Pürenli Yaylası Çadır Kampı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan breakoutdoor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,600

breakoutdoor

365 gün aktif!
Mesajlar
102
Tepkime Puanı
0
Yer
istanbul
Pürenli Yaylası Kampı

Etkinlik Tanımı
Bu kamp turumuz için çok fazla birşey söylemeye gerek yok. Doğasına hayran kalacağınız bir yerde bir haftasonu geçireceksiniz. Mutlaka deneyin. Tur içinde 2 yayla göreceksiniz Pürenli ve Balıklı Yaylaları ayrıca birde Güzeldere Şelalesi görülüyor. Turumu

Genel Etkinlik Bilgisi
Civardaki 5-6 yaylası, Güzeldere Şelalesi ve ormanları ile muhteşem güzellikte bir mekan. Kamp alanı sessiz sakin sadece biz oluyoruz. Gürültü yok, çadır kurma yeri sorunu yok.

Yürüyüşleri de istediğimiz gibi uzatıp kısaltabiliyoruz.

Çadır kurma, uyku tulumu kullanımı hakkında bilgiler de veriyoruz.

Etkinlik Programı
1.Gün C.tesi: Sabah İstanbul'dan hareket. Saat 11.30'da yürüyüşe başlayacağımız noktaya varıyoruz buradan kamp alanına yürüyüş mesafesi 6 km. İsteyenler yürüyüşe katılmayıp araçla kamp alanına gidebilir. 2 saatlik yürüyüşümüzü tamamladıktan sonra. Kamp alanında öğle yemeğimizi yiyoruz. Daha sonra kampımızı kuruyoruz.
Çadırlarımıza yerleştikten sonra akşam yemeğine kadar serbest program. Dileyenler aksam ateş yakmak için odun toplamaya, rehbere yardıma gidebilir. Burada bir hatırlatma yapalım ne kadar çok odun toplanırsa ateş o kadar uzun yanar;) Fotoğraf çekmek için de çevreyi gezebilirsiniz. Fotoğraf için etrafta bayağı malzeme var. Akşam yemeğinden sonra gece yürüyüşü ve ateş başı eğlenceleri, sohbetler...

2.Gün Pazar: Kahvaltıdan saat 10.00'da önce kampımızı topluyoruz. Kamp toplandıktan sonra Pürenli Yaylasından Balıklı Yaylaya orman içi geçişimizi yapıyoruz. Bu geçiş yaklaşık 45 dakika sürüyor. Daha sonra aracımızla buluşmak için 6 km daha yürüyeceğiz. Araçla buluştuktan sonra Güzeldere şelalesine gidiyoruz Şelale ziyaretinden sonra öğle yemeğimizi yiyip İstanbul'a dönüyoruz. Kahvaltıyı iyi yapın çünkü öğle yemeğini saat 15.00 civarında yiyeceksiniz. Yol ve hava şartlarının uygunluğunda saat 19.00 civarında İstanbul'dayız.

Önemli Notlar
Bütün ekipmanlarımız Avrupa birliği standardına uygun olup, düzenli olarak bakım ve yenilenmeleri yapılmaktadır. Zorlu dağ koşullarında konforunuzu ve motivasyonunuzu arttıracak detaylar size daha sorunsuz bir tatil ve aktivite sunacaktır. Başlıca ekipmanlarımız:

Çadır: 4 mevsim su ve rüzgar geçirmeyen Vaude ve Redfox marka yüksek irtifa expedisyon çadırları.
Uyku Tulumu: Toros marka -18 derecelik uyku tulumları.
Mat: 1cm kalınlığında sentetik matlar.
Ocak: Aynı anda 3 yemek yapabilecek kapasitede Campmor marka protan ocaklar ve MSR marka benzinli yüksek irtifa ocakları.
Uydu telefonu: Acil durumlarda her yerde iletişim olanağı sağlayan uydu telefonları.
Telsiz: Kısa mesafede rehberler arası iletişimi sağlayan telsizler.
İlkyardım: Her türlü ilk müdahaleyi yapacak şekilde hazırlanmış ilkyardım setleri.

Yanında Getir
Bilekleri saran yürüyüş botu. Sert ve tırtıklı taban tercih edilmelidir. topuklu, kösele ve düz tabanlı ayakkabı giymeyin.

Yedek ayakkabı, çamaşır ve mevsime göre yedek giyim eşyası.

Yağmurluk veya panço.

Küçük bir sırt çantası (yiyecek, su ve kişisel ihtiyaçlarınızı karşılamak için)

Mevsime göre çakı, fener, gözlük, şapka, bere, eldiven, güneş kremi vs...

Yanınızda yeterli miktarda su bulundurun.

Hafif, kolay kuruyan, rahat ve dar olmayan giyisiler giyin. Kot giymeyin.

Ayrıntılı Bilgi İçin: http://www.breakoutdoor.com/act/preview/2608/Purenli_Yaylasi_Kampi.html

a8f8975f2e94b354c1451efe5b56a4ad_B.jpg


b9940157929d0c50b99fbf3354136d5a_B.jpg
 

Etiketler


Ynt: Pürenli Yaylası Çadır Kampı

Doğasına hayran kalacağınız bir yerde bir haftasonu geçireceksiniz. Mutlaka deneyin. Tur içinde 2 yayla göreceksiniz Pürenli ve Balıklı Yaylaları ayrıca birde Güzeldere Şelalesi görülüyor.

Civardaki 5-6 yaylası, Güzeldere Şelalesi ve ormanları ile muhteşem güzellikte bir mekan. Kamp alanı sessiz sakin sadece biz oluyoruz. Gürültü yok, çadır kurma yeri sorunu yok.

Yürüyüşleri de istediğimiz gibi uzatıp kısaltabiliyoruz.

Çadır kurma, uyku tulumu kullanımı hakkında bilgiler de veriyoruz.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,808
Mesajlar
1,523,882
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
KAMİL ZEYTUN


Geri
Üst