Aracım doblo. Çeki demirini taktırıdm ruhsata işlettim. Römorkumu aldım kullanıyorum. Yalnız römork tip onay belgeli olanlardan değil. Yani şasi olmayan römorklardan. Neyse 2 gün önce fırsatını bulup emniyete ruhsatla gittim dedim römorkum var bunun için tek plaka bastırmak istiyorum. Memurda ruhsata baktı dedi ki; Sanırım 750 kiloluk römork o yüzden plaka zorunluluğu yok. Bende dedim ki evet yok ama römork varken arabanın arka plakası görünmüyor buda polis uygulamasında sıkıntı oluyor onu ne yapacaz dedim. Mevzuatta zorunlu değil sizin römork için o yüzden bişey olmaz dedi.
Bende dedim ki trafikte ceza yemektense APP plaka gibi pleksiden plaka yapıyım. Ama başındaki mavi TR yazan kısmı falan koymayım diyorum ki bu seferde sahte plakadan ceza yeriz sadece plaka görünsün mantığında yaptım derim. Sizce doğru olur mu ?
NOT: Sanırım emniyetin 3. plakayı basması için tip onay belgesinin yani şasi numarasının olması ve faturasının olması gerekiyormuş. Römorku da bir araç gibi kabul edip aynı plakayı basacak ve o araçtan başkası ile çekilemezmiş.
Bende dedim ki trafikte ceza yemektense APP plaka gibi pleksiden plaka yapıyım. Ama başındaki mavi TR yazan kısmı falan koymayım diyorum ki bu seferde sahte plakadan ceza yeriz sadece plaka görünsün mantığında yaptım derim. Sizce doğru olur mu ?
NOT: Sanırım emniyetin 3. plakayı basması için tip onay belgesinin yani şasi numarasının olması ve faturasının olması gerekiyormuş. Römorku da bir araç gibi kabul edip aynı plakayı basacak ve o araçtan başkası ile çekilemezmiş.