Ynt: Propan bütan kartuş
Konu saçma bir yere gitmiş.
öncelikle, aslında zaten yazılmış, ufak tefek dalgınlıklar olabilir ama bunlar dışında bırakın uçağı, kargo firmasıyla bile birşeyler göndermeniz bugün neredeyse imkansızdır. ya beyan etmeyip risk alacaksınız ve birşey olduğunda başınız ciddi anlamda belaya girecek ya da şanslıysanız hiçbir şey olmayacak ya da gittiğiniz yerden edinme yoluna gideceksiniz.
benim size tavsiyem kartuşlu ocak yerine benzinle çalışan bir ocak edinmeniz yönünde olacaktır. bugün birçok markanın "multifuel" ocaklarını bulabilirsiniz her yerde. bunların özellikleri hem saatçi benzini (hegzan, white gas), yüksek oktanlı benzin (97, 100) hem de bütan-propan kartuş yakabilmeleridir. Uçağa boş yakıt şişesini koyup gittiğiniz herhangi bir benzinciden rahatlıkla doldurabilirsiniz yakıt tankınızı.
diğer taraftan sayın dursunfaki, söylediklerinizde haklılık payı olsa da bence söyleyiş tarzınız söylemek istediğinizin yanlış anlaşılmasına sebep olmuş. sizin tarzını bu olabilir ama kimse sizin tarzınızı bilmek zorunda değildir. ortak paylaşım platformunda da her zamanki tavrınızla değil ortak kullanılan tavırla yazmanız bence en doğrusudur. söylemek istediğiniz şeye gelince; likya yolu milli park statüsündedir. sizin bahsettiğiniz "kamp demek doğa ile başbaşa oranın imkanları ile yaşamak demek" tabiri maalesef milli park statüsündeki yerlerde pek işlemiyor. yani "ne gerek var kartuşa, nasıl olsa her yer dal yakarım ateşimi , oh mis" dediğiniz ve ateşi yaktığınız andan 10-15 dakika içinde tepenize binerler. kaldı ki milli parklarda -çok sıkı olmasa da- her yerde kamp kuramazsınız. ayrıca her ne kadar doğa ile başbaşa olsakta teknolojinin nimetlerinden yararlanmamak bana saçma geliyor. işin endüstri vb. kısmına girmeyeceğim o ayrı bir konu ama sizin de doğaya çıkarken sadece doğa'dan faydalandığınız zannetmiyorum.
sevgiler, saygılar.