Rampacılar İsviçre Çıkartması - Ekim 2006

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sibelocal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,587

sibelocal

Moderatör
Mesajlar
208
Tepkime Puanı
7
(Videoyu izlemek için en son mesaja bakınız)

Rampacılar isimli freestyle snowboard grubunun rahatsız elemanları, geçen ramazan bayramı tatilinde cümle alem deniz kenarına akın ederken İsviçre Alplerindeydi. 3 günü Saas-Fee’de, 3 günü de Zermatt’da 3500-4000 metrelerde snowboard yaparak geçiren ekip elemanları, ilk gün oksijen yokluğu nedeniyle hafiften zorlandılarsa da, hemen ortama uyum sağladılar; kendilerini rampadan rampaya atarak, bedenlerini acımasızca dağlardan aşağı yuvarlayarak ve de gün bitiminde sudan ucuza kiraladıkları nefis dairelerinde gecenin geç saatlerine kadar (taa 21:00’e kadar filan!!) muhabbet ederek Alpleri fethettiler. Aşağıdaki fotolar işte bu kahramanlık destanından bazı anlar ve bazı manzaralardır, seyreyleyin ey Gezenbilir ahalisi !!


Rampacılar arife günü sabah Zürih’e ulaşmış, kendilerini Saas-Fee’ye götürecek olan 14:34 trenine kadar şehirde vakit geçiriyor..

HPIM0338


Tren yolculuğu inanılmaz, yemyeşil İsviçre vadileri arasında güneye doğru yol alıyoruz..

HPIM0369


4 saat kadar süren yolculuk sonrasında Brig’de kendimizi otobüse aktarıp bir saat daha sonra Saas-Fee’ye varıyoruz, hava kararmış, nasıl bir yere geldiğimiz hakkında hiçbir fikrimiz yok. İnceden sürünüyor olduğumuz için, ve daha da önemlisi yarın büyük bir gün olacağı için erkenden uyuyoruz, veee, sabah günün ilk ışıkları ile gördüğümüz manzara:

HPIM0371


Paslarımızı alıp heyecanla yukarı çıkıyoruz.. 3500 metrede Allalin Horn’dayız.. Ağlamak istiyoruzzzz, bulutların üzerindeyiz.. Gerçekten.. ;D

HPIM0381


Günler kayarak, atlayıp zıplayarak hatta uçarak geçiyor. Netekim fotoğrafta Zafer’i uçarken görebiliriz:

HPIM0403


Söyleyin dostlar ben ağlamayayım mutluluktan da kimler ağlasın :smiley:

HPIM0416


Snowpark’dan bir görüntü.. İrili ufaklı rampalar, railler, box’lar vs oyuncaklar..

HPIM0424


Ve 3 gün sonunda Saas-Fee’ye veda edip Zermatt’a geçiyoruz. Fotoğrafta görülen inanılası olmayan kütle , Alp’lerin en ünlü zirvelerinden biri olan Matterhorn. 4478 metre…

Zermatt

Bu da bir başka açıdan Matterhorn:

Matterhorn Riffelsee 2005 06 11


Bu noktada Matterhorn üzerine biraz bilgi geçelim: İtalyanca’da Monte Cervino olarak isimlendirilen ve İsviçre-İtalya sınırı üzerinde yer alan Matterhorn, zamanının dağcıları tarafından en çok korkulan ve dolayısıyla Alpler’de en son tırmanılan zirvelerden biri. 1858’den itibaren, özellikle İtalya tarafındaki güney sırtlarından tırmanmak için girişimler var ancak dik-düz-kaygan kayalar tırmanışa izin vermiyor. 14 Temmuz 1865’de, Edward Whymper, Charles Hudson, Lord Francis Douglas, Douglas Hadow, Michel Croz, ve baba-oğul iki Peter Taugwalters, Hörnli olarak isimlendirilen rotadan zirveye ulaşmayı başarıyor, ancak dönüşte Hadow’un ayağı kayıyor, Croz’unkini de kaydırıyor. Hudson ve Douglas’ı da sürüklüyorlar, kendilerini diğer 3 dağcıya bağlayan ipin kopması sonucu 1400 metre aşağıdaki Matterhorn Buzulu’nun üzerine düşerek hayatlarını kaybediyorlar. Douglas dışındakilerin cesetleri daha sonra bulunup Zermatt’a defnediliyor.


Teleferikle yukarı çıkarken Matterhorn’un görüntüleri:

HPIM0501


HPIM0504


Bu da pistten Matterhorn. Çok nefis fotoğraf için Zafer’e teşekkürler..

HPIM0497


Çeşitli pist, snowpark ve manzara fotoları:

HPIM0491


HPIM0493


HPIM0514


HPIM0536


Ve bu da Zermatt sonbaharında tatilin bitmesinin hüznünün fotoğrafı :D

HPIM0521
 

Etiketler
Ynt: Rampacılar İsviçre Çıkartması - Ekim 2006

birşey daha, fotoğraf makinasının attığı tarihler tamamen atmasyon, kaale almayınız, aldırmayınız ;D
 






Ynt: Rampacılar İsviçre Çıkartması - Ekim 2006

Sadece 14:34 değil, 03:02 treni, 17:58 otobüsü gibi çeşitlemeleri de mevcut :smiley:

Matterhorn konusunda bir ekleme daha: Bir sonraki Toblerone çikolatası yeyişinizde kutunun üstündeki dağ resmine bakın bakalım tanıdık gelecek mi, sonra da parçaların neden üçgen piramit şeklinde olduğunu bir düşünün bakalım ;)
 


Ynt: Rampacılar İsviçre Çıkartması - Ekim 2006

Sibelcim ellerinize ayaklarınıza sağlık.
Video çekimi keyifle izledim.
Kışın tadı ayrı güzel valla.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,479
Mesajlar
1,518,546
Kayıtlı Üye Sayımız
172,133
Kaydolan Son Üyemiz
sereze

SON KONULAR



Geri
Üst