Rangerover Sport 2.7 Tdv6 Vs Rangerover 3.0 Tdv6 Vs Mercedes-benz Ml 320 Cdı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ardacavdar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,562

ardacavdar

Shell Helix Ultra
Yer
ANKARA
Web
www.shell.com.tr
Arkadaşlar hepinize iyi bayramler ve iyi forumlar dilerim.

Son 1 aydır araç almaya çalışıyorum; ama o kadar karışık ki kafam hiç bir çözüme ulaşamadım.
İnşallah sizlerin de yardımı ve görüşleri ile en kısa zamanda bir çözüme ulaşabilirim.

Öncelikle bütçe...
110.000TL tavan olacak bir bütçem var.

Almayı düşündüğüm araçlar da
* RangeRover Sport 2.7 TDV6 (2005-2006)
* RangeRover 3.0 TDV6 Vogue (2002-2006)
* Mercedes-Benz ML 320 CDI 4 Matic (2005-2007)

RangeRover ların kronik problemleri malum her yerde dillere destan.
Turbo, şanzıman, hava körükleri vs...
Kozmetik olarak da (deri ve tuş takımları) çok çabuk yıpranıyor olmaları.
Bu problemler de ciddi masraf oluşturuyor.

Aldığım yorumlar aşağıdakilerden ibaret:
"Bir kez bu bakımları yaptırdığın zaman bir daha sıkıntı olmaz."
"Temiz ve periyodik bakımlı araçta bu problemler olmaz."
"2006 sonrasında bu sıkıntılar yok."
"Vogue, evet sıkıntılı; ama Sport da bu sıkıntılar asla yaşanmaz."

Neye kime inanacağımı bilemedim.

Tüm bunlarla boğuşurken araya bir araç sıkıştı ki o da Mercedes-Benz ML 320 CDI 4 Matic.
Model yılı aralığı 2005-2007 olan W164 kasa.

Allaha şükür bu güne kadar hep Mercedes-Benz kullandım.
Dolayısı ile aracı çok iyi tanıyorum.
Kendim de zaten Mercedes-Benz de çalışıyorum.
Bakım, yedek parça vs. gibi sorunlarım asla olmayacaktır.

RangeRover çok beğendiğim ve aksesuar bakımından Mercedes-Benz den çok daha dolu bir araç.
Takdir edersiniz ki bu kadar para verip aldığım aracın da aksesuar bakımından biraz zengin olmasını istiyorum.

Kullanan ve tecrübe eden arkadaşlar sizler en iyi yol göstericiler olacaksınızdır.
Rica etsem beni aydınlatabilir misiniz?

Şimdiden ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Rangerover Sport 2.7 Tdv6 Vs Rangerover 3.0 Tdv6 Vs Mercedes-benz Ml 320 Cdı

Bahsi geçen araçları kullanmadım bilgim yok ama sizin durumunuz için en uygun olanı Mercedes, başka marka düşünmeniz gerek yok.

Ynt: Rangerover Sport 2.7 Tdv6 Vs Rangerover 3.0 Tdv6 Vs Mercedes-benz Ml 320 Cdı

Haklısınız mantıklı olan Mercedes-Benz; ama dediğim gibi RangeRover kişisel tercihlerden ötürü ağır basıyor.
Teknik olarak çekincelerim de sonuçlanırsa daha rahat karar verebilicem.

Arkadaşlar 1255 görüntülemeye sadece 1 cevap mı var?
Kimse kullanmadı mı bu araçlardan yada kimsenin bir fikri yorumu yok mu?

Yardımlarınızı bekliyorum lütfen...

Merhaba .Öncelikle bu kadar para vericem şu olsun bu olsun demişsiniz,kusura bakmayın bizim araçlarda (land rover) o kadarcık para ile iyi bir araç almanız mümkün gibi görünmüyor.Yada ancak 2005 -2006 aralığı olur onlar da tabii orası burası yıpranmış,km si yüksek araçlar olur. Kabul ederseniz bu da bir yorum. Saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim.

range rover sport 170 km sonrası iyi bile kullanılmış olsa kesin motor ister
bununda ankara için konusuyorum komple sandık motor gerektirmekte ,
yapılan rektefiyeler 1 2 ay sonra aynı sorunları vermekte ???
buda verilen paraya yazık olması demek ...

2006 düşük km range vogue bulunabilirse tadından yenmez ,
bende 2008 range vogue tdv8 var 3,6 inanılmaz alet

Haklısınız Enis Bey ben de aynı kanıdaydım sizinle; ama babam biraz baskı yapıyordu fazla göze batmamak adına.
Sonuç olarak iş tatlıya bağlandı.
Suphi Bey'in de söylediği gibi 2008 ve sonrası araçların sorunsuz olduğunu öğrendim.
Malzeme kalitesinin zayıflığı ise hemen hemen tüm kullanıcıların dilinde.
Bir süredir araştırıyorum perperişan oldum; ama dediğim gibi tatlıya bağladım.

2010 model Porsche Cayenne 3.0TDi araç aldım.
En iyisi sizlerin olsun inşallah.
Çok memnunum aracımdan.

ilgilendiğiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Mercedesin daha sorunsuz olduğunu duydum her ikisinide kullanan kişiden

Merhaba,

2010 model tdv6 HSE sahibiyim 98,000 km tam servis bakimli aldim su anda 120.000 km de hic bir sorun yasamadim, bu araclar cok kaliteli araclardir oyle milletin söyledigi gibi ariza mariza felan cikartmaz sonucta ariza cikaran bir arac olsa Land Rover bugüne kadar Land Rover olmazdi, gelelim sürüs ve bakim özelliklerine,

Arac cok rafine bir arac, gidisi ve havali süspansiyonlari ile son derece konforludur, koruklerde bir problem cikmasi mucizedir ancak nasil cikar hemen soyluyorum burayi iyi oku lütfen, kitapciginda da yazar araba lift ile kaldirilmadan once yapan servisin araci lift moduna almasi gerekmektedir, oda aracin yükseltme dügmesine basik tutarak süspansiyonlari kilitlemesi ile mümkündür, bizim millet 250,000 tl ye arac alip yetkili serviste cok gecirirler diye gitmek istemedikleri icin sanayide Sahinci bir ustaya götürüp güzelim araclarin bir yerini yapmaya calisirken baska yerlerinin bozulmasina sebep olmaktadirlar, bu araclar yetkili servis disinda hic bir ustaya ellettirilmemesi gerekir, somunlarini sökmek icin gereken anahtari bile özeldir, herhangi baska bir ölcü ile acmaya calisinca somunlari zedelenir.

Aldigimdan beri en ufak bir sorun yasamadim, derisi felan diger araclara ozellikle mercedese gore +10 daha kalitelidir, ayni model mercedeslere bak sokuk ve yirtiktir, Range Roverda boyle bir durumla karsilasmassin, tzercih ederdesen en az 2009 ve üzeri ve 3.0 olan modellerden alman moturu yeni teknoloji ve sansimanida power schifttir, yetkili servis bakimli oldugu sürece korkmadan alip binebilirsin, Mercedese bulasma sakin o modellerin %90 karoserinde pas ve cürükler mevcuttur, ayrica elektronik aksaminda problemleri cok cikiyor ayrica ozellik olarakta Sport dan %70 daha az özelligi vardir, yardimci olabildiysem ne mutlu, iyi sürüsler.

Merhaba aracinizin yakit tuketimi nedir acaba

2010 model tdv6 HSE sahibiyim 98,000 km tam servis bakimli aldim su anda 120.000 km de hic bir sorun yasamadim, bu araclar cok kaliteli araclardir oyle milletin söyledigi gibi ariza mariza felan cikartmaz sonucta ariza cikaran bir arac olsa Land Rover bugüne kadar Land Rover olmazdi, gelelim sürüs ve bakim özelliklerine,

Arac cok rafine bir arac, gidisi ve havali süspansiyonlari ile son derece konforludur, koruklerde bir problem cikmasi mucizedir ancak nasil cikar hemen soyluyorum burayi iyi oku lütfen, kitapciginda da yazar araba lift ile kaldirilmadan once yapan servisin araci lift moduna almasi gerekmektedir, oda aracin yükseltme dügmesine basik tutarak süspansiyonlari kilitlemesi ile mümkündür, bizim millet 250,000 tl ye arac alip yetkili serviste cok gecirirler diye gitmek istemedikleri icin sanayide Sahinci bir ustaya götürüp güzelim araclarin bir yerini yapmaya calisirken baska yerlerinin bozulmasina sebep olmaktadirlar, bu araclar yetkili servis disinda hic bir ustaya ellettirilmemesi gerekir, somunlarini sökmek icin gereken anahtari bile özeldir, herhangi baska bir ölcü ile acmaya calisinca somunlari zedelenir.

Aldigimdan beri en ufak bir sorun yasamadim, derisi felan diger araclara ozellikle mercedese gore +10 daha kalitelidir, ayni model mercedeslere bak sokuk ve yirtiktir, Range Roverda boyle bir durumla karsilasmassin, tzercih ederdesen en az 2009 ve üzeri ve 3.0 olan modellerden alman moturu yeni teknoloji ve sansimanida power schifttir, yetkili servis bakimli oldugu sürece korkmadan alip binebilirsin, Mercedese bulasma sakin o modellerin %90 karoserinde pas ve cürükler mevcuttur, ayrica elektronik aksaminda problemleri cok cikiyor ayrica ozellik olarakta Sport dan %70 daha az özelligi vardir, yardimci olabildiysem ne mutlu, iyi sürüsler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR