Radar..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan anerkad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,150
Ynt: Radar..

marlon' Alıntı:
PRF'bilmediğmiz surce menzılı konusmak cok net olmaz ama sütre gerisi olmamak kaydıyla traklamak teorıde ve pratıkte mümkün. 100-140 km ile giden bir aracın hızı ıle 10000mhz ler sevıyesınde cıkısı olan bir sektor tevcıhli radarda alınacak puls lar bunu hesaplamaya yeter. malum hız problemlerınde ıkı mesafe ıkı mesafe hattı sonucu bulmaya yeter. Kaldıkı yukarıda konustugumuz hız PRF özeliklerinde sistem bunun daha fazlasını yapabılmekte. Eh birde araya siz bir programla difransiyel hesaplamayı katarsanız. varın soncu sız düşünün:smiley:)
Saygılar

hımss bu ilginç bir konu olmaya başladı cidden, hesaplar doğru da deniz şartları ile kara şartları arasındaki en önemli fark ve en önemli sorunu hafiften es geçmişsiniz sanki. menzil çözünürlüğü meselesini ve azimut açısını ne yapacaksınız:smiley:
ilk baştan beri bunu söylüyorum zaten asıl zorluk araçları birbirinden ayırmakta. yoksa çölde, denizde, havada biririnden yüzlerce metre uzaklıklaki araçları tespit etmek kolay bir iş. sorun sıkışık trafikte araçları birbirinden ayırmak, menzil arttıkça bu iş imkansızlaşıyor.

Etiketler

aslında bu cihazı kendimiz de yaparız gibi gibi, biraz araştıralım bakalım, türkiye dönünce bununla ve şu karavanlar için uydu anteni ile uğraşayım ben. marlon hocam senin fikrin nedir, bu radar tespiti ile ilgili, sonuçta sadece belli bir frekansda uyaracak alıcıdan ibaret.

Bence olur ..
radarın maxımum tespıt mesafesının ıkı katına kadar cozum uretır derım ..

Almanyada ki radarlari tespit edemiyor yalniz bilginiz olsun orda farkli bir sistem var..

2 araç yanyana aynı anda bizim polislerdeki uzun menzilli radara girerse ve yan yana giderlerse kilosu ağır olan kilitleniyormuş...
İmkansızı konuşurken nerdeyse evde radar imal edicez hadi hayırlısı...

hazır yapılmışı yakalanıyor, ya da geç haber veriyor zaten cezayı yiyorsun sanırım sorun burada çıkıyor, kesin işe yarıyorsa alın tabi, ben de inceliyorum bakalım almanya'da işe yaramıyor denmiş, sanırım frekans değerlerini sürekli değiştiriyorlardır.

valla o doğru tabi de bizde trafik kuralları tuzak kurmak olarak algılanıyor, dümdüz herkesin rahat gittiği dolayısı ile limiti aştığı yola hemen radar konuluyor, emniyet şeridi ihlali gibi çok daha ciddi bir konuda kimse parmağını kıpırdatmıyor, sinir bozucu biraz. ha rusya daha da beter, burada polis arabanın markasına bakıp durduyor rüşvetini alıp bırakıyor.

radar tespit cihazının en alasını bir süre kullanıp geri verdim yol boyunca herseye ötüp çileden çıkartmıştı,ayarlarını da yaptım yinede rahatsız ediciydi...

markası neydi, nereden ne kadara almıştın, ayar derken neler vardı biraz anlatsan hocam netten araştırıyorum şu anda nasıl yapılır diye yardımcı olur.

Radarın yerini algılayan aleti kullanan sürücü, Manisa-Akhisar istikametine yapılan radar çalışmasında yakalandı. Sürücüye 3740 TL Ceza kesildi

Konuya ilişkin Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Bilgi Edinme Bürosundan yapılan yazılı açıklamada: “ Bilindiği üzere İl Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce ilimiz Mimar Sinan Bulvarı üzerinde düzenli olarak radarla hız kontrolü çalışmaları yapılmaktadır.

Bu kontroller kapsamında 14.10.2009 günü saat 11.00 sıralarında Manisa-Akhisar istikametine yapılan radar çalışmasında, radar bildirim ekip görevlilerimizin, seyir halinde bulunan 34 ….. plaka sayılı otomobilde sürücünün çakmaklığa bağlı küçük elektronik cihazı ön konsoldan koltuğun üzerine bıraktığını tespit etmesi üzerine; bahsi geçen aracı 300 metre ileride bulunan kontrol ekibine bildirilmek suretiyle kontrolü sağlanmıştır. Radar kontrol ekibimiz tarafından araçta yapılan inceleme sonucu; sürücüler tarafından kullanılması suç teşkil eden “Radar Sinyalini Algılayıp Sürücüye Radar Olduğunu Sinyalle Bildiren Cihaz” olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu cihaza geçici olarak el konularak araç sürücüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 51/5-b maddesi (Hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları araçlarda bulundurmak)’tan suç tutanağı düzenlenerek mevcutlu olarak mahkemeye sevk edilmiş ve mahkemece şahsa 3740 TL. para cezası tatbik edilmiştir.

Ayrıca 01 Ekim 2009 tarihinden 14 Ekim 2009 tarihine kadar yapılan radarla hız kontrolünde, hız ihlali yaptığı tespit edilen toplam 1088 araç sürücüsüne Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmiştir. Bilgilerinize rica ederim.” Şeklinde yazılı açıklamalarda bulunuldu. Adem AYDEMİR İl Emniyet Müdürü 1.Sınıf Emniyet Müdürü

amadeus99' Alıntı:
hazır yapılmışı yakalanıyor, ya da geç haber veriyor zaten cezayı yiyorsun sanırım sorun burada çıkıyor, kesin işe yarıyorsa alın tabi, ben de inceliyorum bakalım almanya'da işe yaramıyor denmiş, sanırım frekans değerlerini sürekli değiştiriyorlardır.
Sinyal vermeye başladığında kapatmazsanız doğru ama ayarını yapıp ötünce hem ayağınızı gazdan hemde çakmaklıktan fişi çekerseniz sorun yok

amadeus99' Alıntı:
ağlıyacağım eh doğal evrim teorisi deyince e tahta niye kedi olmuyor diyen adamların bulunduğu ülkemde şimdi lazer ve elektromanyetik dalga teorisi dersi vereceğim, o dediğiniz fotoselle resim çekmek, izlediğiniz de o andaki hızınız. lazer nire 3 km nire hız ölçümü nire.

cok merak ettim bu kadar bilginiz olduguna ve bu kadar iddiali oldugunuza gore elektronik muhendisi olmasiniz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR