Power Yağı!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alfonse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,398

Alfonse

Zirve
Power direksiyon hidroliğinin verimliliğini, viskozinetisini nasıl test ederiz, değişiklik periyodu var mı? Eski yağ power bıçaklarını yorar, bozarmış. Doğru mu?

Etiketler
Ynt: Power Yağı!

atf yağın viskozitesi bozulmaya başladıgında hem hidrolik direksiyon pompa hemde piston lastiklerinde orta uzun vadede problemler yaşanır
otomatik şanzımanlarda vites geçişleri ve ivmelenme sorunları baş gösterir orta uzun vadede tork konvektörleri ve yataklarda kaçırmalar (güç+yağ) başlar
yağda bozulma var veya başlamışsa renk kırmızıdan kahverengine dogru dönmeye başlar bunu anlamak için yağ çubugundaki yağdan beyaz bir porselen tabaga damlatıp hafifçe yayarsanız rengi çok rahat göre bilirsiniz bu renk testimiz (kagıt mendil veya kagıt havlu ilede renk tesbiti yapabiliriz seviye çubugu üstünde kagıt havlarının kalmamasına
dikkat ediyoruz)
kesin emin olmak için kokladıgınızda yağda yanık demir kokusuna benzer bir koku geliyorsa yağımızla vedalaşma zamanı
gelmiştir
yağımızı degiştirken sistemdeki filtreleri degişebilense degiştirin temizlenebilense temizlemeyi ihmal etmeyin.
otomatik şanzımanlarda ortalama yağ ömrü 35-40,000 kmdir hidrolik direksiyonlardada bu periyod çevresinde

Peki acaba Bu sistemlerde hangi filtreler olabiliyor ?

Ot. Şanzımanda bir filtre var acaba başka filtre yada temizlenmesi gereken birşey var mı ?

Hidrolik Direksiyon yağının değişiminde de filtreler yada temizlenmesi gereken yerler var mı?

Saygılarımla ...
Barış

Benim hidrolik sistemimde sorun yok, fakat çok titizim ve teknik bakıma oldukça itina gösteririm. Aracımı bir kaç ay önce aldım ve son bakımı tanıdığım yerde benden önceki sahibi tarafından yaptırıldığı için yakın zamandaki bakım periyodunun gelmesini bekliyorum. Son bakımından öncekileri araç İstanbullu olduğu için bilmiyorum, bulamıyorum. Hatta, belki, özelden İst. plakasını söylesem İst.' da gittiğiniz servislere arada sorabilirseniz sevinirim, belki yakalarız hikayesini.
Önceki bakımlarını ve bu fren ile power hid. değişim km.' lerini bilmediğim için kendimi ve aracımı korumak adına değişimleri sizden aldığım bilgiler doğrultusunda yaptırmayı planlıyordum. Cevaplarınız için binbir teşekkür...

Fakat,
Bu gün danıştığım, yıllardır tanıdığım, asla bilgiçlik yapmayan, çok tecrübeli ve güvendiğim bir başka markanın ustası ( performanslı, elit bir markanın yurtdışında teknik eğitimini tamamlamış, markanın spor kısmında belgeli teşekkürlü teknik şeflik yapmış, markanın özel servis sahibidir kendisi ) hem fren için hem power için, önceki yağ değişimlerini bilmediğimden, sorun yoksa değişim yaptırmamamı salık veriyor. Yanlış anlamayın lütfen, onu övmek veya sizinle bir kıyasa sokmak asla değildir niyetim... Sadece fikirlerini tartabilmemiz açısından bilgi verdim hakkında...

Usta, bu yaştaki bi makinada, Zamanında değişmediyse o yağlar, bazı kısımlarda, metal olsun, başka malzeme olsun, çeşitli kir veya nevi kaplamalar oluşmuş olabileceğini, benim yeni yağ koymamla bu kaplamaların sökülüp, tüm sistemde ( hortumlar, kauçuk aksam v.s. ) sorunlar çıkacağından emin olduğunu söyledi.
Power daki testi sizin dediğniz gibi kesin yapacağım, ÇoK TeŞeKkÜr.
Şimdi,
Soruma bide bu minvalde cevap vermeniz, çok değerli tecrübelerinizi bu aşamada bizle paylaşmanız doğru sonuca ve eyleme getirecektir bizi...
Bir de; power hidroliği filtresi varlığından haberim yok, detay verebilir misiniz?
Cevabınızı bekliyorum...
Yeniden Teşekkürler.....

hidrolik direksiyon yağ filtresi motor kompartmanı içinde yağı tamamladıgınız haznenin içinde sökülebilir veya sabittir
markalara göre farklılık olabilir
sabit tipse gazyağı benzeri bir sıvı ile hazne yerinden çıkartılarak temizlenir sökülebilir tip ise sadece filtreyi sökerek temizlenmeli
zaman zaman motor rölantide çalışırken hazne kapagını açıp yagın hareketini gözlemlerseniz filtrenin durumunu ögrene bilirsiniz (filtre çok nadirde olsa yırtılma yerinden çıkma gibi durumlarda yağ basıncı hazne dışına taşma sıçrama
yapabilir dikkat)

Vay be! Bilmiyordum. Teşekkür ederim. Cobra süper bu arada.... YouTube' da bi cobra humveee var. İzlediniz mi? Çok güzel. Linkine bakıyım, bulursam yollarım. Cobramız bide fırtına isimli motorlu top gururumuz bizim. Neyse.... Diğer konularda yorumlarınızı alabilir miyim? sağlama benziyorsunuz....

yerliyse vur bi tekmede senki pırıltı saçan beyinleri kahve köşelerine imkanı olanları diğer ülkelere gömelim
ZİHNİYETİNDE OLMADIGINIZA SEVİNDİM

CEM50' Alıntı:
yerliyse vur bi tekmede senki pırıltı saçan beyinleri kahve köşelerine imkanı olanları diğer ülkelere gömelim
ZİHNİYETİNDE OLMADIGINIZA SEVİNDİM

Ooooo....oooo....o...., Kundağ motorlu top'u geliştirip "Fırtına" ' yı yaratan ekipten, topun destek motorunu yapan Albay' la bile tanışıp sohbet ettim ben, teknolojileri çok ileri olan korelilere vermişler işi önce, becerememişler. Sonra bizim askeri ekip arge yapıp yerleştimiş destek motorunu küçücük zırhlı alana, sonra bide koreye ve pakistana satmışız bunları. İstersek her bişeyi en iyisinden yaparız, ama istemiyoruz galiba, nedense... Ostimde neler neler üretiliyor, biliyosunuzdur...
Bi de, 10 15 yıldır Recaro' ya koltuk yapıyoruz Bursa' da...
Çok ünlü firmalara jant yapıyoruz, fason, yıllardır...
"Keskin" Almanya'da Türklerin firması, dünya hayran. Ama,burada Keskin Jantların çin taklitleri daha çok satıyor, maalesf....

hocam hastayım diyosun gecenin üçünde klavye başındasın
saglık gittimi geri gelmiyo

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR