Range Rover Arazi Şartlarında Ne Kadar İş Görür

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,908

muta

MURAT TAVŞAN
arkadaşlar merhaba.
Range Rover arazi şartlarında ne kadar iş görür , konu hakkında bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

land-rover-60-years-anniversary-324.jpg

Etiketler

Ynt: Range Rover Arazi Şartlarında Ne Kadar İş Görür

sözkonusu olan araç eğer resimdeki classic ise; camel trophy resim ve videolarına bakmak yeter :D

evet öğrenmek istediğim model resimdekinin aynısı

RR arazide oldukça kabiliyetli bir araçtır. Hem klasik (1976) hem de P38 (1999) modellerine sahip oldum. Doğal olarak arazide yaptıklarınıza bağlı olarak araçlarda yıpranma olur. RR Land Rover'in en pahalı modelidir her zaman. Genelde sahipleri kıyamadığı için arziye de pek sokmazlar. Bu nedenle sanki bu araçların arazide pek iş görmeyeceği gibi bir kanı oluşmuştur. Özellikle klasik modellerin (yukarıda ki resimde görülen) aks aralığı 100 inch tir. Bu ölçü 4 kapılı ve geniş bagajlı bir araç için çok güzel bir ölçüdür. Hem yolda hem de arazi de çok kullanışlıdır. Klasik RR nin yürüyen aksamı Defender ve Disco'ya geçmiştir. İlk V8 motor, LT77 şanzıman; LT230 transfer kutusu vs. hep ilk önce RR de kullanılmış daha sonra diğer modellere geçmiştir.

1) bu araçtaki lastiklerin markası modeli ve büyüklüğü nedir ?
2) daha büyükleri varmıdır ?
3) '' LAND ROVER 3.6 HSE TDV8 '' ye takılırmı ??
4) bunların 15-16' jant takılabilecek türleri varmı ??

Normal araçlardan daha geniş diye biliyorum. İlave genişlik ile heybetli bir görüntü olmuş. Peki disco ile kıyaslarsak, disco daha ağır basar gibi geliyor arazide.

jeep' Alıntı:
Normal araçlardan daha geniş diye biliyorum. İlave genişlik ile heybetli bir görüntü olmuş. Peki disco ile kıyaslarsak, disco daha ağır basar gibi geliyor arazide.

RRC ile Disco alt yapısı aynı,kupa daha geniş, RRC de uzaklaşma açısı birazdaha kötü ama konfor ve ferahlık hissi çok güzel bence asil araç.

Fotodaki araç çamur için değil muhtemelen buzul geçişi için hazırlanmış islandic rover, lastikler yüksek ihtimal 36 veya 37 inch 14,5 veya 15 kesit genişliğinde. yürüyen aksam buna göre modifiye edilmişse arazide herkesin tozunu attırır. ;D

Tuncay CJ' Alıntı:
evet abi kuru toprakta baya toz attırır...ama çamurda yerinde sayar o lastikle ;D ;D

O lastkle evet ama alt yapı o lastiğe göre hazırlanmışsa o ebatta bir swamperi nasıl çevirir düşünsene ;D

Tuncay CJ' Alıntı:
ah be abi zevkler işte ne diyeyim.. ;D

eee napalım ben her tür arazi aracını seviyorum mekanik olması kaydı ile , CJ de bunlardan biri ama eksiklerinide gözardı edemiyorum CJ lerin. ;D

Deep' Alıntı:
Bu araçtaki motor büyük ihtimal 3.9 V8 dir. Lastikler de 38 veya 40 gibi, offset jant ile balonlaşmış.
peki bizde rr 5.6 1999 model lpg li almayı düşünüyoruz artvine gidicez dağ bayır dolşıcağız yakıt tüketimi ne olur ve alınır mı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR