ranger cilerden yorum bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hilüxcü osi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,335

hilüxcü osi

BİR ZALİMDEN ALİM, BİR ALİMDEN DE ZALİM DOĞAR...
Yer
mersin

[ATTACH=full]100767[/ATTACH]

[ATTACH=full]100768[/ATTACH]

Ekli dosyalar

• DSCN5045.jpg
    DSCN5045.jpg
    72.7 KB · Görüntüleme: 236
  • DSCN5047.jpg
    DSCN5047.jpg
    64.9 KB · Görüntüleme: 226

Etiketler
Ynt: ranger cilerden yorum bekliyorum

[ATTACH=full]100772[/ATTACH]

[ATTACH=full]100773[/ATTACH]

Ekli dosyalar

• DSCN5040.jpg
    DSCN5040.jpg
    64.7 KB · Görüntüleme: 252
  • DSCN5042.jpg
    DSCN5042.jpg
    71.2 KB · Görüntüleme: 229

resimdeki aracı yeni aldım.mazda b-2500 4x4.
aracım 2004 model ve 100 bin kmde.aracım sürekli olarak tek kişi tarafından kullanılmış.ayrıca kesinlikle araziye girmemiş.sahibinin söylediğine göre 100 metre bile araziye girmedim,, sorsan arazi vitesini kullanamam diyor.zaten bende bunu serviste aracı yukarı kaldırdıklarında altındaki etiketlerden anladım.aracımın durumu bu.
sizlere yani rangercilere sormak istediğim sizde doğrumu yaptım mazda almakla. ???
bundan önceki aracım toyota hilüxtü 1987 model 4x4.şehir içi ve uzun yoldada kullandığımdan dolayı yetersiz geldi.toyotadan sonra mıtsubishi magnum 2003-2004 modellerinden birini almak istiyodum ama karşıma mazda çıkınca ayrılamadım doğrusu.aracımı alalı 10 gün oldu.yaklaşık 1400 km civarı yol yaptım.(şehir içi-şehirler arası-arazi)
şimdiye kadar olan izlenimim gayet iyi.konfor ve ağr takviye modu çok kullanışlı.aracımı kullanırken keyf alıyorum.motoru çok güçlü.bana istediğimden fazlasını veriyor.ilk kalkışlarda ve sonrasında çok seri.rampalarda çok güçlü.turbo oluşu çok güzel bi artı.
srangercilere sorum.dreksiyonun sol yanında 4x4 ile alakalı bi tuş var ne işe yarıyor anlamadım.bide bu araçlar sehir halindeyken 4x4 e geçiyormu?
defransiyel kilidi varmı?
yakıta gelince uzun yolda 230 kuruş şehir içi 300 kuruş tamamı arazide olmak şartı ilede 550 kuruş yaktım.bu değerler normalmi?
benim şahsi fikrim bana normal geldi ama sizlerinde yorumunu bekliyorum.
bide ranger ve mazda arasında ne gibi farklar var???
şimdiden cvplarınız için çok çok teşekkürler.....

Aracınızı güle güle kullanın. Direksiyonun solundaki düğme porya kilitlerini açmak için kullanılır. Arazi vitesini kullandığınız zaman porya kilitleri otomatik olarak devreye girer ve gösterge tablosunda da ışığı yanar. Porya kilitleri devredeyken (yani ışığı yanıyorken) 60 veya 80 km/h (tam hatırlayamıyorum,şoför tarafındaki güneşlikte yazıyordur) hıza kadar, sadece 2H ve 4H arasında arazi vitesi değişikliği yapabilirsiniz. (Vitesi 4L'ye geçiremezsiniz) Bu seçenek daha çok; yer yer çamurlu, karlı arazide veya asfaltta kullanmak için elverişlidir, aracı durdurmadan 2H veya 4 H yapabilirsiniz. 4L için her halukarda aracı durdurmanız şarttır. Aracı uzun süre 2H de kullanacaksanız direksiyonun solundaki düğmeye basarak porya kilitlerini iptal edersiniz, bu işlemden sonra 2-3 m. geriye gidilmesi porya kilitlerinin boşalması için tavsiye ediliyor.

Yakıt tüketimleriniz, mazota yapılan 1 ocak 2010 zamlarına kadar normale yakın değerlerdedir. Mazda ile Ford arasında dış görünüşten başka ciddi bir fark olduğu söylenemez. İkiside bildiğim kadarıyla aynı fabrikadan çıkıyor, mekanik tamamen aynı.

yorumunuz için teşekkürler.çok saolun.
anladığım kadarı ile sehir halindeyken aracı 4x2 den 4x4 e alabiliyoruz.peki almadan öncemi dreksiyonun solundaki düğmeye basacaz yoksa 4x4 e sehir halindeyken direk küçük vitesi kullanarak alabilirmiyiz.

bu arada akşam üzeri avda çekmiş olduğum birde resim paylaşayım sizinle.
ATTACH]

Ekli dosyalar

• sahibinden_DSCN5066.jpg
    sahibinden_DSCN5066.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 297

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri