Sukruantalya
Yeni Üye
Arkadaşlar aracım 15m3 Peugeot boxer. Araçta klima yok. Araç yolda giderken aldığım 1100w enerji harcayan portatif klimami kullanmak istiyorum.(1100w/12V=92Ah inverter kaybı ile 100ah olsa)
Arabamın alternatörü 80A/h enerji üretiyormuş.
200A yaşam aküm var.
Aküleri yolda giderken alternatör le şarj ederken, klimami inverterla kullanabilir miyim?
200Ah akülerim+alternatörle klimanın ihtiyacını karşılamak istersem hesabıma göre (saatte 20A akulerden karşılanacak) Hatta güneş panellerinden de gelecek gücü de katarsam yeterli olur gibi geliyor.
Deneyimli arkadaşlarin yorumunu bekliyorum. Araç klimasina 4000₺ istiyorlar.
Bu şekilde cozebilirsem süper olacak.Arac seyir halindeyken bu klimayı kullanicam. Durduğunda da kamp alanında elektrik alıp kullanicam
Arabamın alternatörü 80A/h enerji üretiyormuş.
200A yaşam aküm var.
Aküleri yolda giderken alternatör le şarj ederken, klimami inverterla kullanabilir miyim?
200Ah akülerim+alternatörle klimanın ihtiyacını karşılamak istersem hesabıma göre (saatte 20A akulerden karşılanacak) Hatta güneş panellerinden de gelecek gücü de katarsam yeterli olur gibi geliyor.
Deneyimli arkadaşlarin yorumunu bekliyorum. Araç klimasina 4000₺ istiyorlar.
Bu şekilde cozebilirsem süper olacak.Arac seyir halindeyken bu klimayı kullanicam. Durduğunda da kamp alanında elektrik alıp kullanicam