Porya Hub Kilidi Sorunu Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TEYNIR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,907

TEYNIR

Ana Kamp
Yer
ANKARA
arkadaşlar merhaba 1998 2.0 v6 aracımın ön sağ tekerlekte bir cırlama ile servise gittim hub kilitini değiştirmemize rağmen 2 saat sonra aynı sorunla gene karşılaştık artık kırmadığımız hub kilit kalmadı sanırım bu arıza ile karşılaşan var mı arıza devam ediyor aracı durdurma noktasına getirince kırt kırt ses geliyor ve düzeldiğini düşündüğümüzde tekrar aynı korkunç sesi veriyor genelde araç soğukken daha fazla oluyor ısındıkça nispeten 5 km bir yapmaya devam ediyor. birde banada yakıt biraz fazla geldi normal de ne kadar yakması lazım teşekkürler

Etiketler
Ynt: Porya Hub Kilidi Sorunu Yardım

Geçmiş olsun!
Biraz daha ayrıntı verebilir misiniz? 4x4 konumunda mı yapıyor, düz giderken yapıyor mu? Yoksa sadece dönüşlerde mi yapıyor? Vs vs ..

4*4 konumunda yapmıyor 4*2 de yapıyor sanki hub yerine oturmuyor yada biraz suratlenince yerinden çıkıyormuş gibi bir olay ve çark çarka sürtüyormuş gibi bir ses. ses o kadar yüksek ki geçtiğimiz yeri inletiyor ve dönen bakıyor hız iyice düşünde de durmaya yakın sesi kesiyor. 10 km yolu 5 kere durma noktasına geleler gidiyoruz. 4*4 e aldığım zaman da özellikle bu sorun olduğu zaman araç çok yavaş gidiyor sanki arkasından bir şey asılıyormuş gibi, daha sonra boşa alarak 4*2 ye aktarım yapınca ve 2 metre geri gidince anca düzeliyor ama oda geçici 5 km sonra genelde yene yapıyor. ve 4*4 de hubdan kütürdeme geliyor sanki lastik yerine oturmaya çalışıyormuş gibi. aklıma başka birşey gelmiyor yardımlarınız için teşekkür ederim. İYİKİ VARSINIZ...

eğer sorunun husdan olmadığından ve hubsın düzgün yerleştiğinden eminseniz. aks kafası ve als kafası içindeki bilyelerin dağılıp dağılmadığını kontrol ettiriniz. belki problem budur.

erolsungur' Alıntı:
eğer sorunun husdan olmadığından ve hubsın düzgün yerleştiğinden eminseniz. aks kafası ve als kafası içindeki bilyelerin dağılıp dağılmadığını kontrol ettiriniz. belki problem budur.

aks başını değiştirdikleri halde sorun devam ediyor en az 5 adet hub denedik ama sorun kesilmedi, başka ne olabilir acaba hub ı söktürdüm acaba sorun başka birşeyden mi diye ses yok hub ı takıyorum 4*2 de gene çıyırtı ::smiley:

sorunun aks kafasından olduğundan emin gibiydim ancak şimdi ben de çok meraklandım. peki bu esnada hubsda aşırı bir ısınma var mı? çok iyi bilmiyorum ama bu ayna, maruti dişlisi dedikleri şeyler olabilir mi? dediğim gibi yerlerini tam bilmiyorum ama olabilir mi acaba.?

aklım almıyor. hem aks kafasını hem hubsları değiştirdiniz ve hala sorun devam ediyor!!!!!! çıkan aks kafasının içinde bir dağılma var mı?

erolsungur' Alıntı:
sorunun aks kafasından olduğundan emin gibiydim ancak şimdi ben de çok meraklandım. peki bu esnada hubsda aşırı bir ısınma var mı? çok iyi bilmiyorum ama bu ayna, maruti dişlisi dedikleri şeyler olabilir mi? dediğim gibi yerlerini tam bilmiyorum ama olabilir mi acaba.?

Ayna mahruti ile alakası yok neredeyse hub lar ile arasında 1 metre mesafe var

doğrudur. dediğim gibi yerlerini bilmiyorum.ancak aks kafası ve hubslar değiştiyse ve sorun hala devam ediyorsa, o bölgede başka sistem yok ki. diğerarazi aracımda daha yeni aks kafasını değiştirdiğim için, o bölgede başka bir düzenek yok. sonucu merak ediyorum

erolsungur' Alıntı:
doğrudur. dediğim gibi yerlerini bilmiyorum.ancak aks kafası ve hubslar değiştiyse ve sorun hala devam ediyorsa, o bölgede başka sistem yok ki. diğerarazi aracımda daha yeni aks kafasını değiştirdiğim için, o bölgede başka bir düzenek yok. sonucu merak ediyorum

hubların içi talaş gibi dağılıyor sanayiye fırsat bulup gidemedim son durumu sizlere bildireceğim

arazi kafasından olabılır gıbı gelıyor bana onunda cıkmasının adet fıyatı 300 lıra ıkıtellıde sımdı bırde amerıcan dedıklerı varmıs degıstırınce sorun cıkarmaz dıyolar cıftı 500 lıra bende taktırıp kullanan varmı sorun oluyormu merak edıyorum...

ses sağ taraftan mı yoksa iki taraftan da mı geliyor.?
sadece sağdan geliyor ise sağ aks direk aks yani sorunludur. veya ayna mahruti dişli diş sıyırmış döndürmeye çalışırken yalpa yapar ve sistemin gerisine zarar verir.
4*2 konumunda yaptığını söylüyorsanız hub lar yerinden geri çıkmıyor ve yukarda anlattıgım gibi olma olasılığı yüksektir

ön defransiyel inizi gözden geçirirseniz muhakak bir fikir verecek verilere ulaşırsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR