Restorasyon Başlar Ben Söküyorum Ama Nasıl Toplanır Bilmiyorum :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan New Life Mimarlık Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,696
Ynt: Restorasyon Başlar Ben Söküyorum Ama Nasıl Toplanır Bilmiyorum :smiley:

Sanki CJ bizimmiş gibi kestik biçtik tentesini bile diktik :smiley: Umarım arkadaşımızın gözünü korkutmamışızdır.
Benim tahminim Kadir üstü açık kullanmak için hardtopu sökme düşüncesinde. Tente konusuna gireceğini düşünmüyorum.

Etiketler
nasıl

Seyit abi eğer bahsettiğin soft rop lar
http://www.thejeep.com/kayline/
Bu sitedekiler ise bence bestop tercihim olurdu.
İmalatıda orjinaline yakın yapabilmelte büyük başarı olurdu birde.

uploadfromtaptalk1404801701446.jpg

uploadfromtaptalk1404801666605.jpg

uploadfromtaptalk1404801673768.jpg

uploadfromtaptalk1404801692268.jpg

Abilerim son kararım kesin içine sıfır rollbar yaptırıp üstünü öyle keseceğim ve tekrar takılacak gibi bir kaç modifikasyon yapacağım biraz inceledim çok kolay bi işi var

Sizin tecrübelerinize taa ki şaseye inince şasenin boyasını sökerken ve tekrar boyarken çok ihtiyacım olacak ve zaten ondan sonra tek tek resim resim paylaşacağım ve soracağım burada canlı yayında hep beraber toplayacağız inşallah :smiley:)
Amerikadan rugged ridge leri de bi getirte bilirsem 2.5 inç tekerar toplama işini hızlandıracağım ama su an acelem yok yavaş yavaş söküyorum çünkü kit olmadan tekrar toplayamayacağım :smiley:

http://sahibinden.com/163206361

Bu linkteki yükseltme kiti bence uygun uçamerikadan gümrüğe takılma riski dahilinde getirmektense çokta pahalı sayılmaz

Amerikadan gilişi öyle gümrüklü falan değil yeğenim sürekli ordan makina parçası getiriyor araya kaynatacaklar 450 dolar gibi bir fiyatı varmış galiba
Aslında yeri gelmişken sorayım
4 inç mi 2,5 inç mi yükseltmeliyim aklımdaki 2,5 ama ercanaslan linkindeki 4 inç
Emin abi mail için çok teşekkürler
Seyit abi meslek mobilyacılık oldugu için döşemeci arkadaşım çok :smiley:
Ama gerek kalmayacak inşallah ...

New Life Mimarlık' Alıntı:
Amerikadan gilişi öyle gümrüklü falan değil yeğenim sürekli ordan makina parçası getiriyor araya kaynatacaklar 450 dolar gibi bir fiyatı varmış galiba
Aslında yeri gelmişken sorayım
4 inç mi 2,5 inç mi yükseltmeliyim aklımdaki 2,5 ama ercanaslan linkindeki 4 inç
Emin abi mail için çok teşekkürler
Seyit abi meslek mobilyacılık oldugu için döşemeci arkadaşım çok :smiley:
Ama gerek kalmayacak inşallah ...
Ben 4 inch derim

Abi girecekmisin off road a???

gireceksin bas 4 inç'i. ama sonrasında mutlaka pitarm dahil olsun kutuda

İsrafil kardeşim pek offroad düşünmüyorum amatör av falan ;)
Bu arada sökme işi devam
Tüpü de söktüm :smiley:
Arabanın aiçi tamamen bitti şimdi üstünü açmak var sırada
Ön cam ile birlikte çıkartacağım üstü bir takım ön camım daha olacak yazlık
Hartopu takarken öncamın altından civataları sıkıp camları değiştireceğim sadece inşallah olur
Üstü kesmek biraz riskli geldi bana ayrıca takarken üstü nasıl oturtacağım da basmadı kafama alttan söktaklı yapmaya karar verdim bakalım ne olacak
Bu arada arka içi de gayet düzgün çıktı :smiley:

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Görüyorumki arka kısım tabanı tırtıklı aleminyum kaplanmış. Önermediğim bir uygulama. Altı kimbilir ne durumda. Aralardan sızan sular altını çürütmemesi elden bile değil. Mümkünse çılartsanız daha iyi olur diye düşünüyorum

Ben söktükten sonra pütür kaplama yaptım içini. Şimdi gönül rahatlığı ile iç dış yıkıyorum.

uploadfromtaptalk1404918150865.jpg

uploadfromtaptalk1404918159077.jpg

Uzerini kestim ama galiba ön camı yanlış yerden kestim :((
Çerçeveyi kesince jeepin üzerinde kalması gereken yer çerçevenin içinde kaldı :((
Ne yapacağım şimdi bennn ..

New Life Mimarlık' Alıntı:
Uzerini kestim ama galiba ön camı yanlış yerden kestim :((
Çerçeveyi kesince jeepin üzerinde kalması gereken yer çerçevenin içinde kaldı :((
Ne yapacağım şimdi bennn ..

Öncelikle panik yapmayacaksın. Fotoğrafa baktığımda ön çerçeve ve tavanın tek parça olduğu görünüyor.

Ekli dosyalar

• wind.jpg
    wind.jpg
    65.2 KB · Görüntüleme: 227

Üst kesim işlemi zor da olsa bitti
Ön camı harttop ta bıraktım
Emin abimin de dediği gibi yazlık çercevem ayrı olacak :smiley:

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Karar senin ama daha fazla hasar vermeden çürükleri onar ve CJ6'yı eski haliyle topla. Üstü açık olmasının hiçbir avantajı yok. Birkaç ay üstü açık kullanacağım diye orijinalliğini bozma. Kapalı haliyle çok daha düzenli bir görünümle ve istediğin değişikliklerle toplayabilir kafandan geçen bir araca dönüştürebilirsin. Birkaç tane CJ6 resmi buldum, mukayesesini yap. Seninki toplandığında bunlardan çok daha iyi durumda olacak.

001.jpg

002.JPG

003.jpg

004.jpg

005.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri