Portatif Vinç Yapımı ve Arazide Kullanımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 194
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,481
Ynt: Portatif Vinç Yapımı ve Arazide Kullanımı

ben ne diyorum siz ne diyorsunuz

boyanan yerlere vinç konulmuş çizimde , vinç oraya konamıyor ki diyorum...

Etiketler

Burda vincin oynaması sadece, dik bir yere çekmeye çalışırken sorun yaratabilir halat koparsa vinç kendi ağırlığı ile tampona vurur. Onun dışında halat gergin olacağı için büyük problem çıkartmaz sabit durmaması

teşekkürler kürşat bey , tampona vurma konusunu anlayan biri yazdı sonunda
ayrıca halen ümitbeyden ses çıkmadı tamponun diğer yerlerine de monte edilebiliyormuş gibi oralara vinç çizilmesi ?

s.forester' Alıntı:
ben ne diyorum siz ne diyorsunuz

boyanan yerlere vinç konulmuş çizimde , vinç oraya konamıyor ki diyorum...
Forester resimdekilerin vincin açılarının örneği olduğunu anlamanız gerekirdi

Kürşat bey bunu taa en başta söyledik ama bazı arkadaşlar anlamıyor yada anlamamazlıktan geliyor...

ümiterkan' Alıntı:
Forester resimdekilerin vincin açılarının örneği olduğunu anlamanız gerekirdi
Ümit bey bağcı dövmeye yönelik mesajları direk ihmal et bence

ümitbey yanlış noktaya yerleştirdiğiniz vincin açısı da yanlış oluyor , anlayabildiniz mi şimdi ?

tampon diye çizmişsiniz , çekilecek nesneyi tam karşısına yerleştirmişsiniz ve açıları çizmişsiniz . peki neye göre açıları ? tamponun 3 farklı bölgesine yerleştirilmiş vinçlere göre açıları... yani oraya hiçbir zaman monte edilemeyecek vince göre açıları... böylece çekilecek nesne hep tamponun karşısında kalmış. Şöyle düşünün dusterın yola basan lastikleri , gidiş yönü açık. Sağda solda ise taş , çamur vs var. Bu durumda dusterın yani çekicinin yeri sabit , e vincin tampondaki yeri de sabit ? batmış olan araç zaten sabit dolayısı ile resimde yaptığınız gibi serbest yerleştirmeyle açıyı ayarlayamazsınız. o yüzden diyorum kafanın oynaması faydalı ama tampona vuracak kadar esnemesi sağlıklı değil diye.

yanlış yere çizilen herşeyin hesaplanan açısı da yanlıştır , bu kadar zor mu hayalinizde canlandırmak ?
şimdi anlayabildiniz mi ?

ön tamponda o kadar alçakta kalıyorki vinç,gerçek anlamda bir kalma anında aracı önce krikoyla kaldırıp vinç takılacak halkayı vincin bağlanabileceği hale getirmek lazım.birde lütfen eğimli bir yerde deneyin vinci bizahmet.yokuş yukarı çekebilecekmi görelim bağcı dövücüler

çizmeye çalıştım , siz hem A hem B ye vinç koyup çizmiş ve açı göstermişsiniz.
Dusterın 2 yanında çamur ve gölet var , su var neyse.
vincin yeri mecburen B , batmış araç sabit , bakın bakalım açı nasıl ?

tampon sizin ister seversiniz ister demir tabla ile ezerek yararsınız , beni ilgilendirmez.
ben başınıza gelmeden tedbir almanız için yazıyorum.

bağ bahçe sizin olsun , bağcı benim yakın dostumdur...

Bu sefer ayrı tamponlarda yaptım anlaşılır olsun diye

Sevgili forester çiziminizde kare şekliyle olan yere vincin ucunu bağlamak sağlıksız olur, siz de öyle söylemişsiniz zaten. Vincin tam karşısında bir yere eğer bir şey yoksa toprağa ağaç gömülerek ona bağlanması daha sağlıklı olur, yanal çekimler söylediğiniz gibi bu vinçle ve diğer sabit vinçle pek sağlıklı değil.

BU DA BENDEN BİR ÇİZİM

Murat Bey adı üstünde portatif vinç, eğer ön tampona takacak yer yoksa sizi çeken araca vinci takıyorsun, eğer sizi çekecek araç yoksa bu sefer vinci ağaca bağlayıp elektriğini araçtan alıyorsun, portatiflik bu işte

ümiterkan' Alıntı:

niye gülüyon abi mantıklı değilmi tamponla vinç arasında ki parça aşağı yukarı hareket etmiyor ama ;D ;D

nhcteam' Alıntı:
niye gülüyon abi mantıklı değilmi tamponla vinç arasında ki parça aşağı yukarı hareket etmiyor ama ;D ;D
Haklısınız sizin projeyi destekliyorum sonuna kadar, sevgili nhcteam ;D

ümit bey nihayet uzlaşmaya başladık , 3 numaralı çiziminizde açının daha da daraldığı bir çekme pozisyonunu düşünürseniz sonunda olacak bu iş

neyse kabul etmişsiniz zaten cümlelerinizde...

sayın nhcteam sizin çiziminize zaten değinmiyorum komple hatalı

SON KONULAR - FORUM