Piri Reis - Kristof Kolomb İşbirliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,051

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
Piri Reis hakkında belgesel çeken Çeliker ne ile karşılaştı? İşte Piri Reis - Kristof Kolomb işbirliği

Piri Reis hakkında belgesel çeken Çeliker, Piri Reis’in ünlü haritalarını hazırlarken Kristof Kolomb’un haritalarından yararlandığını belirterek, “Araştırmalarıma göre, birbirlerinden bilgi alışverişi bile yapıyorlar” dedi

Türk havacılığının ilk kadın savaş pilotu, Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen belgeseliyle tanınan yapımcı-yönetmen Gülşah Çeliker, yıllardır üzerinde çalıştığı Piri Reis belgeselini tamamladı.

Uzun zamandır Piri Reis’in izini süren Çeliker, Kristof Kolomb’un Cenova’daki evine ve Vatikan arşivlerine girmeyi başararak, ünlü kaptan Andrea Doria’nın Papalık’a yazdığı Barbaros Hayrettin Paşa’yla ilgili “Barbaros Raporu”nu da buldu. Çeliker, Doria’nin raporunda, “Barbaros’un çok güçlendiğini, Osmanlı donanmasını organize ettiğini, güçlü denizciler yetiştirdiğini, Papalık’ın bu güçlü donanmaya karşı önlem alması gerektiğini” yazdığını belirtti.

Sempozyum etkiledi

Çeliker, 2004’te Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın düzenlediği Uluslararası Piri Reis Sempozyumu sonrasında böyle bir belgesel için kolları sıvadığını belirterek, “Özellikle Prof. Svat Soucek bana çok yardımcı oldu. 2006 - 2007 yılları zor geçti. Hiç kimseye ciddiyetimi anlatamadım. Benim asıl amacım, bu tamamladığım 36 dakikalık belgeselden daha global boyutta bir Piri Reis belgeseli hazırlamak” dedi.

Haritalar savaş ganimeti

Dünyaca ünlü uzmanlarla görüşerek belgeseli tamamlayan Çeliker, Piri Reis’in ünlü haritalarını hazırlarken Kolomb’un haritalarından yararlandığını belirterek, şöyle dedi:
“Kolomb’la Piri Reis meslektaş. Yani birbirlerine saygı duyan iki denizci. Birbirlerinden bilgi alışverişi bile yapıyorlar. Araştırmalarıma göre Piri Reis, Kolomb’un haritalarını savaş sırasında ganimet olarak ele geçiriyor.”

Bakanlık destek verdi

İspanyolların Piri Reis projesini sahiplenmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na dosya gönderdiklerini öğrendikten sonra çalışmalarına hız verdiğini anlatan Gülşah Çeliker, şöyle devam etti: “Sonunda Kültür Bakanlığı’na resmen başvurdum ve destek aldım. Kurduğum ulusal ve uluslararası kontakları, tüm araştırmalarımı derleyerek aralık sonuna kadar filmin ilk kopyalarını Türkçe ve İngilizce olarak bitirdik. Gelibolu’da Piri Reis Müzesi, Vatikan ve Cenova’da çekimler yaptık. Cenova’da Kolomb’un evini, Captan De Albertis’in kale müzesini gezdik. Vatikan arşivlerinde aldığım izinle Andrea Doria’nın Barbaros hakkındaki Papalık’a yazdığı raporu buldum. Orada yazanlar o zamanki Osmanlı ve Kanuni dönemi için ve belgeselin bu tarihi dönemi için gerçekten önemliydiler.”

MİLLİYET

Etiketler
Ynt: Piri Reis - Kristof Kolomb İşbirliği

Haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim.

benim okuduğum kitapların birinde haritalarla beraber kolomb un ikinci kaptanınında esir alındığı Reisimizin bu adamla dostluk kurup pek çok bilgi aldığı yazıyordu.

Ynt: Piri Reis - Kristof Kolomb İşbirliği

Hitler'in büyük sırrı
Hitler Antarktika'da UFO üssü kurmuş. Hem de Piri Reis yüzünden...

Rusya’nın RTR televizyonu, ’Gezegenimiz’ adlı özel belgesel kanalında, Adolf Hitler’in, Piri Reis haritasını kullanarak Antarktika’da UFO üssü kurduğunu ileri sürüldü.

40 dakikalık belgeselde, Nazi’lerin ilginç deneysel çalışmalarını Rus askeri tarihçi Dimtriy Filipov anlattı. Dimitrov’a göre Naziler, Piri Reis’in 16. yüzyılda çizdiği haritanın çağdaş haritalara göre çok daha gerçekçi olduğunu, ancak Güney kutbunda ciddi sapma yaptığını farketmiş.

HARİTAYI UZAYLILAR MI ÇİZDİ?

Bunun üzerine Nazi denizaltıları dipten araştırma yapınca, hayretten dona kalmış. Piri Reis haritasında gösterilen Antarktika haritası 10 milyon yıl öncesinin henüz buz tutmamış kara parçasını gösteriyormuş. Bunun üzerine Piri Reis’in haritasının dünya dışı varlıkların bıraktığı bilgilerle hazırlandığı sonucuna varan Nazi bilim adamları, 1939 yılına gelindiğinde Antarktika ortasında, buzulların 1,5 km altında tatlı su gölleri bulmuş.

Antarktika’ya "Schvabia" adını veren Almanlar, buzların altında bilimsel ve askeri üst kurarak, uçan daire teknolojisini içeren bulguları değerlendirmeye başlamış.

NAZİLERİN BÜYÜK SIRRI

Rus belgeselinde, Piri Reis haritasıyla başlayan Nazi keşiflerinin en ilginç bölümü ise, 1945 yılı sonrası dönemini kapsamakta. Berlin’e giren Amerikan ve Rus birlikleri, elbette Nazi sırlarının peşine düşmüş. Amerikan istihbaratı, Antarktika’daki gizli Alman üssü varlığından da bu bölgelerden haberdar olmuş.

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Hitlerin_buyuk_sirri_&tarih=02.02.2009&Newsid=221253&Categoryid=30

???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,231
Kayıtlı Üye Sayımız
167,095
Kaydolan Son Üyemiz
Ameer Altaleb

Çevrimiçi üyeler