Ynt: PTT Kargo
PTT Kargo Ankara-İstanbul-İzmir üçgeninde (Bursa-Konya-Antalya vs gibi diğer büyük illeri bilmiyorum) özel kargo şirketleriyle aynı zamanda teslimat yapmaktadır.(1 gün)
Daha küçük illere teslimatlar biraz daha uzuyor tabi ki..Amway işimden dolayı sürekli kargo gönderen biri olarak şunu söylebilirim ki özel kargo şirketleri resmen vatandaşı soymaktadır. Memnun kalmadığım bir ürünü İstanbul'dan Amway'in İzmir'deki dağıtım bürosuna "Yurtiçi kargo" şirketiyle, Amway'le anlaşmalı olduğu için %25 indirimle göndermeme rağmen 15 lira ödedim. (Normal vatandaş fiyatı 20 liraya gelir)Aynı kargoyu PTT ile 4 liraya gönderebilrdim. Adresten aldırıp adrese bıraktırsaydım da fiyatı 10 lira olacaktı.
PTT Kargonun kötü tarafı çalışanlarının tam anlamıyla memur zihniyetinde olması. Bir şubede kargoda sıvı deterjan vs olmasını kimse umursamazken başka şubede kolluk bende kıllık bende mantığıyla dünyanın tantanası yapılabiliyor. Bana en az 15 kere PTT kargoyla ürün gelmiştir, 23 Nisan tatilinine denk gelen bir tanesi hariç(2 günde geldi) hepsi 1 günde geldi, en küçük bir sorun yaşamadım. Hatta İstanbul'a taşınırken İzmir'den ailem neyim var neyim yok PTT kargoyla yolladı, 100 lira gibi bir fiyata dev gibi koliler,2 tane en büyük boy valiz hatta bildiğiniz fırınlı ocak bile geldi. Başka şirket olsaydı 1000 liraya çıkamazdık.
Dayım sürekli firmasından kargo gönderiyor, şuan alışkanlıktan sürekli "Aras Kargo" ile çalışıyor. Hizmet olarak bir artısını göremedim, fiyat olarak da en az iki katını ödüyor. Küçüçük dosya bile 8 liraya geliyor(Ankara'dan İstanbul'a) PTT kargoda 3 lira.
Tabi ki işi özel şirketler genele vurulduğunda PTT'den daha profesyonelce çalışıyorlar ama büyük iller arasında, hele de kargonuzda akacak kokacak malzeme yoksa, boşu boşuna özel şirketlere tonla para vermek bana mantıklı gelmiyor. Ben işimi PTT kargoyla görüyorum, göremiyorsam Aras, hiçbir şans kalmadıysa Yurtiçi...