Piyasa içinde " kulakdan dolma" bazı söylentiler ; jumper için isim imajının sönük kalması , boxer için çok çeşitli motor seçeneği ve parça temininde güçlük ve pahalılık , ducato ise albenili fakat, en fazla yakıt tükettiğinden bahsederler. Gerçek sebebini blimiyor olsam da "madem ki; satıyor" aklıma doğru orantılı denklemleri getiriyor .
Aslında bunların dışında başka seçenekler olabilir mi ? diye düşündüm . Yukarıda belirtilen araçların yeni model motorları genellikle son teknoloji direkt enjeksiyon sistemli kısa stroklu direkt enjeksiyon yüksek devirli motorlar olmalılar . Naçızhane düşüncelerim der ki ; Hemen bir akım öncesi , binek ve hafif ticarilerin bir çoğunun kullandığı daha az devirli "commen reil" motorların biz karavancılar için daha elverişli olabileceği aklıma geliyor . Genelde biz karavancılar olarak çevreyi seyretme tutkumuz daha baskın gelmektedir . Bu motorlar ; daha düşük devirlerde daha yüksek tork verebilen , daha az gürültülü ,turbo , daha az yakıt tüketirler 15-17 M3 . Elektronik ve sensör destekli olması daha az yakıt yakabilme gayretinizi iyi değerlendiren , ayrıca doğa dostu uzun ömürlü motorlardır .
Biraz yüksek model içgüdüsünden ödün verildiğinde , fırsatlar degerlendirilip daha düşük model ve daha ekonomik araçları da gözden geçirmek akılcılık olabilir . Böyle durumlarda genel de aklıma Çok pahalı alınıp da ikinci eli pek fazla olmayan eski model (97-2000) vosvogen ve mercedes aklıma gelir . arandığında bulunabilen Temiz araçlar denk-geldiği oluyor . Bu araçların fazla km. li olması çok ürkütücü olmamalı . Düşük devirli (3600) olmaları yapısından dolayı sarsıntı yapmaması , Yeterince konforlu ve sessiz olması da değerlendirilebilir . Laf aramızda gezip tozmaya da daha çok paramız kalır .
Yahut da ben öyle düşünüuorum .
Hem merak etmeyin ! Yolda filan kalırsanız size yardım etmeye çabalayan bir çok iyi yürekli insanlar ile karşılaşabilirsiniz . Yolculuk anılarınızı yazarken de iyi bir yol hikayenız olur
salemlarım var sizlere .