Pmr Telsiz Hakkında Acil Yardım..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SerkanTR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,658

SerkanTR

Yeni Üye
Esenlikler..

Arkadaşlar benim pmr telsizim var kız arkadaşıma da aldım bazen konuşuyoruz, bir başka arkadaşımda bir pmr telsiz var bu arkadaş yanımdayken mandala bastığında polis telsizindeki seslerin aynısı çıkıyor konuşup mandalı bırakıncada 5 tane sesi var aynı polislerinki gibi..

Bu nasıl oluyor acaba sormak istemedim kendisine?

Etiketler
telsiz

Ynt: Pmr Telsiz Hakkında Acil Yardım..

Roger bip
Özelliği varsa olur

iPhone

Yardımcı olurmusunuz bu telsizleri nereden alabilirim?

ben gerçek polis telsizini bir şekilde bulduğunu sandım bir yerden? eminmisiniz bu çocuktaki telsiz resmen polis telsizi gibi sesler çıkarıyor mandal aç kapat konuş kapat benimle konuşurken bendende aynı ses çıktı ben mandala basınca çıkmıyor?

Aselsan mt 975
Dene bir
İstediğin oysa al

iPhone

:smiley: abi bu telsiz değil.. polis telsizindeki sesleri çıkaran telsiz lazım bana :smiley:

Merhaba ;
POLİS telsizindeki sesi çıkarırsan işine yarayacakmı...?
Herhangibir yerde yanlışlıkla basınca 5 ton ID sesi senin başına bele olursa ne diyeceksin..?
Birilerine hava atmak için 5 li ROGER ( ANI ) ne işine yarayacak ..?

bunlara cevap verirsen o zaman arkadaşının cihazınınmarka ve modelini yazarsın ben sana anlatırım...

ama sen ne olur ne olmaz diye http://www.haberlesmeokulu.com web sitesine bir girip bak... belki fikrin olur...:smiley:

Görüşmek üzere

A.Tevfik Atabey
Telsiz ve Haberleşme Uzmanı
Afad Eğitmeni

Haberleşme ile bu kadar yakından ilgilenmek istiyorsanız bu işe ID tonlarından değil sınava girip radyo amatörü olarak başlamanızı tavsiye ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

GMRS' Alıntı:
Merhaba ;
POLİS telsizindeki sesi çıkarırsan işine yarayacakmı...?
Herhangibir yerde yanlışlıkla basınca 5 ton ID sesi senin başına bele olursa ne diyeceksin..?
Birilerine hava atmak için 5 li ROGER ( ANI ) ne işine yarayacak ..?

bunlara cevap verirsen o zaman arkadaşının cihazınınmarka ve modelini yazarsın ben sana anlatırım...

ama sen ne olur ne olmaz diye http://www.haberlesmeokulu.com web sitesine bir girip bak... belki fikrin olur...:smiley:

Görüşmek üzere

A.Tevfik Atabey
Telsiz ve Haberleşme Uzmanı
Afad Eğitmeni

Bakın amacım hava atmak şekil yapmak değil ben bu forumu ve diğer bir çok yeri uzunca takip edip sonra işe yaramaz bir heider aldım.. arkadaşımdaki telsizde motorola güvenlikçilerin kullandıklarından..

soruma yakın onlarca soru gördüm ve çoğu kötü niyetli insanların sorularıydı ve yazılanlar olumsuzdu olmaz vs gibisinden.

bende bunda görünce şok oldum..

Şimdi herkes telsiz eline alınca polisleri dinlermisin diye düşünür yada dinlermiyim? yada görenler telsizi sorarlar bu bir tabudur türkiyede..

Amacım nasıl yaptığı değil nasıl böyle bir şeyin imkanı olduğu ozaman dış devletler teröristler pekala poliside dinler jandarmayıda vs..

teşekkür ederim.

dturan' Alıntı:
Haberleşme ile bu kadar yakından ilgilenmek istiyorsanız bu işe ID tonlarından değil sınava girip radyo amatörü olarak başlamanızı tavsiye ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkürler, Malatyadayım yardımcı olurmusunuz yapmam gerekenleri?

SerkanTR' Alıntı:
Teşekkürler, Malatyadayım yardımcı olurmusunuz yapmam gerekenleri?

Kıyı emniyeti genel müdürlüğünün sayfasında sınav tariihleri ilan ediliyor. orayı takip ederseniz size en yakın sınav merkezi ile irtibata geçersiniz. sınav harcı yatırıldıktan sonra sınava girerek dereceye girmeye çalışıyorsunuz.
detay https://www.kiyiemniyeti.gov.tr/default.aspx?pid=187

forumda da konu ile ilgili başlıklar açılıyor. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=100050.0

Kolaylıklar dilerim. 73

Teşekkür ederim acaba sınav çok zor mu? ve neler sorulacak hiç deneyimim yok telsizlerde

Merhaba,

Amatör telsiz sınavları yılda en az 2 defa yapılıyor.
Sorular, teknik, mevzuat, işletme ve morstan olabiliyor.
Sorular, soru bankasından seçiliyor, çoktan seçmeli test ile sınav yapılıyor.

Müsaadenizle, biraz emek vermeniz gerekecek. Ki ben sınavın oldukça kolay olduğuna inanlardanım.

Önemli olan, biraz dinlemek. Görüşmeler nasıl yapılıyor, nelere dikkat ediliyor. Ben özellikle yurtdışı uzak mesafe görüşmesi yapıyorum. İngilizce bilmek elbette güzel oluyor. Ama temel İngilizce de yeterli.

Çin'den (bence) çok ucuza/hesaplı el telsizi getirtebiliyorsunuz. Sorun olmadığını söylüyor arkadaşlar. Yalnız cihazın fatura bedeli üzerinden KDV ödüyorsunuz. Benim bildiğim kadarıyla 40-50 Dolara dahi el telsizi getirtmek mümkün. Bunlar, VHF/UHF cihazlar. Kısa menzilli ve röle ile kullanılması uygun. Ancak açık arazide çok rahatlıkta 20-30 km görüşebilirsiniz (Ben Ayvalık Şeytan Sofrası'ndan İzmir rölesine girebilmiştim, ki mesafe çok daha fazla).

Bir iki temel bilgiyi benim sitede de (www.amatortelsiz.com) bulabilirsiniz.

Kolay gelsin

Esenlikler..

Arkadaşlar benim pmr telsizim var kız arkadaşıma da aldım bazen konuşuyoruz, bir başka arkadaşımda bir pmr telsiz var bu arkadaş yanımdayken mandala bastığında polis telsizindeki seslerin aynısı çıkıyor konuşup mandalı bırakıncada 5 tane sesi var aynı polislerinki gibi..

Bu nasıl oluyor acaba sormak istemedim kendisine?

Facebook'a Giriş Yap | Facebook

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,991
Kayıtlı Üye Sayımız
166,739
Kaydolan Son Üyemiz
serhat dinç

Çevrimiçi üyeler

Geri