fclef' Alıntı:Benim şahsi kanaatim aracın orijinal motorlusunu almak yönünde. Ama bu benim kıllığımdan kaynaklanıyor. Eğer üzerinde başka marka motor varsa ben sanki başka bir araç alıyormuşum gibi hissediyorum. Tabii bu benim şahsi görüşüm. Bu gösterdiğiniz iki araç da 85 model bana soracak olursanız 87-90 arası 3.5 ya da 3.9 (89'dan sonra çıktı) motor V8 alıp lpg ile kullanmanız. Zira range rover'ın bana kalırsa en önemli özelliği v8'in yüksek beygir gücü ve homurtusu. Dediğim gibi bana başka bir araçmış gibi geliyor bunlar. Ben de şu anda 3.5 V8 otomatik range rover kullanmaktayım ve çok memnunum. Nihai karar size ait olmak ve bütçeniz dahilinde olmak üzere benim naçizane tavisyem içleri daha temiz olan (bahsettiğim gibi iç mekan parçaları zor bulunuyor tabii ebay gibi alternatifler söz konusu ama her zaman için maliyet unsuru) başkaca araçlara bakmanız. ama derseniz ki illa dizel istiyorum tercih sizin ama bence dizele çevrilmiş bir range rover'ın bütün özelliği gidiyor bana kalırsa...
rangeone' Alıntı:Range Rover'larda 3,9 motorların 1989 dan sonra çıktığını bende duyuyorum ve bir kaç yazıda rastladım ama ben 1986 model bir Range Rover kullanıyorum ve üzerinde V8 3,9 enjeksiyonlu bir motor bulunuyor ve ruhsatta ise 3500cc olarak gözüküyor, ben bunun o yıllarda Türkiye'ye getirilen (ithal edilen) araçlarda uygulanan, büyük motorlu araçlardaki kısıtlamalara karşı veya vergisinin biraz daha düşük gösterilmek üzere öyle işletildiğini düşünüyorum. Kimbilir belkide yanılıyorumdur ama aklıma da kurt düşmüyor değil !!! burası Türkiye her türlü şey olabiliyor. Bu arada Range Rover'ların motor numaraları tam olarak nerde bulunuyor? bir bilen varsa, bunu en kısa zamanda kontrol etmek beni çok rahatlacak bunuda belirtmek isterim.
sabri77' Alıntı:ben 2 sene 3.5 v8 kullandım; tavsiye ederim. 3.9u olursa daha iyi gibi geliyor bana. yakıt tüketimi 15 litre/100km. lpg civarındaydı. ben aracımı aldığımdan beri sanzımanından bir ugultu geliyordu hiçbir sorun cıkarmadı ama iki sene cıkarır korkusuyla bindiğim için en sonunda sattım. onun dışında kullanması cok zevkli bir arac hele arazide ve hele de camurda daha da zevkli hale geliyordu motor numarası ise sol yandan biraz eğilip bakınca motorun üstünde acıkca görülebiliyordu diye hatırlıyorum.
mrtakd' Alıntı:yardımlarınız için teşekkür ederim en iyisi biraz daha araştırma yapayım