İYİMühendis
Kamp III
Mesut bey,.
Kaideyi bozmayan istisnaları pek kast etmemiştim aslında Teoman bey. Onlar zaten kampinglere girmedikleri gibi bazılarının yarım ton su deposu bile var biliyorsunuz. Bize göre bir çeşit parelel evren onlarınki..
Diğer taraftan bu kadar senedir ancak bir tanesine rastlamasam da klimasını jeneratörüyle kullanan normal karavancılar olduğunu forumlarda okuyorum. O yüzden acaba bizde de var mıdır diye sormak istemiştim..
Taze karavancı olarak bu yaz benim için bir deneyim olacak. Sıcakta Kum sahillerde karavanımı günübirlik veye tek gece konaklamalı kullanmayı düşünüyorum. TENTE bile almayacaktım güneşin yakıcılığını ve ağaç altı bulma ihtimalimin %20 civarında olduğunu düşününce. Aldık.
Şimdide Klima meselesi aklıma takılmış durumda. Klima bir çözüm mü? Sorun mu?
Güney sahilleri sizin bildiğiniz hiç bir yere benzemez. Klima taktırırsam 16m3 hacmi soğutması için elektrik bulamadığımız durumlarda ne yaparım? Beni haliyle düşündürüyor.
Henüz klima takılmadı. Klimasız çözümler bizi nereye taşıyacak göreceğiz. Gündüz güneşten kavrulan karavanda gece yatabilecekmiyiz. Meraktayım gerçekten.
Yoksa doğruca klimalı evime mi? Süreceğim. Sıkı bir yaz beni bekliyor.
Akü ve güneş paneli takviyesi ile klima çalıştırmanın zorluğunu okuyoruz. Klima çalıştıracak jeneratöründe ağırlığı problem.
Jeneratör alırsam kesinlikle. Bu klima çalıştırmak için olur yoksa Güneş enerjisine yatırım herzaman daha makul.