Range Rover Vogue(L322)için hafif off road a uygun 4mevsim Lastik var mıdır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atlvlk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,468

atlvlk

RANGE ROVER VOGUE L322 TD6
Yer
Istanbul/ATASEHIR
Web
www.voguemobilya.com
Selamlar Arkadaşlar,
Konu başlığında da belirttiğim gibi RR Vogue 3.0TD6 aracıma,gerektiğinde hafif off road şartlarında, hafif karda ve
çamurda da kullanabileceğim, bunun yanında da şehiriçi kullanımda da sorun yaratmayacak bir lastik arıyorum.

Aracın orjinal lastik olçüsü 255/50/20 .
Bu ölçüde ve aradığım özellikleri karşılayabilecek lastik önerileriniz varsa bekliyorum lütfen.

Aracımda şu anda Yokohama Avid Suv M+S lastikler takılı.
M+S olmasına rağmen daha önceki Mercedes ML de kullandığım Continental Cross Contact M+S ile kıyaslanınca
hafif kar şartlarında daha kötü bit performansı var.

Önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

Range 2488.jpg

Etiketler

Ynt: Range Rover Vogue(L322)için hafif off road a uygun 4mevsim Lastik var mıdır?

bence size uyacak lastik pirelli scorpion srt olur. jant çapı kocaman olunca uygun lastik seçenekleri çok az oluyor. dikkat ettiyseniz kalın yanaklı lasitklerde daha dişli tekerlek üretmek mümkün. bence jant değişimi düşünün.buna değecektir. bana göre sizin aracınızda 17 janta kadar inerek konforda artış elde edersiniz. mesela bizdeki 3.0 CRD grand cheorkee de 17 jant kullanılıyor ve yol performansıda fena değil. 160 170 gibi süratlerde sıkıntı yaşamıyrosunuz ki bu tip yüksek araçlara çok bile bence.

Ynt: Range Rover Vogue(L322)için hafif off road a uygun 4mevsim Lastik var mıdır?

selam.. bence lastiklleri kışlık ve yazlık olarak ayırın. benim sürüş tarzım ( çok çok haf stabilize yollar, piknik vb amaçlı ve kayak merkezlerine zincirsiz, sorunsuz ve keyifle çıkma - inme ) bu şeilde, eğer sizinkide benzerse en doğru ve pürüzsüz çözüm bu.. 20" tekrlere 4 mevsim ve hafif bile olsa dişli lastik için yazık ve gereksiz olur derim. saygılar :smiley:

bu arada 17" ve üzeri lastiklerde yokohama ve pirelli ye bakabilirsiniz.hem çeşit bol hemde o ebatlarda hem perfomas hemde kış lastiklerinde başarı yüksek. ;)

Cevaplariniz icin tesekkurler..

Iki takim jant ve lastik kullanmayi tercih etmiyorum.20 inch jantlar icin su anki lastiklerinden (Kis ve hafif arazi kosullarinda) daha iyi
performansli 4 mevsim lastigi ariyorum aslinda.
Pirelli Scorpion STR de 255/50/20 olcu var mi kontrol edecegim.
Amerika ve Ingiltere Land Rover forumlarinda Range Rover icin 20 inch jantlara AT ve MT lastikler uygulamislar.Ama lastik capini biraz
buyutmusler.255/50/20 olmasi gereken olcu yerine 285/50/20 AT lastikler kullanmislar.

Yani 76,3 cm lastik capini 79,3 cm e cikarmislar.
Ben lastik capini degistirmek istemiyorum.Gerci 285/50/20 olculerinde AT lastik de bulamadim.

Bulunabilirse uygun olcude AT lastikler sehirici kullaniminda da tercih edilebilir mi?Yani 4 mevsim lastik gibi?

Yurtdisindan birkac ornek;
1. lastik Falken Rocky Mountain ATS tires. The size is 285/50/R20
2. lastik 20' cooper zeon ltz 285 50 20

Falken_ATS_Front.jpg

Falken_ATS_Side.jpg

02042009198.jpg

At lastiklerin fren performansı düşük oluyor ve gürültü seviyesi görece fazla oluyor.

tabiki öncelikle zevk meselesi, dünyada bunu yapanlar ve fantezi olayına girenler vardır ama ben bu aracın zerafetine ve hatta kullanım amacına AT ve MT latikleri uygun göremedim. ama neden olmasın olabilir.. sevgiler :smiley:

Merhabalar,
Sizin aracınızda kullanabileceğiniz dört mevsim 20 inç jant benim elimde mevcut.
Lastik ebat ölçüsü 275/45 R 20 XL 110 V COOPER ZEON XST DESENİ
Lastik resmini ekte görebilirsiniz.

ZEON-XST.jpg

Atilla bey iyi günler.Goodyear wrangler HP dört mevsim modelinde 255-50-20 ebat üretim var.İster seniz Goodyear sayfasından inceleye bilirsiniz.

wrangler HP pek iyi bir lastik değil. çok çabuk eskiyorlar ağır araçların altında. RR 2.5 ton o lasitklerin ömrü 20000 km civarında olur sadece. GC WK da 25000 km civarnda dökülmeye başladı dişlerin köşeleri.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

SON KONULAR

Geri