Ramzey QM 200 GY İnceleme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan torhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,132

torhan

Kamp II
Yer
Uşak
Web
www.orhansmmm.com
Ramzey'in kros modeli dizayn olarak oldukça dikkat çekiyor. Sarı siyah renkleri oldukça hoş. 200 cc'lik motor hacmine sahip tek silindirli 4 zamanlı motor 8000 devirde 11.5 beygir güç üretiyor. Tabiki bir motokros ya da enduro yarış motoru değil. Ama hafif arazi şartlarında oldukça kıvrak. Çamurlu arazide çok fazla balçık içine girmezseniz kontrolu rahat. Asfaltta ise kullanım kolaylığı daha fazla. Enduro ve motokros şartlarından anladığınız nedir bilmem ama bu motosiklet, çok fazla zora koşmazsanız sizi yolda bırakmaz.

Hidrolik süspansiyonları çok iyi çalışıyor. Eğer bir tümsekten atlayıp zıplamanız gerekiyorsa, sorunsuz geçiyor. Hem marşla hem de ayaktan çalıştırma olması büyük avantaj. Maksimum hızı 120 km. Yakıt kapasitesi 10.6 litre. Yaklaşık 130 km menzili var.

Beş vitesli şanzımanı rahat çalışıyor. Debriyaj ve vites geçişleri yumuşak. Eliniz ayağınız yorulmuyor.

Sele ve oturma şekli rahat. Gösterge paneli sürüş halindeyken rahat okunamıyor, paneldeki cam yansıma yapıyor. Motorun altındaki koruma parçası hem şık duruyor hem de tümsek geçişlerinde motoru darbelerden koruyor.

Ön disk fren güvenli duruş sağlarken arka frenin tambur olması ani frenlemede arka tekerleğin kitlenmesine ve kaymasına neden oluyor.

Sonuç olarak;
Bu 200 cc'lik kros tipi Ramzey modeli, hafif arazi şartlarında oldukça başarılı. Asfalt zeminde de yol tutuşu iyi. Gücü az olsa da Enduro'ya yeni başlayanlar için çok iyi bir öğretmen. Eğer yolunuz topraktan geçiyorsa ve birazda macera arıyorsanız bu motosiklet sizin için uygun demektir.

MOTOR
• Renk
Yeşil - Sarı

• Tipi
Hava soğutmalı,4 zamanlı,Tek Silindir,SOHC

• Hacim
97 cc

• Azami Güç
8800 dev/dk. 11.5 kW (15.4 BG)

• Yağlama sistemi
Yağ basınçlı karter

• Marş sistemi
Marş sistemi

• Debriyaj tipi
Yağlı, çok diskli

• Şanzıman sistemi
Sıralı, 5 vites

ŞASİ
• Şasi
Boru Tipi

• Ön süspansiyon
Teleskobik çatal

• Arka süspansiyon
Salıncak

• Ön fren
Disk

• Arka fren
Kampana

• Ön lastik
İç Lastikli 2.75-21

• Arka lastik
İç Lastikli 4.10-18

BOYUTLAR
• Tekerlekler arası mesafe
1400 mm

• Toplam uzunluk
2120 mm

• Toplam genişlik
850 mm

• Toplam yükseklik
1180 mm

• Sele Yüksekliği
760 mm

• Maksimum Yük Kapasitesi
150 kg (Yük=Sürücü / Bagaj Yükünün Top. Ağ.)

• Ağırlık ( Yakıt Dolu )
126 kg

• Yakıt kapasitesi
10.6 litre[attachment=1][attachment=2]

ramzey1.jpg

ramzey2.jpg

Etiketler
Ynt: Ramzey QM 200 GY İnceleme

Hocam.. Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederiz fakat full depo ile verdiğiniz menzilde bir yanlışlık olsa gerek çünkü 250 km'yi rahat devirir 10 lt benzin ile hatta geçebilirde.

Kazasız, belasız yolculuklar dilerim

Murat VURAL

Önemli değil Tolga hocam... Dikkatimi çekti, uyarayım dedim. Siz de farkına fardınız zaten aslnda mevzuyu hepimiz anladık...
Ramzey iyi motor, birkaç ufak tefek eksiği var, daha ucuza mal edebilmek için zannedersem. Honda, Yamaha gibi bu sınıf motorlara ulaşamayanların alabilmesi için üretilmiş.
Motor ne marka olursa olsun dikkatli kullanmakta fayda fayda var..

Kocaeli'den Selamlar
Murat VURAL

Elbette kasksız ve kıyafetsiz motora binmek çok tehlikeli. Herkes öncelikle can güvenliğine dikkat etmeli. Murat Bey bu konuya değindiğiniz için teşekkür ederim.

Bende 2 ay önce 2006 Model sıfır bir Ramzey QM 200 GY aldım. Başlangıç seviyesi için ideal bir Motosiklet. Şu an 1300 km de ve 1300 kmnin %90 ını Asvalt dışı kullandım.Sıcak havalarda ısınma sorununun dışında hiçbir problemle karşılaşmadım. Uzun süreli kullanımlarda sadece hava soğutma yeterli olmuyor.Fiyatına göre iyi bir Cross. Almayı düşünenlere tavsiye ederim.
Tolga Beye verdiği bilgilerden dolayı teşekkürler. Fakat benim motosikletimde ayaktan marş yok. Acaba Ramzey 2006 ları bitirip 2009 model getirmeye başladı mı onu merak ettim.

Ramzey Motorunu güle güle kullan kardeşim... Isınma problemi, arazi şartlarında yavaş kullandığınkullandığın için az gelen rüzgardan olsa gerek.. 90 km Hızla asvaltta gidersen ısınma sorunu olmaz, diğer bir nedeni de yağlama yetiştiremiyor olabilir. Motor sadece hava ile değil, yağ ile de soğur. Yağlama yetiştiremediği için sürtünmedne dolayı ısınıyordur.
Ayaktan çalıştırma yoktu gerçekten benim de dikatimi çekti. Demek ki eklemişler.. bazen lazım oluyor..

Arkadaşlar ben Uşak'ta yaşamama rağmen acak Bursa'da bulabildim. Gittim Bursa'dan aldım motoru. Şu an 2009 modeli çıkmıyor fakat kısa bir zaman sonra sanırım tekrar satışa çıkacakmış.

anlatımdaki önemli bir yanlışta ayaktan çalıştırma kolu yoktur arkadaşlar, çinlerin içindeki en iyi enduro dur

mrtvural' Alıntı:
Ramzey Motorunu güle güle kullan kardeşim... Isınma problemi, arazi şartlarında yavaş kullandığınkullandığın için az gelen rüzgardan olsa gerek.. 90 km Hızla asvaltta gidersen ısınma sorunu olmaz, diğer bir nedeni de yağlama yetiştiremiyor olabilir. Motor sadece hava ile değil, yağ ile de soğur. Yağlama yetiştiremediği için sürtünmedne dolayı ısınıyordur.
Ayaktan çalıştırma yoktu gerçekten benim de dikatimi çekti. Demek ki eklemişler.. bazen lazım oluyor..

Evet haklısınız. Tabi birde benim 120 kg lik ağırlığım ve rampa da eklenince motor ne yapsın :smiley:)

Durum anlaşıldı... :smiley: motoru fazla sıkmadan, doğru devirlerde kullanmaya çalış.. Yağını da değiştir, hava filitresini temizle..

Güle güle kullan.. Allah kaza-Bela vermesin. Bu arada RAMZEY200 deayakta çalıştırma yok, 150cc de var

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR