren ve gazda vuruntu yapacaktır. Topuz başlı parça ise sessiz ve vuruntusuz olacaktır.

Arkadaşlar ben sürekli romörkle yolculuk yapıyorum kısaca şöyle bilgi verebilirim
Araçda romörk takar ibaresi olduktan sonra istediğiniz romörkü takarsınız
Romörkde sinyal stop park kesinlikle olmak zorunda polisin ilk baktığı şey
750 kg konusuna gelince bu kg aşan romörkde mühendis tarafından projelendirilmiş olması gerekiyor
Bu işi yapan ciddi üreticiler bunu TSE belgeli seri numaralı metal bir etiketle romörk şasisine perçinliyor
Ben 4 tonluk tekne ile bircok cevirmeye girdim hiçbir polis suana kadar bana fatura yada proje sormadı tek baktıkları ruhsat ve romörk ışıkları

dalgakıran' Alıntı:
Arkadaşlar ben sürekli romörkle yolculuk yapıyorum kısaca şöyle bilgi verebilirim
Araçda romörk takar ibaresi olduktan sonra istediğiniz romörkü takarsınız
Romörkde sinyal stop park kesinlikle olmak zorunda polisin ilk baktığı şey

Benim ruhsatda vinç ve çeki demiri yazıyor.
Sanırım römork yazması sorun olmaz çünkü kayık yada yük römorku belirtilmemiş.

[attachment=1]

Foto(580).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR