selamlar, ben de O1 karavanım ile son yıllarda bir kaç otoyol kullanımım oldu. gişe geçişlerinde uzun araç gibi gözüktüğünden alarm çalıyor ancak ücrette fark olmuyor arkadan bir cezada gelmedi (ilk kullanım 2 yıl önceydi) Ancak YİD otoyollarında durum sıkıntılı. O1 olsa da 3 aks kamyon sınıfı kesiyorlar.Ynt: Pino Karavan
sayın dostum hgs konusunda HAKLI OLABİLİRSİNİZ BİR BİLGİM YOK BİR DEFA AYDIN OTOBANINI KULLANDIM KARAVANLA AMA HALA BİRBİLDİRİM ALMADIM BAKALIM BEKLEYİP ÖRECEĞİZ .KİLO KONUSUNA GELİN CE BENİM KARAVANIMIN FATURASINDA VE İP ONAY BELGESİNDE o1 SINIFI YAZIYOR VE KİLOSUDA 740 G BU DURUMDA VİZE VE ONAYDN MUAF OLUYOR.FAKTTRAFİK KONTROLLERİNDE BİLDİĞİM KADARIYLA YÜKLÜ AGIRLIĞA BAKMALARI GEREKİYOR AMA KİM BİR KARAVANI DURDURACAK BİR KANTARA GÖTÜRECEK TARTACAK FALAN TURKİYEDE GÖRDÜĞÜM KADARIYLA CEKİ DEMİRİNİN RUHSATA İŞLİ OLUP OLMADIĞINA BAKIYORLAR O KADAR
Sevgili dostlar yeni aldigimiz 3.25 pino karavanmizla
Once erdek ANT kampingde bir ongungecirdik gercekten ruya gibiydi simdiye kadar gordugum en iyi kampti diyebilirim ondansonra izmire donduk yollara pino karavan bana hic sikinti yaratmadi yakit tuketimimi sadece yuzde on artirdi ki buda bence onemsenecek bir artis degil.Pino karavanin saglamligi ve konforuda cok iyi idi ben 190 cm boyunda 155 kg bir kisiyim ama karavanda yatarken ekipmanlarini kullanirken cok memnun kaldim.daha sonra marmarise geldik cubucak orman kampina konuslandik doga olarak cok guzel fakat biraz bakimsiz bakalim ne kadar memnun kalacagiz
Sevgili dostlar yeni aldigimiz 3.25 pino karavanmizla
Once erdek ANT kampingde bir ongungecirdik gercekten ruya gibiydi simdiye kadar gordugum en iyi kampti diyebilirim ondansonra izmire donduk yollara pino karavan bana hic sikinti yaratmadi yakit tuketimimi sadece yuzde on artirdi ki buda bence onemsenecek bir artis degil.Pino karavanin saglamligi ve konforuda cok iyi idi ben 190 cm boyunda 155 kg bir kisiyim ama karavanda yatarken ekipmanlarini kullanirken cok memnun kaldim.daha sonra marmarise geldik cubucak orman kampina konuslandik doga olarak cok guzel fakat biraz bakimsiz bakalim ne kadar memnun kalacagiz
merhaba Barış bey,Merhaba. Foruma az once katildim. Birkac haftadir da cekme karavana merak salmamla birlikte sizlerin goruslerini okumaya başladım. Bir taraftan bilgilenirken, diger yandan kafam karışmaya başladı.
Ben bir arkadasımla ortak kullanmak uzere bir cekme karavan almaya karar verdik. Mümkünse 750kg altı veya max 900kg-1 tonluk istiyoruz. Araçlarımızın çok zorlanmasını sonra sorun çıkarmasını istemiyoruz Ford Kuga 1.5dizel 115PS 300NM. İstediğimiz tip karavan için sorun olmayacaktır sanırım. Her ikimizin de 5-10 yaşlarında ikişer çocuğumuz var. ranzalı model istiyoruz.
4 kişilik çekirdek aileye yetecek, en fazla 2 haftalık tatillerde kamping alanları kullanılarak yapacağımız tatillerde ve 1-2 gecelik hafta sonu gezilerinde kullanacağız. Konfor-lüks pek aramıyoruz ama estetik olsun ve temel ihtiyaçlarımıza cevap versin yeterli. Çok sık olmamakla birlikte WC(özellikle çocuklar) ve duş kullanırız. Basit yemekler yaparız. Gördüğüm kadarıyla genelde hayat karavan önünde geçecektir. Yeşil pasaportumuz var, mutlaka yurt dışı gezileri yapacağız.
Yabancı markalar ilgimizi çekiyor ancak o kadar para da vermek istemiyoruz. Mümkünse sıfır almak istiyoruz. Bu nedenle yerlilere yöneldik. Bütçemiz 50-60 bin civarı.
Açıkçası şu modeller arasında kaldık: Başoğlu Caretta Uncle, Pino 4.10 Jazz, Saly 4.06 Smart. yabancılardan ise Adria Aviva 360DK güzel görünüyor, temiz bir ikinci el bulabilsek iyi olurdu.
Caretta Uncle 750kg altı olduğu yazıyor sitesinde ama tartsak ne çıkar bilmiyorum.kg olarak iyi ama estetik çok cazip gelmedi. Pino estetik ve ölçüler olarak iyi, ağırlık 750 üzeri ama çok sorun değil. kalite konusunda bir türlü emin olamadım. Saly hakkında çok detaylı bilgim yok. modelin karavan iç görüntülerini göremedim hiçbir yerde. Ariva tabii çok iyi ama 93 bin TL fiyatlamışlar sıfırını. İkinci eli ise genç yaşta olanını hiç görmedim ilanlarda.
kafamda deli sorular var . Fena yerde değiliz, seçenekler netleşti en azından.
Bu yaza mutlaka bir karavanla başlamak istiyoruz
Görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok memnun oluruz. şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Barış Kara
Bugün sifir Adria bakmak icin gittigimiz Aydos Karavan'da, tesadüfen önümüze cikan bir teklifi degerlendirdik ve 2017 model Aviva 370dd model cok temiz bir ikinci el karavani sahibinden aldık. Henuz ilk karavan deneyimim olacak. Bakalim hayirlisi..
.Bugün sifir Adria bakmak icin gittigimiz Aydos Karavan'da, tesadüfen önümüze cikan bir teklifi degerlendirdik ve 2017 model Aviva 370dd model cok temiz bir ikinci el karavani sahibinden aldık. Henuz ilk karavan deneyimim olacak. Bakalim hayirlisi..
Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.Bugün sifir Adria bakmak icin gittigimiz Aydos Karavan'da, tesadüfen önümüze cikan bir teklifi degerlendirdik ve 2017 model Aviva 370dd model cok temiz bir ikinci el karavani sahibinden aldık. Henuz ilk karavan deneyimim olacak. Bakalim hayirlisi..