Portatif Çardak Alacağım, Ne Dersiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan focus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,746
Ynt: Portatif Çardak Alacağım, Ne Dersiniz?

Çardakları çadır gibi düşünüp ayaklarından ve yan gerdirme ipleriyle sabitlerseniz rüzgar dayanımları daha iyi oluyor. Bir de yan duvarlı modeller için çardağın yakınında olmadığınız zamanlarda duvarları kapamanızı öneririm zira rüzgar esmesi durumunda sabitlemeye falan bakmadan ya çardak komple havalanıyor ya da çubuklara çok yük geldiği için çubuklar kırılıyor.
Subaru takımının kullandığı gibi konstrüksiyonu daha stabil olan bir çardak Türkiye'de bulanınız var mı? Biz açık hava standlarında düzenli olarak çardak harcıyoruz, böyle stabil ve kolay kurulumlu bir şey edinebilsek çok iyi olur.

Etiketler

ytansug' Alıntı:
Çardakları çadır gibi düşünüp ayaklarından ve yan gerdirme ipleriyle sabitlerseniz rüzgar dayanımları daha iyi oluyor. Bir de yan duvarlı modeller için çardağın yakınında olmadığınız zamanlarda duvarları kapamanızı öneririm zira rüzgar esmesi durumunda sabitlemeye falan bakmadan ya çardak komple havalanıyor ya da çubuklara çok yük geldiği için çubuklar kırılıyor.
Subaru takımının kullandığı gibi konstrüksiyonu daha stabil olan bir çardak Türkiye'de bulanınız var mı? Biz açık hava standlarında düzenli olarak çardak harcıyoruz, böyle stabil ve kolay kurulumlu bir şey edinebilsek çok iyi olur.

Evet, o benim de aklıma geldi. Zorunlu olmadıkça yan duvarları kullanmayı düşünmüyorum. Çünkü, sadece dört yerden sabitlemesi var. Onlar da çok güçlü değil. Bir de çok büyük olduğu için fazla güçlü olmayan bir rüzgarda bile sıkıntı yaratabilir. Bakalım deneyip göreceğiz. Uçmasın derken biz de birlikte havalanır mıyız acaba... ;D
Gerçi çatıda, sivri noktanın üzerinde, üzeri tente parçasıyla örtülü 30x30 ebatlarında küçük bir delik var. Rüzgar geçsin diye yapılmış sanırım.

Sizin için İnsel Bey'in önerdiği çardaklar daha uygun olabilir. Şemsiye gibi hiç uğraşmadan kapanıyor. Maddiyat sıkıntısı olmasa ben de düşünmeden bunlardan alırdım. (Malum yakında Gezenbilir olarak bir düğünümüz var. Fazla açılmamam lazım.:smiley:)

dün metro markette resimdeki beyaz çardagı inceledim 39 lira bedava nerdeyse gayet kullanışlı geldi bana
diger renkli olanlar 69 lira resimdeki subaru çadırı ise parçasız olanlar tek hamlede açılan modelde var oda 100 lira civarı yanlış hatırlamıyorsam ,
fiyatlar kalitelerinegöre mantıklı geldi bana

Evet doğru. Yalnız, 100 lira olan benim aldığımdan. Açılıp kapanan tenteler 189 liraydı.

Maalesef akordiyon şeklinde açılan çardaklardan bulamadım. Bir tek Metro markette gördüm. 190 lira diyordu fiyatını. Biraz fazla geldi bana. Ben de Praktikerden şunu aldım. 110 liraya. Sağlam birşey.

Emrah Bey çardağınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben de aynı çardaktan aldım. Bir yıl tatilde Marmaris İnbükü orman kampında kullandım. Orası orman içi olduğundan çok kuvvetli rüzgar olmuyordu. Hafif rüzgarda da pek sorun olmadı.
Çardağı biz minübüsün önüne kurduk, perdeleri yanlara taktık, öne de kalın tülden perde yaptık. Gündüz perdeyi açıyor, gece kapatıyorduk ve çardak altında 2 kişi yatıyordu. Gayet memnun kaldık. Umarım siz de hoşnut kalırsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.