Ynt: Power Yağı!
Benim hidrolik sistemimde sorun yok, fakat çok titizim ve teknik bakıma oldukça itina gösteririm. Aracımı bir kaç ay önce aldım ve son bakımı tanıdığım yerde benden önceki sahibi tarafından yaptırıldığı için yakın zamandaki bakım periyodunun gelmesini bekliyorum. Son bakımından öncekileri araç İstanbullu olduğu için bilmiyorum, bulamıyorum. Hatta, belki, özelden İst. plakasını söylesem İst.' da gittiğiniz servislere arada sorabilirseniz sevinirim, belki yakalarız hikayesini.
Önceki bakımlarını ve bu fren ile power hid. değişim km.' lerini bilmediğim için kendimi ve aracımı korumak adına değişimleri sizden aldığım bilgiler doğrultusunda yaptırmayı planlıyordum. Cevaplarınız için binbir teşekkür...
Fakat,
Bu gün danıştığım, yıllardır tanıdığım, asla bilgiçlik yapmayan, çok tecrübeli ve güvendiğim bir başka markanın ustası ( performanslı, elit bir markanın yurtdışında teknik eğitimini tamamlamış, markanın spor kısmında belgeli teşekkürlü teknik şeflik yapmış, markanın özel servis sahibidir kendisi ) hem fren için hem power için, önceki yağ değişimlerini bilmediğimden, sorun yoksa değişim yaptırmamamı salık veriyor. Yanlış anlamayın lütfen, onu övmek veya sizinle bir kıyasa sokmak asla değildir niyetim... Sadece fikirlerini tartabilmemiz açısından bilgi verdim hakkında...
Usta, bu yaştaki bi makinada, Zamanında değişmediyse o yağlar, bazı kısımlarda, metal olsun, başka malzeme olsun, çeşitli kir veya nevi kaplamalar oluşmuş olabileceğini, benim yeni yağ koymamla bu kaplamaların sökülüp, tüm sistemde ( hortumlar, kauçuk aksam v.s. ) sorunlar çıkacağından emin olduğunu söyledi.
Power daki testi sizin dediğniz gibi kesin yapacağım, ÇoK TeŞeKkÜr.
Şimdi,
Soruma bide bu minvalde cevap vermeniz, çok değerli tecrübelerinizi bu aşamada bizle paylaşmanız doğru sonuca ve eyleme getirecektir bizi...
Bir de; power hidroliği filtresi varlığından haberim yok, detay verebilir misiniz?
Cevabınızı bekliyorum...
Yeniden Teşekkürler.....