Range rover classic 40km'nin üzerine çıkmıyor!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,652
Ynt: Range rover classic 40km'nin üzerine çıkmıyor!

sonuçta araç GÜÇ üretemiyor .. ya yeterli yakıt gelmiyordur yada kompresyon kaçağı vardır aktarma organlarında sorun yoksa ...

Etiketler

BU ARACIN PİSTONLARINDAN BAZILARI ÇALIŞMIYOR OLABİLİR
BUJİLERİN SIRALAMASINDA DA SIKINTI OLUR ÜST SİLİNDİR KAPAK CONTASI DA ORJİNAL OLMAYABİLİR

Merhabalar arkadaşlar,
Ben çok severek 98 senesinde 95 model 2000i bir temra aldım görüntü harika, işin tersi sinyal verdiniz klima ekran kapalı haldeyken bile tam devir çalışıyor, ne bileyim çam açınca, silgi çalıştırınca, sellektör yapınca kısaca hangi elektrik düğmesine eliniz değdimi tam devir çalışıyor.Servise gittim usta geldi torpido gözünün altında bir parça çıkardı bu değişecek dedi değişti bizim arıze devam, yok klima ünitesi değişecek dediler test için birtane taktılar hiç fark etmedi.Susturabilmek için kontak kapatmaktan başka çare yoktu, bazan 10 km lik yolda belki 30 defa kontağı kapatıp açardım.
Bende arabayı çıkardım pazara ve aynı gün sattım, teslim alacaklar bir elektirikci arkadaşa olayı anlattım abi dedi şase kablosu gevşemiştir sıkarım geçer dedi ve dediği oldu.Satınalan çocuklara sordum kesinlikle bu sorunla karşılaşmamışlar.
Yani çok basit şeyler servislerde demekki gözden kaçabiliyor,
Ben Kartal Tofaş Bayyi ve yetkili servisi olan Evsan Aş ye gitmiştim (şimdi otomotiv sektöründe değiller isimlerini o nedenle yazdım) bana gösterilen ilgi ve alakadan dolayı sadece ve sadece onlar için 2000 senesinde Fiat Scudo araba aldım onlardan 10 sene kullandım ve müşterileri oldum.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Sorunu ile ilgili yardım isteyen arkadaşlar nedense çözümü bulduklarında paylaşmak lütfunda bulunmuyorlar çözümlerini kendilerine saklayarak hiç bir kazanç saglayamazlar bundan emin olsunlar.

CEM50' Alıntı:
Sorunu ile ilgili yardım isteyen arkadaşlar nedense çözümü bulduklarında paylaşmak lütfunda bulunmuyorlar çözümlerini kendilerine saklayarak hiç bir kazanç saglayamazlar bundan emin olsunlar.

Katılıyorum.

Arıza kodları nelerdir kayıt ettinizmi?
İkincisi Çok land ustası var fakat bu aracı diagnoza bağlayabilecek usta yada cihaz sıkıntısı var.
Şöyle ki bu araçlardan piyasada fazla olmadığından ne bağlanacak yeri bilen var nede daha önce bu araçlarla uğraşan.
Sizin aracınızda motor işletim sistemi diagnozu için aracın farklı bir yerinde bulunan soket (14 cux)kullanılır sağ torpido alt kısmı yanılmıyorsam bu soketten arıza kaydı okundumu?
Öncelikle yakıtmı ateşleme midir onu ayırmak gerekir ki sizin aracınızdaki arıza hem benzinde hemde lpg de olduğuna göre yakıt diyemeyiz.
Geriye kalıyor ateşleme Onu da bobin değişti diyorsunuz.Çoğu zaman diagnoz yardımcı olamıyor,çünkü o yıllarda bu araçlarda kullanılan işletim sistemi diagnozu çok gelişmiş değildir.Bu sebepten eğer ölçüm ile bir sonuca varılamıyor ise geriye parçalrı söküp denemek kalıyor tabi aynı araçtan bir tane daha bulunabilinirse?

Yapılanları tek tek sırası ile yazabilirseniz yardımcı olmaya çalışırım...

ftdi_with_tts_front.jpg

merhaba aracın tevzi makarısını degiştirdinizmi bilmem ama degiştirip denermisiniz bende 1988 rrc var aynı sorunu bende yaşadım aracı aldıgımda distribütör kapagı kablolar ve tevzi makarasını degiştirdim bir süre sonra sorun başladı çok miyavlattı bizi sonunda bulduk makara içinden hafif çatlamış devir yükselince veya ısınıca yapıyordu yardımcı olursa sevinirim saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR